Friday, January 23, 2009

Balik kampung..ho ho ho...




jom menari..!! hiyark...hiyark..goyang kanan..goyang kiri...dan goyang lagi yer...kenapa ye mau menari? kerana aku tersangat hepi..kenapa aku hepi? coz aku boleh balik umah hari ni...yeyeyeye!!..ku memang gumbira mau pulang coz dh 2 bulan tak balik umah..kerinduan ku kat kampung sudah setinggi gunung Kinabalu (nape mesti gunung kinabalu..x gunung Everest ker..gunung Ledang ker..coz..aku punya suka la..hahaha)..ok..jom sambung goyang balik ..ngeh3

disebabkan aku terlalu hepi..terasa nak menyanyi lak. tapi suara aku ni dh serak2 basah gitu mcm ella (ni kalo ella dgr ni,mesti die hepi giler coz dah jupe pelapis die dh..ngeh3) ..suara aku cmni gara-gara ABC ari tue la.. belum elok lagi..huhu..ok2, dgr yer..

balik kampung...ho ho ho ho
balik kampung...ho ho ho ho....

hari ni aku akan balik kampung. bas aku kalo tgk kat tiket ni..pukul 10.30 pg..tapi pukul bape bas ni akan dtg amek aku esok..aku xbleh nk bgtaw..coz kdg2 lewat 1 jam..kadang sapai 2 jam...huk3

haa...ckp pasal naek bas ni, aku x boleh lupa satu peristiwa. kejadian ni 2 tahun lepas, tyme tue cuti nak balik raye. masa tue, pemandu bas seluruh kelantan ni mogok, xnak bawak bas coz bos syarikat bas ni xnk naikkan gaji diorg dan bg gaji lambat. pergaduhan antara drebar bas-bos syarikat bas, telah mengheret kami sebagai penumpang bas turut serta dlm pergaduhan mereka..huhu. memang tak patut kan. bygkan masa tue, aku yang sepatutnya naik bas kul 10.30 pg, terpksa naik bas kul 2.30 ptg. gara-gara pemandu xnak bawak bas. tyme tue kan, aku rase macam nak jer bawak bas tue balik umah aku. tapi nasib baik aku xde lesen. kalo x, memang sume syarikat bas akan offer aku jd drebar bas..haha..

utk pengetahuan korg, kampung aku ni kt kemaman, terengganu..and now aku belajar kat usm kubang kerian, kelantan. ala dekat jer..mungkin ada yg akan ckp cm2..tapi kat sini aku nak gtaw ye..umah aku dr usm ni, ambil masa 6 jam perjalanan taw. so, agak jauh ok walaupun kalo kite tgk peta, kelantan dan terengganu bersebelah jer. kampung aku dh nak masuk sempadan Trg-Pahang, tue yg jauh sikit tu.dan aku akan melalui sume daerah kat terengganu..baru boleh sapai umah..

disebabkan, aku nak balik umah..maka aku akan berehat dr blogging buat sementara waktu. coz umah aku xde ternet la..xleh nak on9..cc dekat jer ngan umah..tapi cm malas nk kuar umah lak cuti..nak lepak kat umah puas2 kali ni..hehe

so, dikesempatan yg ade..aku nak ucapkan :

hepi chinese new year
for those who celebrate

dan

hepi holiday
kepada mereka yg dapat cuti (yg xdpt cuti..jgn sedyh2 k)


ok..bubye..ku sudah mau terbang ni..whee~~

44 comments:

ab geldofg said...

wah2 sronoknya ...tkpernah aku tgk orang blik kg smpai nari2 hahahahahahha

lea said...

tetibe jer rase nak menari sebenarnya
hahahaha

ab geldofg said...

aik ada lagi...igt dah balik

lea said...

bas kul 10 pg ni laa...
hehehe..

ab geldofg said...

mu gak mek kemamanggggggg bukangggggg nyo jauh

lea said...

jauh gak la...
6 jam tue..
penat dok lam bas...
sakit tulang temulang...
hahaha

ab geldofg said...

mu gak mende....mude lagi mu....enangggggg jangggggggg bukangggggggggg jaoh.....mek bubuk bata bayo2 kt pongonggggggggg bior dok sakik

lea said...

haha..
eh pandai gok mung ckp ganu..
mung pong org ganu ker??

ab geldofg said...

mende dok pando nye....aku sekoloh sultanggggggggggg selemanggggggggggg mase sekoloh ghedoh dulu.......bhru bulanggggggggg lepoh aku gi kemanangggggggggg

lea said...

owh..
sek tue kat besut ek?
mung wat mende g mamang???
bukang ade mende2 pun..

