Thursday, April 2, 2009

Taipkan ON CINTA

Korang pernah terpengaruh dengan iklan di atas x? taipkan ON CINTA dan anda akan dpt cinta?? betul ker ek..yakin jer aku..hehehe.. bg yg belum pernah mencuba tue..dan tetibe gatal2 tangan nak menaip sms cmni..better x payah la...sms ni berbayar dan tiap bulan2 kuar duit..better korg cari kenalan ataw cinta melalui frenster ker YM ker..best la gak..betul x?

Dua hari lepas, aku ade dengar Muzik.fm. time tu si dj sedang berdiskusi dengan pendengar pasal cinta internet ataw gara-gara silap telepon. tak sangka, rupanya ramai jugak yang terlibat dengan cinta dunia maya ni. ade yang tue, kapel sudah 6 tahun..tapi x penah jumpe pun..cmner ek diorg boleh tahan? kalo aku..ish...hahaha...eh tp betul la..xkan la kapel setakat sms, u call i..i call u..x kan x jumpe..xdating..cm xbest jerk..tapi tu, diorg punyer cinta...punyer perasaan...xde kaitan dengan hati n perasaan aku pun kan...haha

tp aku tertarik dgn satu story tue..ade la sorg mamat tue call muzik.fm. die cerita pasal kisah cinta dengan pompuan yg die kenal through phone...

"macam maner awak boleh dengan awek tue??" tanya si Dj

"mula-mula tue, sy antar sms kat die. tanya die kenal azlan x? padahal sy sendiri pun xkenal pun Azlan tue..saja jer...just trick nak takcle awek tue....hahaha"

"then...awek tu layan x?"

"yg bestnya..awek tu xmarah. drpd sms tue..terus kitrg jadi kawan. dan pastu jd kapel. then bahagia sapai skrg"

"wah..abes korg dh pernah jumpe belum?"

"dah..mula tue, si dia selalu mengelak jerk. kata busy la apa la. tapi last2 setelah 3 tahun berhubung..kitrg berjumpe jugak"

"so..cun x awek tue?"

"hahaha....sgt berbeza kalo nak compare dgn gmbr yg die kasi. kat dlm gambar nampak cun jerk. tapi bile jumpe depan2..badan mcm tong..huhu"

"hehehe..abes awak lari ker?"

"xla..hati dah sayang. so, terima jela seadanya..".

tulah antara perbualan dj dengan pendengar yang aku igt. kata si dj tue, (kata dj tue ek..bukan kata2 aku) bagus jugak cinta maya ni coz boleh ukur kejujuran seseorg. means cinta die tu xkan berdasarkan paras rupa ataw wang ringgit semata..tapi melalui ketulusan hati..nurani..perasaan..(yg ni aku tambah sendirik..hihi)..tapi kadang2 cinta maya ni ada jugak yg menipu taw. so kena beware la ye.

eh..aku ni macam nak promote kat korang suh cari cinta dalam ternet pulak kan..huhu. actually aku x percaya pun dengan cinta2 ternet ni..ntah la aku ni jenis susah nak percaya kat lelaki sikit...buka semua lelaki boleh dpt kerpercayaan aku taw...hahaha..poyo jerk ayat kan...ngeh3. bagi aku lelaki kat internet ni bukan boleh percaya...but not all la kan coz aku taw..lelaki blogger baek2 sume kan??hihi tapi kalo setakat nak berkawan..nak share problem tue..boleh je..kata org berkawan biar beribu-ribu..bermillion-million..tapi kalo nak bercinta tu..maybe tak la kot. aku lagi berminat dengan lelaki sekitar aku jerk. i means yg pernah aku jumpe face to face. yg kenal aku tanpa aku perlu menceritakan siapa aku. kang senang tue. lagi pun, kalo cinta internet ni, mesti kena bercinta jarak jauh kan..xmo la...dah serik...terpaksa memendam rindu je hari-hari...huhu. tapi so far, aku tgk ramai jerk kawan-kawan aku yang bahagia bertemu cinta di internet. tumpang gembira dgn kebahgiaan korang ek!

tapi kan bile aku dengar cerita si pemanggil yg aku cerita kat atas tu...aku terigt pulak kisah zaman jahiliyah aku dulu (dalam era 2000 yer bukan zaman sebelum hijrah yer)...

time tue aku kat matrik. matrik maner? aku rase bg pembace setia aku..mesti korg taw aku belaja kat matrik mana kan. bg yg xtaw tue.xpayah taw pun xpe..xpenting pun. ok, berbalik pd cerita aku, ade la seorg rumate aku baru lepas frust bercinta. time tue tiap2 malam die akan bersedih dan berasa bosan. (yelah dh takde org nak msg2 dh) then, tetibe die ckp kat aku...

