Thursday, January 22, 2009

Arahan dr Wanie Gedikz=p

Alhamdulillah...lega... sekarang dh boleh bernafas dengan lega sikit coz td baru jer lepas satu test. dan sekrg aku sgt hepi coz esok mau pulang ke umah..yeyeye!! so, disebabkab aku sgt hepi skrg ni..dan otak aku pun dh tenang jer..boleh la aku menjawab tag dr Cik Wanie yg telah lama diperam..sori ye wanie..diriku terlalu sibuk minggu ni..ok, jom tgk apa yg soklan tag dr minah ni...lalalala~~

6 perkara yg AKU PERNAH
- aku pernah dpt sakit buah pinggang. tapi xdelah teruk sgt. syukur alhamdulillah. ni sume gara2 suke mamam maggi. skrg..stil mamam lagi, terkadang sapai 2 kali seminggu. tambah2 skrg ni ngah pokai giler...iskh memang dasar tak serik kan..hehe. tpi pasni kena stop gak la..kena sokong kempen BOIKOT ISRAEL PRODUCT..hehe

- aku pernah kena gatal2. diriku x gatal ok, tapi badanku yg gatal..jgn salah faham..ngeh3. maybe allergic kat sumthing kot but i dun noe wat. tapi skrg dh hilang.

- aku pernah buat umah aku hampir terbakar...hahaha..nak taw cmner? masa cuti hari tu la, tyme 2 aku lapar bangat. so, aku pegi la masak cengkodok, nak masak nasi malas coz xde lauk pun..huhu pas masak jer, apa lagi terus melatak la..dah tak pk langsung sal dapur tue sama ada dh tutup ke belum janji perut dpt diisi. bile dh kekenyangan baru aku pasan. tyme tu, dapur dh berasap2. cuak giler tyme 2. tapi nasib baek la aku tak terus lari selamatkan diri. kalo tak seronok la si api tu duk jilat2 rumah aku. dengan berbekalkan ilmu bomba yg ada sikit di dada ni, kebakaran kecil tue dpt diselamatkan dgn segera...hahaha dan nasib agak baek, ayah aku tak marah aku. kalo adik aku, confirm diorg kena marah...apa boleh buat..aku kan anak kesayangan ayah..hahahaha....

- aku pernah langgar lari. dulu kan, masa aku kecik2, eh..xdela kecik sgt, tyme 2 darjah 6 dan baru lulus belajar bawak motor tapi belum lulus dapat lesen motor lagi. memang tyme tu, seronok giler bawak motor ronda2 kampung. dan nak jadi kan cerita, tengah aku dok ronda2 kampung, aku terlanggar seorang budak kecik yg tengah men basikal. bukan salah aku taw, bdk tu yg tiba2 melintas jalan. so, aku memang tak dpt nak mengelak ataupun nak tekan brek, terus la terlanggar die. bile dh mcm 2, aku punyer cuak giler. muka pun dah pucat tahap giler. tapi kalo toreh ngan pisau still lagi akan berdarah...haha..bdk tue dh nanges2, aku pulak tak taw nak buat apa, nak tolong tapi tak taw nak tolong mcm maner. pastu aku tgk ramai org dtg ke arah kitrg. aku pun apa lagi terus bawak motor blah dr tempat kejadian. kalo aku stay kat situ, nanti abes la aku.takut siot kalo2 ayah die marah aku ke apa...teruk kan aku?hehehe...tapi aku dh mitak maaf ngan ayah bdk tue taw..

- aku pernah menjd penjual ais batu campur a.k.a ABC. dulu, after spm dan tengah tunggu result u. aku kerja kejap kat kedai ABC depan umah..so, kira aku pro gak la buat ABC (?padahal bukan susah sangat pun cume agak seksa coz mesin ABC 2 manual..bukan auto. so, aku kena pusing roda kat mesin tue by my own energy). tapi selain jual ABC, aku byk gak pengalaman berniaga ni..aku pernah jual spageti, buku and alat tulis ( coz aku pernah jd pengawas koperasi), nasi lemak, donut...dan mcm2 lagi.

- aku pernah jatuh cinta, bercinta dan putus cinta.mula-mula agak sedih, tapi life must go on, now i'm happy wif my live now dan still single trang tang tang..hehe. so, kalo sapa-sapa yg berminat boleh la isi borang ye..atau pun boleh hubungi talian bebas tol kami, 1-300-85-1345 for a date..ngeh3.