ab geldofg said...

mende mu...sultangggggggggg selemanggggggggg kuale ganungggggggggggg lah.....aku duk khapongggggggg ladanggggg.....aku gi makanggggggggggggg otok2 kt kemangggggggggggggggggg

lea said...

khampong ladang 2 mana lak?
owh..mesti mung makang kat kuala kemamang kan
bestnye..otok2..satar...
nanti nok g makang gok la..
ngeh3

ab geldofg said...

mende mu...oghanggggggggg ganungggggggggg....kg ladangggggggggggg tu belakangggggggggggggggggggg studiom.......ganunggggggggg.......aku jalanggggggggggggggg kaki gi sekoloh....lalu ikut bala polih hahahahhahahaha........pandai kau cakak ganunggggggggg kanggggggggg? hahahahhaa

lea said...

mana aku taw...
aku jarang g ganung...
umah aku kang jauh dr ganung...
bese aku g kuantang jer
dekat sikit...

ab geldofg said...

o mu beso di kuanten ....bukan di peken? hahahhahaha...cakap pahangg pon kawe boleh....

lea said...

hahaha..
bagus betol mung ni...
kecek kelate mung reti???

ab geldofg said...

hoh aloh lah weh bkpo tok leh nyo......miggu depe kawe nok gi jale2 koto baghu........

lea said...

owh...
kota baghru..
mung nok g shopping ker?
aku bosang doh ngan kb ni..
huhu

ab geldofg said...

mu bosel sebak mu duduk shitu kawe bosel sebak kawe duduk sini.....sajo gi jale2 make agi....hahahhahahaha

buzz said...

bosang tido le..
bio tgal bas..
haha

lea said...

make jer mu ni...
mu g la PC (pengkalan chepa)..
kt situ ade kedai makang best..
steamboat..
sorg rm12..murah2

lea said...

buzz: ambaoi..perli yer
taw la lea suke tido..
tp kali ni xmo tido
hahaha=p

ab geldofg said...

sano memeng make mugho2......mek2 kelate pon comel2.....


bo lah weh......penoh denga komen kawe jah shini....heheheheheh

lea said...

hahaha..
taw xpe..
aku pun nak chow ni..
nak sambung barang pulak...
xsabor nak kelik ni..
hehehe

buzz said...

haha..kasi pnoh..
tido la lea..
ngantok ni..wahaha

lea said...

hahaha...
abg yg ngantok..
lea tak..
tgh menari2 nak balik ni
hehe

eh..keje la..
bos tgk ni..
die maen ternet..
hahaha=p

buzz said...

sebok..haha

lea said...

hahaha..
biar la..
wek=p

buzz said...

haha..tido..tido..tido..

lea said...

keje..keje..keje..
=p

eh..along..
jwb tag kat bawah..pat..!!
no excuse..ok?
hahaha=p

chanz said...

sempat lg mengomen2 sini. selamat sampai umah ye..

MaDihays{Ida} said...

lea,
seronok tu seronok juga,
tapi awak telah di tag!

Monkey D Luffy said...

usm kubang kerian ker? kenal adik aku tak?

www.dayenpantherpucca.blogspot.com, my sista

fahmi latiff said...

selamat bercuti..:)

Zahari Ismail said...

halo karipapdah follow..

lea said...

chanz: ku dah selamat sapai dah...
selamat bercuti=)

kak ida: di tag lagi ker???..oh no...huhu..nanti2 lea ye kak..

lea said...

kapten: cm xkenal jer..huhu\kos ape ye die tue??

fahmi : selamat2...

karipap : thanks karipap..nanti sy follow awk plak

zamrie said...

wahhh macam ym laa pulak ruang komen niii hehehehe aper aper laaa janji berkesempatan. selamat dalam pejalan pergi dan balik insyallah.

lama gak tak balik kampung...

AnnELara said...

lea.... anne suka menari yuk kita menari...ho3...

p/s- sila ambek kad

Muhammad Azli Shukri said...

balik kampung kat mana?

Syuzana said...

Tahniah anda telah dipilih untuk menerima anugerah blogger cute...sila ambil award anda di blog saya secepat mungkin...

lea said...

anne : jom menari poco2 nak?..ngeh3

azli : lorr..bukan dh tulis ke kat entry ni..sah2 kamu x bace.huhu..kampung kat kemaman laa...

syuzana : anugerah blogger cute???wahh...tak kusangka..hehe..
ok..nanti sy g amek..tQ ;)

Nem0 o0h Nem0 said...

still kt kg lagi ker??

lea said...

xlorr...

dah balik u balik dh...

cuti dh abes =(