" lea..kasi 7 nu bertuah.."

" nu bertuah? nak watper?"

" aku nak dial.."

" hah??"

" aku bosan..xde org nak msg aku..so aku nak kaco2 org la...hehehe"

" adoi...boleh pulak mcm tue" walau mcm maner pun aku still bagi laa 7 no yg bertuah..tue pun actually no phone aku..tapi die tukar 3 no. kat depan tue..dr 013 to 016. si dia pun call, dan panggilan tu berjawab... si empunye no. tue lelaki.!! apa lagi..mengayat kawan aku tue. ckp silap no la apa la..last2 diorg jadik kawan. tapi setakat kawan jela coz kawan aku tu pun dh ade boyfren baru dh pun..melihat hasil yg memberansangkan tue, aku pun terasa nak try la jugak. aku pun tekan-tekan no. yang aku rase boleh bawak tuah kat aku. then si empunya no tu call aku. giler ah..punyer cuak aku time tue..yelah aku mana pandai nak berlakon2 ni.. nak tipu konon2 tersalah tekan no. last2 kawan aku yg baek hati, tolong jawabkan dan mengayat. menjadi. so, start dr hari tu, aku pun mula la ber'sms' ngan lelaki tue. tp last2, aku rase bosan pulak. (btw..aku memang jenis cepat bosan, but for the certain people only) malas pulak nak melayan mamat. gpun seperti aku ckp td, lelaki bukan boleh percaya. tapi laen lah kalo dpt kenal depan2 kan?hehe...

p/s: aku dh xbuat eh kerja giler tue..tulah first n last time aku buat...huhu..dan sampai sekrg pun aku still tak percaya yang aku pernah buat kerja mcm tue..giler ah..dh mcm perempuan desperate pulak...adeyh...tp hakikatnya bukan ok..heheheh...

22 comments:

Nem0 o0h Nem0 said...

ala cinta maya ni,ade yg jd ade yg tak..
da jodoh kat mane2 pun leh ketemu!!

cam my fwen,dia kenal ngn seseorg selama 5 thn x penah jumpa,cinta utara - selatan..
jumpa pun time dorg nk tunang,
hebatkn? =)

wunny_hunny said...

hahaha..tu keje ko ngn ndya!!
ceh. ape daaa...ekeke...
mmg lwk sgguh~
pdn muke hang =p

ak ngn aie trjalin dr cnta internet =)
heee.
sbulan skali bru jmpe..
ko jgn la cri yg jauh2 ye~

lea said...

nemo: wah..hebatnya...berjumpe time bertunang...bagusnya...dh memang jodoh diorg kan...

wanie: haha...dan teman yg baek hati..n tolong mengayatkan utk aku..adalah ko...jgn lupa eh..coz aku ni mana pandai nak mengayat2 mcm ko kan...wanie kan?...hahaha...

btw..aku still xberminat dgn cinta internet pun...

CJ-alhafiz said...

lea matrix johor!!! wakakah!!

aduhai....cinta internet...cinta alam siber... ak x interested langsung la. Macam ko cakap mmg ramai yg xleh nak dipercaya... bukan setakat laki, pompuan pon bersepah gak..

ayoo...ko ni mmg r nakal gila bapak... ada ka men suka2 ja dail no... kang kena pelangkung baru ko tau...langit tu tinggi or rendah..hahaha!!! budak2......

lea said...

dalam cyber...sume org boleh menipu kan???

ala dulu2 jer aku nakal..sekrg dh xbuat lagi kerja tue...hahahaha...

Liquid said...

ya incek liquid amat sokong dimana lelaki2 blogger baek2 sume orangnye.!! termasuklah incek liquid neh..!! ahahahaha.

jodoh pertemuan di tangan Tuhan, kalo de jodoh xkemana nye ye dak cik Lea.?? =P

pink_butterfly said...

kwn akak pn ada cmtu...jmpa dlm mirc...chat btahun2 sejak tingkatan 4...xpenah jmpa lgsung smpai dat guy abis study kat oversea then dorg tunang...bru jmpa 1 kali ja. and skg ni dah tawen pn...bru ja dpt baby...


besh jgk kan..hihii...

lea said...

liquid : incek liquid memang baek...hahahha

betul tue...walau mcm maner terpaksa akur jugak kan..jugak pertemuan di tgn Tuhan dan manusia hanya mampu merancang je kan...

cik rama2: wah hebatnya kawan kak yan tue...kak yan x nak mencube ker.??
heeeee..tue abg kapten sdg menunggu tue...hahahaha

Dhada said...

