Thursday, March 5, 2009

Mana Yer kamu menghilang??? kamu tue dah la kecik....

lepas petang td aku tidow, pastu after maghrib baru bangun..teruk kan anak dara ni..huhu..xpe2 bukan selalu..cuma sekali sekala jer...dua kali dua kala..tiga kali tiga kala...empat kali empat kala..dan setrusnya akan berkala-kala..ngeh3..penat sgt hari ni ..jadual agak pack...tp sebenarnya tak pack sgt pun coz class start kul 11..tapi petang td ade lab..tu yang aku tertido..maghrib baru bangun...tp td pukul 6 baru aku start tido taw...

bile azan maghrib berkumandang jer, terus aku bangun..kalo bulan pose..bile dengar azan maghrib..boleh la makan2...tapi hari ni bukan bulan pose ok..jadi xde makan2..

bila dah bangun, aku pun terus la pergi ke bilik air..nak ambik wudhu'...aku dah mandi before tertido td..so, xpayah la nak kena beratur..tunggu turn bilik mandi. tengah dok basuh2 muka, tetibe aku terasa contact lens dalam mata aku berganjak sikit dr kedudukan asalnya. tapi aku terperasan, mata sebelah kanan aku macam kabur semacam jerk. pejam mata kiri..nampak blurr jer..pejam mata kanan, nampak jelas pulak..aku try tengok mata aku kat cermin dalam bilik air tue. nampak macam takde contact lens kat mata belah kanan aku ni. aku cube sentuh mata hitam ngan tangan aku..pedih..!!! sah..contact lens xde dalam mata kanan aku..adeyh..mana pulak die pergi menghilang. nak kata die tergerak masuk dalam mata aku...aku tak rase pedih or rase sumthing dalam mata aku pulak bile pejam mata. mungkin terjatuh masa aku tido td kot.

dengan hati yang sedikit cemas, aku pun teruskan amek wudhu'..then blah dr bilik air cepat2. matlamat aku sekrg ni adalah mencari incik c.lens yg menghilangkan dirinya. tapi memandangkan dh pukul 8 lebih..aku amek untuk keputusan solat dulu. pastu baru boleh menjalankan aktiviti pencarian beliau. lepas solat, aku tanggalkan contact lens sebelah kiri aku..then capai spek aku utk memudahkan process pencarian.

pencarian bermula dan katil menjadi sasaran utama. setiap segenap penjuru katil aku raba-raba..mencari si dia yg kecik molek tue..tapi stil tak jupe..setelah hampir setengah jam aku mencari...give up pulak..yelah mende tue dh la kecik..pastu bukan berwarna..colourless..kalo color kuning ker hijau ker..pink ker..aku rase senang la nak mencarinya..ini colourless..memang susah dan mencabar sekali la process pencariannya. so, aku buat keputusan...incik c.lens telah merajok dengan aku..lalu menghilangkan diri tanpa khabar...(tapi die nak merajok pasal apa pulak ni??..aku layan die baek jer..) tapi sebenarnya..aku riso jugak kalo2 die still ade kat dalam mata..pastu taknak kuar...pastu aku kena operate coz nak kuarkannye..pastu...argh fikir bukan-bukan pulak aku ni...

pelik la..tak pernah2 jd mcmni before ni..hurm ataw..ade orang na sabotaj aku..sapa?rumate aku? rajin pulak diorg nak bukak mata aku time aku tido..pastu cabut contact lens dr mata aku..giler ke aper?..huhu.. kata kawan aku..kot2 'baby' aku yg amek...'baby' adelah bear yg bermata besar..xkanla die nak amek contact lens..mana sesuai...iskh...memikirkan contact lens aku yg hilang ni..bikin kepalaku bertambah pening...hhuhuhu...dah la biarlah die nak pegi mana..life must go on kan?

tapi kan nasib baek la..aku ade extra contact lens. so, xdelah aku pakai spek esok pegi kelas...tp yang tak bestnya..aku baru tukar jer contact lens tue minggu lepas..esok terpaksa tukar baru lagi...rugi jer 18 hengget aku...huhu

ke mana kamu menghilang yer????

kalo korang ternampak taw terjupe beliau seperti gambar di atas..silalah beritahu aku kerna mungkin itu adalah contact lens aku yang telah hilang membawa diri tanpa meninggalkan khabar berita kepada tuannya..

20 comments:

Monkey D Luffy said...

pakai spek lagi baik... hgehehe

lea said...

tp pakai lens lagi selesa...
heee~~

~syaQuost~ said...

hahahaha..
kena beli baru...
xpe2...
PTPTipu kan ade..

eh silap..
PTPN kan ade..

sume jadi mudah..
agagaga...

lea said...

still ade stok utk 3 bulan..
so x kisah sgt...
hehehe

wunny_hunny said...

haha..tu la hang~
tidoq len kali bukk menda alah tu dlu..
mmbr ak pnah lupe nk bukk, die cari2 x jmpe..upenye die trsorok kt blkg mate..aish..

lea said...

hehehe....
ala aku tertido la petang semalam
tu yg x bukak lens.
tapi kan wanie....
aku dah jupe lens aku...
pagi td baru jupe..
kat katil aku..
dah kering pun...
huhuhu

Dhada said...

Sy ada nmpk ! Btul ni ! Kt kedai cermin mata . lalalala

lea said...

yeker???

dhada pesan tak kat die..

suh die pulang ke pangkuan tuannya..

hik3

Liquid said...

incek liquid rase cik lea musti suda tertelan itu kontek len la gamaknye..!! agagagagaga

lea said...

tertelan????


gulp...

ab geldofg said...

ada dgn aku lah...ko kasi pinjam tu hari...ish ko ni dah rabun..lupa pulak ish2

lea said...

huhu....
aku yg lupe?
atau ko yang nyanyOk...
=P

MiR said...

fingerprint tu bentuk loop r..eh,loop ke?ntah2 b'pusar.senang r ko nak cari pencilok tu.huhu

lea said...

hahaha...
sempat lagi ko duk investigate fingerprint tu
hehe

Atan said...

tertelan masa tido kot he he

lea said...

tak...

dh jupe die...

terjatuh atas katil

hehehe

superduperultraluvly said...

alahai lea oooiii...
cte psl lense kO pOwn ley jadik menarik ek...huhu
aku pOwn pnah jd cmtu...
n klakarnye,aku pOwn pna pk cm kO,termsok dlm mata n kne operate nk kne kuarkan...haha
tula...kn aku da ckp,nk titow kne bkk lense...aiyoooo~

lea said...

haha..tgk la sapa penceritanya..
sebab tue jd menrik..
hik3
ala..aku tertitow la tyme tue..
2 yg lupa bukak tue

justin lover said...

xlah nadiah...lia
spongebob dia...yg ambik contact lens dia
spongebob dia tu kan ada penyakit katarak...
or kalo dlm pathology is called 'cataract eye disease'
hahahahaha...memandai jer aku ni
mcm blaja jer dlm patho...haha^^

lea said...

haha...
memandai je ko..
si kuning aku sehat jela..
die baekk..xkan curik brg tuannya..
ade ker kite belajar sal cataract dalam patho ni?