Thursday, April 16, 2009

hatiku milik kamu..dalam bahasa urdunya..dil hai tumhara...

sebenarnya tiada apa pun untuk aku kongsikan dalam entry ni. cume sekarang aku sedang dilanda ke'tension'an dan kebosanan yang amat. huhu. sumeone pliz help me...huhu. tension seyh nak abeskan nota-nota setinggi gunung ledang ni. ntah bile nak habis. tu satu hal, satu lagi problemnya..makin banyak aku bace, makin banyak pulak aku lupe. adeyh..(ni lah bahana study last minute..serve me rite!huhu)

next week aku ade 2 paper killer subject lagi. satu tue kena ingat pasal ubat (phamacology) dan satu lagi kena hafal nama2 penyakit (pathology). elok lah tue..ubat dan penyakit. pandai betul orang yang susun jadual ni..letak dua subject ni bersebelahan jerk harinya. mereka memang bagus tapi yang menderitanya kami yang nak amek exam ni. dugaan..dugaan. huhu.

utk menghilangkan ketensionan aku ni, aku pun godek2 la laptop aku. cari entertainment. jumpe folder game..malas la nak maen game tyme2 camni..lagipun aku bukan kaki games..aku hanya akan main game bile dalam keadaan tension tahap kritikal..so far ketensionan aku masih di tahap kawalan..pencarian diteruskan. terjumpe folder movie. owh..sgt byk movie kat situ..ade citer..antoo fighter..slumdog..upin ipin..seducing mr perfect..tidak..aku xmo layan movie saat ni. sebabnya..nanti tak pasal aku duk tercongok kat depan laptop ni. xnak..xnak..dan akhirnya...aku terjumpe sesuatu....ah-ha..sgt menarik...aku terjumpe folder klik video citer hindustan..jom..jom kite layan sesama...


video
:: Dil Hai Tumhara ::

hensem pulak tgk Jimmy Shergill ni kan..hik3. tapi aku lagi suke Arjun Rampai dalam filem ni. cerita ni pun bikin air mata aku mengalir...haha.sedih taw nasib pretty zinta dalam filem ni. dianak tirikan oleh mak die. tapi die memang anak tiri pun..hehe. btw, aku minat giler sama Pretty Zinta..die memang pretty. aku suke tgk kalo die senyum. terserlah lesung pipit die. cute la. ntah bile pipi aku nak ade lesung pipit mcm die...hehe (memang xkan dpt pun kan..haha)

kalau korang nak tahu, dulu aku memang giler dengan hindustan ni. hero pujaan hatiku pada satu masa dulu..Amir khan..suke aku tengok lakonan die. tapi shah rukh khan best jugak. semua citer lakonan die, aku tgk. (tak semua pun sebenarnya..yg best2 jerk..hik3) Kuch kuch hota hai, duplicate, dil to pagai hai...owh..semua movie2 ni time zaman persekolahan aku. aku selalu tukar cd2 hindustan dengan kawan-kawan aku dlu. giler ah kalo nak beli semua...lagipun citer hindustan ni tengok sekali dh cukup. tak payah nak layan banyak2 kali. tapi sekarang aku dah jarang layan cerita hindustan. filem hindustan sekrg dh makin moden sgt. dah hilang ke'bollywood'nya. keunikan orang hindustan pun dah jarang dimasukkan dalam filem2 mereka. pelakon perempuan dah xpakai sari lagi. semua pakai skirt yg giler pendek. filem bollywood dah macam hollywood dah pun. tiada biasa pun. cume bahasa jela kot yg membezakan 2 wood ni. tapi filem melayu pun, ade jugak yg macam tu kan. lebih kurang je kan..huhu

eh..aku ni dah melaluk pulak.tak pasal jadi pengkritik filem pulak..huhu actually aku just nak tunjuk video ni jer..tapi dah melencong pulak..huhu..

k la..mahu sambung study dulu..daaa~~

30 comments:

joegrimjow said...

gud luk ye
jgn pk susa2
ubat n penyakit
bese la 2

-malam ni akan di layan cite 2, lalala~

khaLifah feDi said...

emm lea "saya syg kamu" dlm bhse urdu ape?

lea said...

joe: okeyh.!!thanks ye joe...wah kamu layan hindustan gak ker?..huhu

KF: saya sayang kamu...hurm..apa ek..haa..mai tumse pyar karta hoon..saya sayang sama kamu...hik3

Eazy Izzuddin said...

good luck!
wish me luck 2..
isk3...
pengkritik cerita upenye..
xD
jom layans hindustan..
xD

Monkey D Luffy said...

kalau ko bosan, tension... lihat saja pic ku yer

;p

lea said...

eazy: sesekali je mengkritik filem..heheh

jom2...

