Tuesday, December 30, 2008

hAri iNi aMat Memenatkan.....

akhirnya..setelah sekian lama..akhirnya dapat jugak aku berehat2 di atas katil yg empuk ini. sangat best. tapi aku x leh la terus tido coz aku baru je selesai isi perut aku bersama hazirah. nanti kang makin buncit perut ni...huhu.

seperti tajuk di atas, hari ini betul memenatkan aku dan mungkin juga rakan satu kos ngan aku. bayangkan hari ni kelas aku pack dr kul 9 pagi hingga ke kul 5 petang. then sambung pulak ngan aktiviti ko-k yg aku amek sem ni dr kul 5.15 ptg hingga 6.45 ptg. memang x sempat nak rehat. terkejar-kejar. penat seh hari ni. kaki aku ni rase cam lenguh-lenguh jer.

sebenarnya class aku sapai kul 1 jer. then start kul 2-5 ptg, aku ade chem lab. nasib subjek chem bukan mikrob. kalo x mesti kepala aku pusing coz kena tengok mikroscope. aku x suke mikroscope!! coz benda yang nak kena observe tue kadang-kadang memeningkan. n kadang2 aku x jupe pun..huhu.n hakikat sebenarnya aku x pandai sgt gune mikroscope tue. tue yang bosan kalo lab kena bermain ngan microscope. tapi xde la x pandai langsung..hehe. nasib baek la, lecturer benarkan kitorng kuar awal. ala dah memang kitrg settle kan experiment awal. so boleh balik awal la..ngeh3.

abes jer lab ptg td, aku n kawan2 yg senasib dengan aku terus kuar dgn kalut coz nak bersiap g ko-k lak. ni adalah sem ke2 aku amek ko-k. nak taw aku amek ko-k aper?? aku amek golf. haa..pasni leh la aku ngorat datuk..hehe. sebenarnya dr sem lepas lagi aku n bestfren aku nak amek golf ni. tapi selalu kena drop jer coz terlebih jam kredit. tension tul la ngan jam kredit tue..huhu. dan akhirnya selepas terpaksa drop beberapa kali glf tue, akhirnya aku n kawan aku berjaya jugak amek golf. dan nampaknya tak sia-sia kawan aku, Hazirah beli suar slack. hihi. apa kaitan ngan suar slack? sebenarnya dah jadi peraturan kalo nak join golf, kena pakai suar slack setiap kali meeting. 2 yang die beli coz before ni die xde suar slack tapi suar jeans die ade byk la..hihi. jgn marah ek zirah.=p.

dan malang nasib kami, , aku dan kawan aku ni n sorg lagi, nadia, tersesat taw. bukan tersesat pun sebenarnya cuma x jupe cari tempat meeting 2 katner. yelah dalam jadual die cakap tempat meeting tue kat padang golf. masalahnya padang golf bapak punye besar. penatlah nak mencarinya..huhu. tp then kitrg pun contact la kwn yg len yg join golf gak. then barulah taw tempat tue ktner. memang agak memalukan coz kitrg sapai lambat. xtaw lak kitrg terlewat bape minit coz aku xtgk jam. nasib baek coach tue x marah. die cool jerk. tapi kan bila aku tengok coach tue, susuk badan die, senyuman die, mengingatkan aku kat seseorg. hurm. nak taw aku terigt kat sapa? aku terigt kat cikgu kimia aku. sebijik sama. cuma coach ni tua sikit.

meeting hari ni pun, die just briefing sal golf. tapi die byk tanye betul. aku satu haram pun xtaw sal golf tue. 2 pasal la aku amek golf. adeyh. tapi td sebenarnya tyme die duk citer2 sal golf 2, kepala aku melayang ntah ke mana ntah. hihi. dah memang kepala aku x leh nak trime ilmu lagi. nak wat cmner, dh dr pagi td lagi ilmu masuk mencurah2 ke otak aku ni sapai terkuar2 agi..hahaha.

hurm tapi kan walau cmner pun, walau penat mcm maner pun, sem kali ni memang agak menyeronokkan berbanding sem lepas. coz aku ada amek subjek chem n not only bio like previous sem. bosan giler kalo hari-hari kena belajar benda yang berkaitan ngan benda idup, mikrob n DNA. hampir kadang-kadang aku rase dah muak tengok DNA 2..huhu. nasib sem ni, aku still belajar chem, n number-number. number2 ni yang sonok..hehe. dapat jugak la aku guna kalkulator aku. kalo dulu just wat perhiasan kat laci meja aku jerk. lagi pun aku dh nekad n berazam x nak maen2 lagi sem ni. nak fokus betul2. nak tebus kegagalan aku. doakan kejayaan aku ek..=)

7 comments:

Monkey D Luffy said...

bz nyer kehidupan pelajar ek

lea said...

agak bz gak la..
tapi menyeronokkan
=)

wunny_hunny said...

akhirnyaaaa....
hehe..dpt gk ko golf tu ek~
bez2..lg brape unit ko-k ko kne dpt kn lg?
ak da abes da..hik3...

lea said...

a'ah berjaya gak..
yg bestnye coach die encem...
tp dh tua la...
hehehe

aku tinggal satu jer lagi..
maybe next sem kot amek..
best r ko..
aku bi pun x abes lagi...
kena amek 2x lagi...

nike dunk said...

can u leave ur phone number to me???

常州麻将 said...

Read your article, if I just would say: very good, it is somewhat insufficient, but I am

still tempted to say: really good!
Personalized Signature:面对面视频游戏,本地棋牌游戏,本地方言玩游戏,打麻将,玩掼蛋,斗地主,炸金花,玩梭哈

alerts said...

vuitton handbags
louis vuitton
hermes
hermes kelly bag
hermes bags