6 perkara yg AKU SUKE
- Aku suke warna pink. bagi aku sume barang berwarna pink comey. sebab tulah aku punyer blog, banyak diwarnai dengan warna pink. nampak nice kan? hehe...
- Aku suke cakap. kadang-kadang mak aku selalu gak tegur aku.."mung ni, dok penat ke duk cakap dr td" versi terenganu coz i'm terenganunist (betul ker ejaan dan sebutan ni..hahaha..lantak la janji korang faham kan?). sebenarnya, bukan mak aku jer tegur, kawan aku pun penah tegur..ala biarlah. dh aku memang suka bercakap. nanti aku diam kang..korang boring lak..huhu.
- Aku suke memasak. sejak akhir-akhir ni, minat terhadap memasak membuak-buak dlm diriku. yang paling best, bile masakan yg aku masak berjaya diabeskan oleh adik-adik aku. diorg memang penyokong yg baek. walaupun kadang-kadang x sedap or x menjadi masakan aku, diorg still akan puji ckp sedap..hahaha saja lah tue puji aku coz diorg nak suruh aku masak hari-hari..memang ade udang di sebalik batu mereka tu.huhuhu.
- aku suke gelak. sehari tanpa ketawa..gelak, akan buat hidup aku rase x sempurna. ketawa boleh buat hidup kite ceria..so, jom gelak bersama-sama..jom.!
- Aku suka tidor. tido satu nikmat yg tiada tandingan sekali..best woo dpt tido. boleh rehatkan otak yang penat tadah ilmu sepanjang hari.
- Aku suke dan sayang bangat sama laptop aku. my laptop is everything. without him (laptop male or female?), i can die. eh..betul wat, kalo xde laptop ni, matilah aku. macam mane aku nak siapkan lab report, asignment yg makin hari, makin bertambah ni..huhu.

6 perkara buat AKU GERAM/X SUKE
- Aku benci asap rokok. so kepada perokok sekalian, sila jauhi diriku coz aku x suke kamu..sebenarnya bukan apa, aku x bleh bau asap rokok. nanti, aku akan terbatuk2 mcm nenek tua. huk3
- haa, sebut pasal batuk, aku tak suka batuk..! aku kalu dah batuk, susah betul nak berhenti. tambahan pulak, aku tak suka makan ubat batuk..pahit..tak sedap (kalo nak sedap..manis..bukan ubat la kan..iskh3)
- Aku tak suka orang tipu aku.
- Aku tak suka orang yang jenis tak tepati masa atau mungkir janji. tak faham aku dengan masyarakat sekarang ni, kalo ckp ade meeting pukul 9, pukul 9 baru nak bergerak dr bilik. pastu sapai meeting pukul 9.15. kalo mcm 2, better ckp, ok meeting malam ni, pukul 9 kuar dr balik..huhu..(contoh situasi jer...sori kalo ade yg terasa atau marah..tak maksudkan sapa-sapa pun). tapi seyes, aku memang tak suke bab2 kena tunggu ni, kalo dh ckp kul 9 tue, make sure kul 9 la kena ade kat tempat meeting. tak faham aku, susah sgt ker nak dtg awal 15 minit dr masa bermula..iskh..aku memang tak suke org yg tak tepati masa...huhu
- Aku tak suke...hurm..apa lagi yer...arghh..blank..blank...

Sapa mangsa seterusnya?? aku mau serahkan tugasan ni kepada :
....malas la nak tag sapa-sapa, coz soklan2 ni macam buhsan jer...hahaha...

9 comments:

MaDihays{Ida} said...

funny la awk ni..

lea said...

funny ker???
hehehe

AnnELara said...

hahahaaa abiissss mesti ko ketawa sakit bwat ni hahaaa

AnnELara said...

hahahaaa abiissss mesti ko ketawa sakit bwat ni hahaaa

lea said...

hahaha...
xsakit la anne...
tapi sOnok...
hik3

wunny_hunny said...

hahaha..bgus2..
x sesia ak suh ko wt...
ekeke..nk blik sok da?
bebaik ye~
ak blik ari pagi sbtu..sbb mak ak akn dtg tmpin sbtu nnt..hehe..
x sbr kan!

lea said...

tp tag ko agak buhsan r wanie...
cm skema sgt...
sesuai ngan ko..
skemOt = skema + cOmot..
hahaha...

aku balik esOk dh...
jgn jeles ye wanie..
owh ko balik tampin ek...

LifeSaver said...

Kalau anda dilahirkan pada 6Hb, 15Hb, 24Hb dalam mana-mana bulan, anda adalah no.6

no.6
----
Anda dilahirkan untuk menikmati hidup ini. Anda tidak pedulikan apa-apa perkara dan hanya ingin berseronok dalam hidup anda saja. Anda sangat pandai dalam pelajaran dan pengurusan perniagaan. Anda seorang genius, baik hati (tapi hanya orang yang beranggapan anda orang baik), mempunyai paras rupa yang cantik atau kacak. Semua benda yang baik akan datang pada anda. Anda mengambil berat ke atas ahli keluarga dan kawan-kawan anda. Pada pandangan mereka, anda adalah seorang yang murah hati, peramah, adil saksama dan mempunyai penilaian yang tajam. Pasangan ideal anda adalah no.1, 3, 9.

lea said...

thanks yer cik lifesaver...
macam kena jer dgn aku..
pandai berniaga..suke berseronok..baek hati..caring...cun..
hahaha...

tp kategori no.1,3,9 cmner lak?
huhu