Saturday, April 11, 2009

Selamat Pagi Cinta~~~


malam tadi, aku layan satu cerita cinta. melayu punyer..not korean or jepun drama. tajuknya 'Selamat Pagi Cinta'...cerita ni dah lama dah pun. tapi aku jerk yg baru tengok citer ni tadi sambil melupakan notesku yang bertimbun bak gunung everest tue..

tapi cerita ni agak best lah sampai air mata aku terkeluar..haha..gile aku menghayati cerita ni. meh aku story mory sikit citer nak korang. tapi aku tak pandai sangat nak wat review neh..huhu.

Filem ni mengisahkan 2 pasangan cinta yang akhirnya tak bersama iaitu pasangan Fazura-Pierre Andre dan Sharifah Amani-Que Haidar. antara 2 pasangan ni..aku paling suke pasangan fazura(Julia) dan pierre andre (Ilham)...sweet jerk diorg ni. tapi kan ade patut, diorg tentukan jodoh diorg dengan gune duit syiling. rasenya baru jumpe 3 kali, pastu diorg terus kawen.

" kalau sy lambung syiling ni, dan menunjukkan gambar wau sebanyak 3 kali. itu bermakna kite ade jodoh. dan kita kahwin. ok?"

gile ah cmni..kalo cmtue..aku pun nak lambung duit kertas la...ada sesiapa mahu main lambung2 duit kertas dengan aku??

dan perkahwinan diorg bahgia. tapi yg sedihnya, last2, Ilham mati kerana ade penyakit. tak pulak diberitahu penyakit tue. rasenya kanser la kot. babak yg selepas die meninggal dunia, dan fazura dalam kesedihan tu yg buat aku turut sedih giler tue...meleleh taw air mata aku ni...abes tisu satu kotak (yg ni aku tipu)..hahaha. tapi seyes la..sedih kan kalo kite kehilangan orang tersayang. tak dapat nak imagine, kalo baru jerk berkahwin, pastu suami meninggal dunia..waaa...jadi janda muda tue...

pasangan syarifah amani (suci)dan que haidar (Azam) pun ok la. kisah cinta budak university. tapi last-last Suci tu kawen dengan pilihan family die. yang ni pun cukup tragis jugak. masa hari perkahwinan, Azam dtg tengok. tapi dr jauh jerk. kalo aku ditempat Azam, aku tak kan pergi tengok die kawen. sedih woo..tgk org yang kite sayang kawen ngan orang laen.

tapi kan, aku suke satu kata-kata Azam bile die tak dapat kahwin dengan Suci tue...

" Pengorbanan dalam cinta amat besar maknanya, dan tulah yang Azam lakukan"....

betul tue, tak semestinya bila kite sayang seseorang tue, kita mesti kahwin dengan die. kadang-kadang pengorbanan amat penting dalam cinta. kerana melalui pengorbanan, kita jugak boleh tunjukkan cinta kita pada si dia. kerana mungkin sudah tersurat bahawa tiada jodoh antara kita...hahaha..tetibe terasa macam jadik doktor cinta pulak dalam masa seminit ni...hik3.

ending cerita ni, Julia akhirnya bersama dengan Azam.....

ok, next....aku nak umumkan sesuatu ni.....

:: Abg Pierre Andre yg Sweet...hik3::

owh..aku suke sangat pierre Andre. sweet la die ni. aku suke cara die cakap. lembut jerk, jenis yg sweet talker. tapi tak tahu lah personality die kat luar filem mcm maner. tapi paper pun..i'm in love wif u..owh pierre andre...hahahahaha...jangan jeles atau sedih-sedih yer....kerana hatiku telah dimiliki oleh jejaka ini...ahaks!!!

55 comments:

Liquid said...

waa cik lea suda menduakan incek liquid dgn menemui cinta baru..!!

ni yg nk majok neh..!!


ahahahahahaha =P

a.b geldofg said...

selamat petang cinta

DarkArtz said...

bosannn.......
cerita cinta itu satu kebosanan bagi aku.........
cubalah tengok cerita yang berkaitan forensik.........
hahaha, aku gurau je.......

joegrimjow said...

wayang wayang wayang

nenekrock said...

akak pun pnh tgk ceter ni
dia buat kt upm haks
bagi akk so so je ceter ni

hanisah said...

lea...dia lambung syiling bpe sen? nk lambung gak laa..tp nk gne duit syiling singgit...kaler gold, mesti leh dpt ank raja..prince charming...

vInA said...

ehe..
sweet je cite nih kn.. ;)

~dARlee zURiS~ said...

haah.lama dah pun citer nih
tp..memang agak sedih lah
:(

sharamli said...

oo..nak jdik menantu makcik katijan tan upanya...
hu3

sharamli said...

p la daki n0tes smpy kepuncak everest erk...hu3

~Syaquost Eichizen~ said...

andre tak hensem pun..
tapi die sweet..
sbb die tahu romantik..
macam aku..

lalala~

p/s: aku lagi hensem dari die..
><

Dhada said...

