Friday, January 2, 2009

Tagged kali ke2

baru jer nak masuk 2 hari lam tahun 2009, aku dh kena tag. tapi tag kali ni cm menarik sikit..ngeh3. kali ni aku di tag oleh abg Kry a.k.a putra87. sapa die ni? nanti aku gtaw coz ade termasuk lam soklan tag kali ni..hehe.

tag nye berbunyi cmni....

1. Apakah benda yang paling penting dalam hidup anda?
- Family
- Kawan-kawan
- Money (ni memang penting..kalo x leh hidup..huhu).

2. Apakah bende terakhir yang kamu beli guna duit sendiri?
- sebenarnya sejak masuk u ni, sume barang aku beli gune duit sendiri..maklum la dpt loan..hihi. xnak bergantung pd family dh. tp barang yg paling mahal aku beli gune duit sendiri..laptop kesayangan aku ni..Acer Aspire 4520. aku beli tahun lepas. bape harga. xyah taw..hihi

3. Dimanakah tempat impian perkahwinan anda?
- kat teratak indahku yang beralamat - 112-3 kampung Tengah Kijal, Kemaman, Terengganu...kawin kat umah lagi best =)

4. Berapa lama hubungan kamu berkekalan?
- x lama. kejap jer..huhu

5. Adakah kamu dilamun cinta?
- ntah la. kalo crush..ada kot..ngee~~

6. Dimanakah restoran terakhir kamu makan?
- Restoran MacB..restoran popular buat student usm..huhu. makan roti nan cicah daging cincang. sedap..nyum3.

7. Namakn buku terakhir yang kamu beli
- sebuah buku masakan. xtaw lak tajuk die. now, i'm really crazy with cooking..hehe

8. Apakah nama penuh anda?
- Norlia binti Isnawi (mcm abg Kry ckp..sama cam I.c..surat beranak, kad matrik, kad bsn, n sume jenis kad yang berkenaan..hihi).

9. kamu lagi senang ngan mak or ayah?
- kalo dulu ngan mak. tapi skrg mcm both kot. 22 sporting.

10. Namakan seseorang yang kamu ingin jupe utk kali pertama dalam hidup anda?
- sapa yer..hurm.

11. Sebutkan 8 nama sahabat yang paling rapat dengan kamu.
- 8 sahabat? ramainya..huhu. jap aku pk. coz angka 8 cm byk sgt. so aku list kan orang yg rapat ngan aku skrg n penah rapat ngan aku.
1) Salwa - my bestfren masa zaman skul dulu. die seorg yang lembut. baek. tapi skrg dh jarang contact. nak jupe pun susah coz umah kitrg agak jauh. huhu.
2) Keyo - my best boy fren yang aku ada. aku kenal die tyme aku belajar kat mrsm 4 tahun lepas. die baek. selalu jer dgr problem aku. n selalu jer penuhi permintaan aku..2 yg best..hehe. die skrg belajar kat UTM amek kos software eng. so kalo aku ade prob sal komputer. aku akan rujuk die.but, we only bestfren k..not more than that k.
3) Nadya - ni exrumate aku kat kmj dulu. seorg yang gedikz..haha. ala rumate aku sume gedikz termasuk yg no.4 ni n aku sendiri..hahaha. besday die semalam. die belajar satu u ngan kawan aku keYo..UTM. n diorg pun dh penah jupe..ocz kos diorg lebih kurang sama jer..
4) Wanie - ni sorg lagi exrumate aku. yang ni paling gedikz..haha. seorg yang suke gelak. kalo die gelak..sume org akan tgk die coz gelak die bunyi pelik semacam jer..huhu. die pakar motivasi cinta aku...hahaha..thanks wanie coz selalu dgr problem aku..
5) Hazirah - ni bestfren aku kat u ni. caring. kadang2 die ni mcm mak aku. coz suke benor berleter. suke makan mcD. suke shopping. hihi
6) Nadia - seorg lagi kawan aku bernama nadia. ni bestfren aku kat u. kami bese bertiga - aku, Hazirah n Nadia. baek. aku selalu gadoh2 manja ngan die. hihi
7) Che Joe - bdk kos aku. agak baek ngan die. die ni suke layan lagu jiwang. kitrg pun suke change lagu kesukaan sama2. dan taste kami agak sama.
8) Abg Bazli - dulu agak rapat. tapi skrg dh jarang contact. kenal tyme jadi fasi kmj mppb 07/08. seorg yg suke gelak n kelakar. org yang 1st eja nama aku L.E.A n sekrg aku senang gune ejaan cmni. unic. hehe

12. Adakah kamu mencuci pakaian sendiri?
- kalo kat u..of course i do. aku jenis x suke kumpul syiling. 2 yg malas nak gune mesin. tapi kalo kat umah, gune machine dh..hehe

13. Tempat yang paling seronok kamu mahu pergi?
- mau ke mana yer? terasa cm nak g melancong ke langkawi. nak shopping coklat byk2 kat sana.

