Friday, April 24, 2009

mahu maen magic

nak maen magic tak??nak? nak?..ala jom la...

tapi cop2, sila make sure mende ni dulu:-
1. korang kena cari calculator dulu. kalo xde, boleh gune henset ataw pape saja jenis barangan yang boleh digunakan untuk mengira. gune sempoa pun boleh. tapi kalo memang xde sgt..kira manual je la ok!
2. pastikan korang on dulu kalkulator tue. nanti penat2 je korang tekan tapi xkuar2 pun..huhu
3. then tekan '=' setiap kali selesai satu operasi. jgn tekan semua sekali then baru '='. nanti ade error pulak.


ok, follow these steps
1. tekan 3 number pertama no.phone korang (bukan 013, 019, 012, 014 tue..after number tue)
2. darab dengan 80,
3. tambah 1,
4. darab 250
5. tambah 4 last digit number phone korang,
6. repeat step 5 tue.
7. tolak 250
8. bahagi 2.
9. tu jawapannya...mahu taw? try la ok...

..............................................................

hari ni incek mood untuk menjawab tagged datang.

tagged pertama ni datangnya dari Kak Huda.

arahannya.
1. sila tunjukkan wallpaper di desktop anda.

ok..dah!

2. ceritakan tentang wallpaper korang tue.

wallpaper aku ni adalah tentang seorang gadis cantik sedang cube lari majlis perkahwinan yang diatur oleh family beliau. si gadis ni mahu pergi kepada kekasih hati sebenarnya. dia tak sanggup menggadaikan seluruh hidupnya bersama dengan lelaki yang tidak dicintainya. ok..aku tipu. itu hanya imaginasi aku jerk..hihi actually tu gambar cindrella la. perasan tak, ade gambar kasut die tercicir tue. nampak tak? aku dh siap tunjuk dengan tangan lagi tue. bagi siapa-siapa yang tak nampak tue...haa...alamatnya.....mata korang dah rabun...pergi buat spek sana...lalala..kenapa aku pilih gambar ni as my wallpaper? alasannya .....coz ni laptop aku. so, suka hati aku la nak letak gambar sapa. nak letak gambar hantu ke..abg pierre andre yg sweet n gantang tue ker...tiada sapa yng boleh marah ok..hehehe..

sebenarnya biasanya aku letak gambar aku jer as wallpaper.tp disebabkan aku baru jerk download wallpaper karton disney kat laman web ni. so, excited pulak aku nak letak gambar ni. btw, byktaw wallpaper yg comel2 kat situ. kalo sapa2 berminat..boleh la download yer...free jerk..mcm aku punyer jerk..hahaha

3. tag 10 orang...
1o? ramainya..aku nak tagged sikit jerk - incek liquid, wan, Kf, lifesaver, zuris, wanie, lukman, chanz, hanisah, cik rama2, nenekrock..opss..terlebih 10 pulak..hik3

tagged ke2 datangnya dr wan. actually ini adalah award tapi bersyarat..nampak sangat tak ikhlas kan si pemberi ini..hihi..

rules
1. copy images below.

ok..dah copy and paste pun..

2. tulis sebarang comment pasal penghantar award neh
( nak suruh puji die la ni...owh)
- beliau seorg blogger yg berjaya. sekarang final year kat ump. umah die dekat dengan u aku ni haa...seorg yg kelakar..maybe...huhu..ok dah..nanti terkutuk beliau pulak..hik3

3.
send kepada blogger2 yang sy suke..
chanz, incek liquid, lukman, azahiri, che joe, wanie, lifesaver, dhada, nemo oh nemo.

p/s: tagged yang laen tue, nanti2 la aku jawab yer...dh pjg sgt nih...hihi

26 comments:

DarkArtz said...

haah kan, aku tak jawab lagi tag huda........
aiseh, aku rasa malas le nak jawab tag kau.........
sebab kena cite pasal kau........
hahahaha.......
takpe, jaga hati kawan, tapi kendian la aku jawab..........
huhuhu........

-WaN- said...

wahaha camne lea tahu wan tak ikhlas ni.. :P

err,wan kena jawab tag ke?

LifeSaver said...

ooo..rajin wat tag! pastu rajin anta tag kat org!!oh!!balas dendam erk..hik3~

sharamli said...

oo..minat cart00n...
xm0 kwn..xm0..xm0...
hik3

Eazy Izzuddin said...

hahaa
magic mmg magic....
jwpannye no phone sendiri...
ekekee
xD
besh la!

Anak Pendang Sekeluarga said...

slm...wah...mcm tu ka....

Shitsurei shimashita said...

hahaha!!magic besh:)fuyoo!!

lea said...

azahiri: jawab jela kalo nak award tu...tapi jgn nak ngutuk aku plak...huhu..

wan: sebab kasi award bersyarat..dulu lea kasi award edit sendiri taw..ikhlas dr hati nuraniku..ahakss!!!

lea said...

lifasaver: mana ade balas dendam kak..cume nak kasi korg rase jugak..nantikan jeles pulak..hik3

shafa: xsuke cartOon ker?
xmo kawan dh...hehehe

lea said...

eazy: dh cube yea...magic kan..hik3

anak pendang: a'ah macam tulah..hehe

shitsurei: fuyooo!!...hik3..maceh kena sudi try magic tue ye..hihi

~dARlee zURiS~ said...

hahaha..btollah jawapan die ;)

comeynye wallpaper tu ek
dah ade org tag akak dah tp..tak wat lagi
ti akak wat sekali ek

lea said...

magic kan pengiraan tue..hik3

owh..yeker?
xpe2..akak buat nanti k..
hehee

Liquid said...

uuu... cam name incek liquid jek no 1 ditagged disitu..!! xpe2 t berbondong2 incek liquid tag sama cik lea ek.!! ehehehe.

aa, maceh award tu. =)

~ilyanie_usyuk~ said...

Whoaaaa anda tahu kehadiran saya di sini
HAHAHA~

Erm datry da magic tuh, sangat magic okey.
Terkezut tgk. Hiks

lea said...

liquid: owh..mahu balas dendam yerk..
hehehe

ilyanie: sgt magic kan?
hehe

Dhada said...

Wahhh magicnya ! Teruja :D

khaLifah feDi said...

emm lea magic arr..kf wat ade siak sama dgn no.pone hi2


psst tagmu akn diupadated ari isnin ea!!!

PJ selamba said...

aaaaaa
say NO to tag!

chanz said...

yay kene tag! takpe kumpul2

lea said...

amboi..sonok pulak die kena tag..huhu

Mohd LukMan said...

haha.. aku asyid kena tag je.. sori lah weh banyak dah tag ko aku xjawab... nanti ada masa aku kado jwb balik semua tag ko.. haha

paan said...

adakah aku telah dipermainkan ?? aku xpaham magic calculator tue..

salam singgah ye..

lieya shayunk said...

magic la game tu yang...
last2 kuar no fon ku sdri...
clever22!!!
clap2 kt dri sdri....hehe...

a.b geldofg said...

mu dok balik kemamang ke cuti2 ni

lea said...

mestilah aku balik
aku balik sabtu ni
hehehe

pink_butterfly said...

lea...

sng2 nti akak bwat tag tu...

thanx ye...