Suka Pierre Andre sbb dia mnja . HAHA

HuRuL_Aini said...

oooo...best ke crita ni...nanti aku usha...haha

tapi kan, pasal tentukan jodoh guna duit syiling...somehow i can accept it...jodoh kan di tangan tuhan...insyaAllah sesiapa pun yang ditakdir kawen dgn kita, itu yg terbaik untuk kita...kita xkan dapat yg lebih baik dr itu...sungguh pun org itu byk kekurangan, tapi kekurangan itu yang menjadi pelengkap kehidupan:)
fikir-fikirkan...
neway, musim xm ye...good luck & all the best:)

Monkey D Luffy said...

jom kita lambung syiling

lea said...

liquid: alala..jgn la majOk..apa nak buat hatiku dah dimilik oleh pierre andre..incek liquid lambat sgt...hik3

ab: camat pagi cinta....

darkartz: ala sesekali layan...best gak...aku taw..ko nak citer ni dr aku kan? nanti aku bg yer...hahaha

lea said...

joe: bukan wayang la..layan cd jer..

shafa: bukan nak jadik...dah jadi pun...lalala

okeyh..ni nak g daki gunung everest la ni..mau ikut??

syaQuost: betul..die x ensem pun..tapi sweet talker..owh..i like...

dhada: manja ke die ni dhada? tataw pulak...hik3

lea said...

nenek rock: a'ah citer ni xbest sgt..ok la..tapi cukup utk menumpahkan air mata kewanitaanku ini...ahaks!

nisah: duit syiling seringgit mana ade dah cin nisah...die baling duit syiling 5o sen..

vina: sweet2..tapi x se'sweet' coklat cadburry...hehe

zuris: betul..memang sedih..sob3..

lea said...

aini: g la usha nanti yer...pasal duit syiling memang boleh ditrime..tapi kalo baru 3 kali jumpe terus nak kawen tue...betul2 amek risiko..huhu...

good luck to yOu tOO...

kapten: jom! kite lambung duit syiling lima sen nak?

AnNe said...

a'ah...
cte ni bez...~
ak pon nangis...
=P
dah2... jangan layan movie je...
study2...~
hehe...
(^-^)v

lea said...

sesekali layan..
xsalah kan?
kan?
hik3

cj'alhafiz said...

ayoo...layan chenta ka lea..haha..
bagus...bagus...bagus....

lea said...

bukan layan chenta la...
tapi layan cerita chenta..
hahaha

lieya shayunk said...

yang,,,kamu tgk cite tu ek...kamu tgk kt mna??
da lama mngidam nk nengok...tp lom jmpa lor..uhuk3...sob3..
lea umo bpe erk?

lea said...

lea dpt softcopy dr kawan...
saiz die xbesar..dlm 200mb..
meh la amek cini..hik3
ala ciannya mengidam..
g beli kat pasar malam..
bertimbun jual..kot

umo lea baru 20 tahun..
tp bulan 10 ni...genap 21 thun..
muda lagi..hik3

kamu 22 ek?

lieya shayunk said...

ooo...
nak3...
btl ke nk bg kite nie...
ehehe....

kite lahir taun 86 means taun ni 23 la...tp lom ckup 23 lg..bln 9 ni genap la...hihi...

lea said...

betul la..
tapi kena dtg amek kat sini la yer...
kat kelantan..hik3

owh..kite lak lahir taun 88..
means kite muda 2 tahun dr kak la..
hehehe...

lieya shayunk said...

yup...kamu muda dr akk...hehe...
wah2...jauh tu klate...
akk skg kt n9 dik non....
hihi

ada skype x....?

lea said...

owh...hehe
wah..bersemangat akak ni...

skype ade jer..
leapinkbutterfly88
tapi x selalu bukak la kak..
kalo nak antar file maybe xkan sapai2 kot..
hahaha
akak cari kat pasar malam jela..
rm5 jer..hik3

lieya shayunk said...

owh...
xpe lah...
akk bkn pe ari mggu ni sgt la busan..tu yg excited nk tgk cerita tu..
kolej akk block network tv cam u-tube,tv3.com.my tu...
nk download pn hazab yg amat...lembab mgalahkan siput babi....
uhuk....

justin_lover^^ said...

lia...nk tgk nanti afte exam
pinjam...hikhik

fezaL Mohd said...

tgk kt youtube je hahaha

lea said...

lieya: owh yeker?
sama r..kat sini pun block utube...sian akak kebuhsanan...
eh..g study la...
nak exam kan?
hehe

justin: okeyh...aku bg pendirive nanti kat ko k...

fezal: layan gak ek citer cinta cintun ni

-WaN- said...

jiwang nye crite..adoyai..tak suke tol..

tp err antar gune crite ni gune skype leh?..hehe :)

lea said...

hahaha...
wan layan citer jiwang jugak ker???
lambat la wan kalo antar kat skype...
200mb tue..
files yg 4mb pun berzaman baru bleh antar..
huhu

hanisah said...

