Wednesday, January 14, 2009

KegataLan Yang Amat....

perjalanan hidupku kini kian mencabar..huhu. kenaper? meh dgr citer aku ni..

satu pagi, pagi semalam tak silap aku..eh bukan pagi 2 hari lepas, aku bangun dr tido. mcm bese bersiap-siap nak pegi kelas coz ade kelas pg tue. tetibe aku dapati, kedua-dua lengan aku kemerahan. pelik. kena gigit nyamuk ker? x silap aku nyamuk dh makin berkurang kat usm ni. malas nak memikirkan sebab ape, aku pun terus la mandi, n bersiap pegi kelas macam bese.

dalam kelas, aku kusyuk beri tumpuan kat lecturer ngajar kat depan ni. khusyuk ker? haha..sebenarnya jawapannya tak. bese la kadang2 ter'lost' gak. mata je pandang kat depan, tetapi fikiran duk merayau-rayau ke tempat laen. tangan plak kadang2 duk tekan punat2 henset..hehe
tapi kan tyme kelas tue, seyes. tangan aku gatal giler. memang tahap cipan la. aku pun terpksa la garu utk hilangkan kegatalan tue. dah macam beruk lak. tergaru-garu. tapi xde la cm beruk coz aku still cover keayuan aku. kat kelas beb, kalo kat bilik bleh r..hehe.

pas kelas, bile aku balik bilik, aku terperasan tangan aku dh makin bengkak dh. aduh. dh la gatal giler. nak buat keje pun malas. tapi aku malas nak pegi jupe doktor coz aku memang tak suke jupe doktor, leceh jer. last-last, malam tue, aku tertido dalam kegatalan yang amat.

esoknya, aku nekad. aku mesti jupe doktor. dah xtahan sgt ni. tp rase sebersalah lak nak ponteng kelas. gpun pagi ni, kelas best. kelas analytical chem. lecturer india. lecturer aku ni memang bagus. die memang bersemangat nak ngajar kat kitrg sapai faham. adeyh, sayang la lak nak ponteng kelas. tapi xpela, drpd aku tergaru-garu tyme kelas better aku pegi jupe doktor. org kata, belajar..belajat jugak tapi kesihatan kena jaga jugak kan..betul x?

so, dgn berbekalkan kad matrik n kad rawatan ( kad ni aku baru buat semalam..padahal dah setahun belajar kat sini. punyalah malas nak buat kan..huhu), aku pun pergi la jupe doktor. dan nasib baik tyme tue, student tak ramai yang sakit. kalo tak terpaksa la aku kena tunggu. bab2 tunggu menunggu ni memang aku xsuke. buang masa.

" Sakit aper?"

"ntah la doktor. tangan sy ni gatal2 dr semalam"

"owh..ade allergic paper ker?"

"setahu sy xde." betul la, rasenya aku tak allergic pape kecuali aku xboleh pakai gelang or aksesori silver. mesti kulit aku akan merah2. tapi kalo emas, xpe lak. cehh punyer demand badan aku ni kan. just boleh disaluti emas jer..hahaha..bankrup la suami aku nanti..hik3.

" ok, xpelah. sy bg awak ubat. tapi ubat ni ngantuk sikit. so kena tahan la. ade kelas ke lepas ni?"

" ade. straight sapai petang. tapi petang lab la"

" kalo cm2 sy bg awak rehat separuh hari. awak makan ubat ni. then tido. pastu petang boleh pegi lab"

yes!! aku dpt m.c separuh hari...means aku xyah dtg kelas..ngeh3. eh..eh seronok pulak. td kata sebersalah nak ponteng kelas..hehe. sebenarnya bukan apa, pagi ni aku memang ngantuk sgt pun. nak bangun pegi jupe doktor pun mcm malas jer. so, bile dh dpat mc ni, boleh la tido puas2..hehe.

** sebenarnya cerita di atas berlaku semalam.tapi kegatalan yang aku alami tu, masih tak hilang lagi. ni pun aku menaip sambil tergaru-garu. adeyh. tangan pun still bengkak kemerahan...aduh. tension betul cmni..huhu..tapi xpelah dh takdir aku..terima jela dgn hati terbuka..hehehe

kepada sume pembaca, doakan agar kegatalan yg aku alami ni, dapat hilang dengan segera. dah xtahan asyik tergaru-garu ni...huhu..

13 comments:

Liquid said...

uih... gatal2 nk dpt duet kot neh..!!! jgn lupe blanje incek liquid t oke..?!! agagagaagagag

aShaBuLz said...

gatal?

hahahahaha....try sapu minyak gamat lor...

kalo tak bleh gak mungkin gatal lain!! hihi...

lea said...

liquid: maybe kot..ngah tgu jpa masuk ni...huhu

ashabulz : gatal laen? apakah maksudnya..hehehe..xnak la abg sapu minyak gamat..panas..x suke..huhu

Monkey D Luffy said...

kalau gatal... pergi daerah menggatal kat sabah... hehehe

lea said...

confirm boleh hilang ke kapten??
huhuh

wunny_hunny said...

haha..ke ko yang mmg suke menggatal??
=p
ha. view page ak!
ak wt layout bru..
tp still xleh ilg la yg pyzam tu..
cmne ek?
btw, ko x jwb pn tag ak??

'zHaR said...

Gatal nak kawin eh...hahaha

MaDihays{Ida} said...

lipas cium kut dik..

lea said...

wanie: eh ko ade tag aku ker?
xtaw pun...huhu...
len kali inform la kat aku...

zhar : kawen??belum cukup umo lagi la abg...hehehehe

ida : lipas??eeeauww...huk2

Dhada said...

Kna ulat bulu kutt . Hih

lea said...

kena ulat bulu len dhada..
kes lea ni laen..
allergic kot..
tapi, dh ok dh...
dh xgatal2 dh..
hehehe

chanz said...

ubat apekah dia beri padamu? nama generic ubat tu. mesti ada kat situ. nak belaja farmako neh..hehe.

lea said...

semangat seyh ko..
haha...
aku dpt 2 ubat..satu losyen..nama die calamine...satu lagi pil..chlorpheniramine maleate...huhu..