14. butirkan 5 perkara tentang org yang tag kamu
ni la saat nya utk taw siapa sebenarnya abg Kry a.k.a putra 87. org yang men'tag' aku. tapi sebenarnya aku x kenal sgt pun. to abg Kry, lea just list kan apa yg lea taw sal abg jer k.
- Nama penuh die : Mohamad Khairi Bin A Aziz ( copy kat blog die jer..hihi).
- gune panggilan putra87 coz. die ni duk kat Putrajaya n lahir pada tahun 1987.
- kenal sama die tyme jadi fasi sesama kat kmj tahun lepas. tapi start bertegur sapa..rasenya taun ni kot. seorg yang pandai menari poco2.
- sekrg belajar kat usm. sama ngan aku tapi kampus berbeza. die kat kampus eng. amek kos..engineering la. of course la kan..hihi.
- active blogging. dh xnak layan fs katanya.

15. 8 perkara yang amat sy gilai.( bukan sapai giler..hihi)
- cooking ( sejak akhir2 ni suke sgt nk belajar memasak)
- kanak2 (suke budak. comey. x sabar nak ade anak sendiri..hahaha)
- music ( xleh hidup tanpa music. rase cm bosan jer. sume jenis music aku layan).
- amek gambar ( suke tangkap gambar sendiri).
- blogging (new habit. aku dh mula menggilai blogging. best sgt.)
- tido ( satu kepuasan bile xde perkara nak buat. n bile terasa amat penat.)
- bear ( suke peluk n tido ngan bear. best sgt)
- layan citer korea n jepun

16. Pelukan atau ciuman
- hurm. pelukan kot. coz rase cm dekat jer ngan si dia n rase cm selamat je...hahahha

17. 8 perkataan yang sering diucap
- apsal la dr td asyik 8 je ek. xde nu laen ker...huhu
1) ek eleh
2) ek?
3) blah la
4) siot jer
5) ntah paper jerk
6) bosannya
7) alaaa
8) malas r

18. 8 buku yang paling baru baca
8 lagi...huhu. hurm aku ni sejak akhir2 ni jarang baca buku. adeyh cmner nak list kan 8.
hurm...
1) Remaja
2) Sesuci kasihmu
3) Mangga
4) You drive me crazy ( x abes baca pun sebenarnya..tp jln citer memang best cume xckup masa nak bace..huhu)
5) Love stuck ( ni pun sama. x abes bace pun..huhu)
6) ................
7) ................
8) .................

19. 8 lagu yang buat kamu berulang kali mendengarnya.
see..8 lagi. org yang membuat tag ni mesti begitu sgt suke akan nu 8. kan..huhu tapi kalo sal lagu. die nak aku listkan 100 buah lagu pun aku boleh listkan..hehe
1) Crush by David Archuleta (dgr saja kat sini. best song)
2) Matahari by Agnes Monica ( lagu ni seolah2 kata hatiku)
3) Nobody by Wonder Gurl ( artis Korea. lagu die wat aku goyang. suke tgk diorg menari)
4) In the Ayer by Flo RIda ( lagu ni pun wat kepala aku goyang..in the ayer..eh..ayer..)
5) Mengintai Langit by Coco (sedih je dgr lagu ni)
6) Tanpa by sixth sense ( lagu ni paling aku suke..huhu)
7) Nyawa Hidup by Ada Band ( lagu ni memang best..dgr la.)
8) Sori, Blame It to me by Akon ( suke dgr starting lagu ni..i want to apologise for what dat i've done).

20. Mari maen tag dgn 8 org laen
- hurm kali ni macm mlas nak tag sapa coz org yang aku nak tag dh di'tag' oleh abg Kry...huhu tapi the one that i want to tag is WANIE...jawab ek wanie..ko memang selalu jd mangsa tag aku kan...ahahahahahaha=p

thanks to abg Kry coz sudi men'tag' diri ni...hehe

8 comments:

Dhada said...

Pjg gila tag . Tp kamu nampaknya sng hati mnjwb tag ya . Bagus utk kamu .

lea said...

hehe..tQ
tag kali ni amat menyeronokkan
=)

wunny_hunny said...

amboi!!
name ak gile besa ko wat!
hahaha...baikkk~
nnt ak wt ye...

lea said...

hehe..
ok...
jawab ek
=)

costume jewelry said...

can u leave ur phone number to me???

贵州信息港休闲游戏中心 said...

If you could give more detailed information on some, I think it is even more perfect, and I need to obtain more information!
Personalized Signature:金陵热线棋牌游戏中心,名城苏州游戏中心,云南信息港游戏,彭城视窗棋牌游戏中心,江苏互联星空棋牌游戏中心,广西休闲游戏中心,安徽棋牌游戏中心

常州升级 said...

Although we have differences in culture, but do not want is that this view is the same and I like that!

maicher said...

I think I come to the right place, because for a long time do not see such a good thing the!
jordan shoes