kapten: aku tgk pic..makin bertmbh tension adelah...huhu

Perisik SR said...

lea, kahona pyaar hai...kui3

lagu dia best kn?

sy yg cipta..;p

lea said...

kahona pyar hai??
hahaha...

lagu mana yg best?
kalo awak reka mesti xbest...
huhu

Liquid said...

ahaha dolu2 pon incek liquid suke jgk hindustan jgn tataw..!!

tp suda bz la, nak tgk wonderpets pon x sempat apetah lg industan.!!


agagagaagaga =P

lea said...

incek liquid layan wonderpet jugak ker?
cumelnya..hik3

sharamli said...

hu3...
tu la sp s0h stdy last minute..ekeke [bajet xpnah wat]

kdg2 leh plk rs cm xpnh blaja p0n ad..pdhl wktu lecture tid0...

nway..wish u all da best...

chanz said...

study2..eh..layan hindustan plak die..

lea said...

shafa: hahaha..betul2..kdg2 bukan tdo..tapi borak time class..mau x dgr lecturer ngaja kat depan..huhu

chanz: eh..xtido lagi?huhu...
ala..aku layan hindustan utk hilangkan kebosanan aku...huhu

-WaN- said...

kalo 'dil hai how are u', apa maksudnye plak?..keh3...

Mohd LukMan said...

ceh layan bwood la plak.. nanti si chanz mesti tukar dengar lagu bwood gak... huhu..

lea said...

wan: dil hai how are you? maksudnya..hatiku..apa khabar..hehe

lukman: xpela..aku ade byk stok lagu hindustan...buleh kasi kat die..kalo ko nak pun aku bleh bagi...hehe

-WaN- said...

wah hebatnye..nnti wat klas bahase hindustan ek..

wan nak join..hehe . :p

lea said...

hehe..

tulah..xsangka pulak tetibe boleh jadik cikgu bahasa hindustan...

hahaha...

cj'alhafiz said...

ahaha...sempat lagi ko update blog...
haha...bollywood.....

superduperultraluvly said...

laaa...entry niey ker yg kO nk suh aku tgk?? huhu..plik2 la kO niey...
bce entry kO psl tensioN exm,aku pun serta merta jd suerdupertensiOn...arrgghhh!!!!

superduperultraluvly said...

aite...aku ske gak pretty zinta tuh..
tp plg benci tgk dy espclly klu part mnari...klu kO tgk dy mnari,mcm pksa diri nk lentOkkn bdn...cm mnari over pOwn ader..tgk r lg skali...huhu =p

Dhada said...

Dhada ta minat hindustan tp ada satu hari tu cm boring gila saja la nengok cite hindustan ptg2 tu, bole nangis pulak (-_-)

lea said...

nadia: a'ah die menari xbest sgt..aku lagi suke kareena kapoor menari..tapi xpela..aku still suke pretty zinta..hik3

dhada: alala..citer hindustan selalu bikin kite menanges kan..huhu

Mohd Ariff said...

nak share sikit pesanan dr guru kami..

" ilmu itu tinggi martabatnya, justeru itu letakkan buku2 ilmiah @ buku2 rujukan di tmpt tinggi.. beralas @ berlapik. Jgn sesekali letak di tmpt yg selalu dipijak. InsyaAllah ilmu akan lebih berkat & bnyk manfaat "

** seharian dok tgk sesuatu dr jarak dekat (mcm baca buku), sesekali tu tgk gak pd sesuatu dr jarak jauh.. lihat pd keindahan alam, insyaAllah dr situ ada ketenangan.

kErOpPi said...

wey lea..~ try tgk cite om shanti om..~ beshh..~ aku ske2..~ len dr cte yg len.. sume pelakon ada..~ mmg bess..~

Mohd LukMan said...

superduperultraluvly nih sape ek?? ko tau lea...

irbika said...

waduh, jangan tension2 dong! bisa Jammimg otak nanti.. putus 2 kpala mu! hehehe... Goodluck... jangan stress, rileks... k!

Wah peminat hindustan rupanya! Sapa lagi? angkat tangan... i tak angkat!!!

lea said...

keropi: ala citer om shanti om tue aku dh lama tgk la yang....masa cuti first year lagi aku tgk..hik3..best kan...abg arjun aku ade..tp die sgt jahat...huhu

lukman: superduper tue kawan aku la..satu kos ngan aku..ko teka la sapa yer...

irbika: wah..boleh bikin sapai putus kepala ke..dahsyat..hehe..okeyh..sy x tension2 lagi..ari tue jerk...

Nem0 o0h Nem0 said...

cite industan kekadg lain best jugakkn,tp kalo tgk selalu leh sakit jiwa jek.. =p

joegrimjow said...

layann
da tgok
tp kejap