ala lea....cari je laa duit singgit syiling tu...duit 50sen snang sgt dpt..x best..hehe..

lea said...

mau cari ktner cik nisah??
bukan dh x produce lagi ker
xpe2..nisah cari duit emas arab nak?
dirham...haa..xpun..nisah beli gula2 syiling tu..
color gold gak kan?
hik3

am3r^z4nvi said...

cerita ini amat sedih :((

Anonymous said...

akak pn x tgk lagi slamat pg cinta ni lea..besh ke?

akak x baca gak review yg lea bwat tu..hehe...saja nak simpan surprise coz lps ni nak g tgk jgk la mvie ni...jeles la, lea ckp movie ni besh...

=p

kak yann
butterfly

Anonymous said...

lea, akak x sign in blogger ni...


kak yann
butterfly

Eazy Izzuddin said...

x tgk agi...
uhuhu...
cam besh2...
hiks..
xD

Umie said...

eee...jiwangnye adik kite nie...hehehehe

lea suke pierre??? ala...tak best arr dia nie...ckp cam slow je..mcm malas je nak ckp...hehehe (marah tak akak komen hero awak cenggitu???)kekekeke....

Nem0 o0h Nem0 said...

aku tak tgk lagi cite ni,tp adik aku cakap best!!

aku suka tgk fazura dan pieere andre dlm GnG,swiitt!

khaLifah feDi said...

selamat pagi cinta.hik3..lalala.:)

Anak Pendang Sekeluarga said...

"Dan orang-orang yang beriman dan berhijrah serta berjihad pada jalan Allah (untuk membela Islam) dan orang-orang (Ansar) yang memberi tempat kediaman dan pertolongan (kepada orang-orang Islam yang berhijrah itu), merekalah orang-orang yang beriman dengan sebenar-benarnya. Mereka beroleh keampunan dan limpah kurnia yang mulia." (Al-Anfaal 8:74)

Salam ziarah dari saya,,blog yang menarik ,jemput muzakarah di blog saya....dan jadikan blog saya sebagai rakan anda..tq

Perisik SR said...

award sudah diumumkan. Adakah anda tersenarai? sila cek sendiri....

lea said...

kak yan: igtkan sapa la anonymous tue..hik3

kak yan g la tgk citer ni..
best taw...mesti kak yan akan nanges jugak...hehe

eazy: g la tgk...best jugak la...sedih..sob3

umie: of course tgh marah ni..ade ke kak umie kutuk my hero...hahahah

lea said...

nemo: diorg memang suweeeet kan..suke tgk..ntah bile la buleh berlakon ngan pierre andre ni...hehe

kF: 10.30 dah tgh la kf...so..selamat tengah hari cinta...haha

perisik: tak yah..dah taw mesti namaku tercalon...hahaha

superduperultraluvly said...

sempat lak kO tgk citer niey pastu wt entry...smgat jer....haha...bgOs!org ersmgt mcm kO la yg diperlukan utk perthanan ngra kite niey....hihi=p

lea said...

hahaha...aku memang bersemangat waja...
hik2

superduperultraluvly said...

semangat waja ke semnagat jawa?huhu..
tataw plak ak org ganu ade yg jawa...musykil2..kO jawa yg terancam ek??hihi

lea said...

jawa..jawa jgn sebut ek..
aku sensitip dgn perkataan jawa tue..
hahahaha

superduperultraluvly said...

sensitip?? hahaha...
luper plak...sOry yerk...hihi

Mohd LukMan said...

aku nak citer nih.. nanti ko bawak mase biostat ek... leh aku layan perasaan yang kehampaan nih..hehe

Anonymous said...

[url=http://firgonbares.net/][img]http://firgonbares.net/img-add/euro2.jpg[/img][/url]
[b]software for a shop, [url=http://firgonbares.net/]download adobe acrobat 9[/url]
[url=http://firgonbares.net/][/url] buy macromedia software software price list
educational discount on software [url=http://firgonbares.net/]autocad shareware[/url] academic software final
[url=http://firgonbares.net/]discounts software[/url] kaspersky crack
[url=http://firgonbares.net/]shop till software[/url] office 2003 serial
Mac Retail [url=http://firgonbares.net/]Mac Readiris Pro 11[/b]

Anonymous said...

[url=http://sunkomutors.net/][img]http://sunkomutors.net/img-add/euro2.jpg[/img][/url]
[b]to purchase microsoft software, [url=http://sunkomutors.net/]shop software kaufen[/url]
[url=http://sunkomutors.net/][/url] windows vista home kaspersky free download
buy discounted software [url=http://sunkomutors.net/]buy adobe software[/url] acdsee reviews
[url=http://sunkomutors.net/]educational discounts software[/url] software at low prices
[url=http://sunkomutors.net/]teacher discount for microsoft office[/url] utv software buy
academic survey software [url=http://sunkomutors.net/]buy cheap software review[/b]