Haha naseb minah tu diterima juga even bdn cm tong kn .

lea said...

nasib perempuan tu ditrima kan..
ni lah cinta sejati kan..
hik3

e p i x ____ said...

tgk nasib lah,
kalu jmpa yang baik, ok la jadi nya.
kalu jmpa yang cam setan, haih!
padah la jawapannya :D

lea said...

huh..susah jugak macam 2 yer...

justin_lover^^ said...

ermm...abis
aku ni mcmana lia??
hahahahahaha...
mcm2 jnis laki aku jumpa kat ym n penah jumpa pun some of them
{nway..aku jumpa yg mana aku rasa encem jer..hikhik..buchukkan aku?}
nk ckp mcmana eh...?
ermm..nk ckp lelebh pun..xleh gk
coz aku pun dh terkene kan..h0ho
ntahlah...
based on experience akulah...hukhuk
nk kwn ngan someone ngan tenet tu..ok
juz make sure dia jujurlah ngan korg..but kejujuran someone tu susah untk diukur..mcm bknnyer leh gune pembaris or silinder penyukat nk ukur..hehehehe
juz make sure dia btol2 jujurlah
xmenipu korg...coz dh terkene mcm aku ni...skit atilah skit..huhu
xleh nk ckp gak...ramai org aku knal kawen by knal kat tenet gk
bahagia gak aku tgk
ermm...doa jelah jumpa laki yg baik
doalah byk2...jodoh pun allah dh tetapkan...kan?
huhu...{tetiba rasa sedih..nk nangies...iskk..iskk..}

justin_lover^^ said...

ermm...abis
aku ni mcmana lia??
hahahahahaha...
mcm2 jnis laki aku jumpa kat ym n penah jumpa pun some of them
{nway..aku jumpa yg mana aku rasa encem jer..hikhik..buchukkan aku?}
nk ckp mcmana eh...?
ermm..nk ckp lelebh pun..xleh gk
coz aku pun dh terkene kan..h0ho
ntahlah...
based on experience akulah...hukhuk
nk kwn ngan someone ngan tenet tu..ok
juz make sure dia jujurlah ngan korg..but kejujuran someone tu susah untk diukur..mcm bknnyer leh gune pembaris or silinder penyukat nk ukur..hehehehe
juz make sure dia btol2 jujurlah
xmenipu korg...coz dh terkene mcm aku ni...skit atilah skit..huhu
xleh nk ckp gak...ramai org aku knal kawen by knal kat tenet gk
bahagia gak aku tgk
ermm...doa jelah jumpa laki yg baik
doalah byk2...jodoh pun allah dh tetapkan...kan?
huhu...{tetiba rasa sedih..nk nangies...iskk..iskk..}

-WaN- said...

hoho..aku penah kenal minah ni..
dia tukar nombor last kt nombor hp dia.. 013-******5 kepada 013-******6..

bila die call,masuk lah ke hp aku
sbb 013-******6 tu nombor hp aku..
dari die just suke2 call sbb bosan, kita jd kawan..lame gak duk sms..maybe lebih setahun kot..

penah jumpe die skali kat pasar malam..tp sekarang dh lama tak kontek..huhu

lea said...

justin:ala zirah..rileks r..
kawan suke2 je kan...nanti ko mesti akan juge yg terbaek..sabar menunggu k my dear

wan: owh yeker? satu tempat la yer..

~syaQuost~ said...

alangkah bagusnya kalau aku buleh bercinta macam tu...

tak memilih sgt...
aku ini memilih tahap kronik...
haih...
susah la aku kalau bab cinta ini...

=_= ZzZzZz

minum kopi sambil layan TV3 lagi bagus.. hehehe..

lea said...

bercinta alam cyber bagus gak
coz dpt uji kejujuran seseorg..
tp kena beware la kan

Mohd LukMan said...

menarik crita ko nih ek.. hehe... brani gak ko nih kan.. mesti best mase 2 kan?? at lease ko dpt rase gak keseronokan tu kan.. xmacam aku nih.. kesunyian je.. xde pun org nak.. huhu

lea said...

alahai lukman
suatu hari adenya jodoh ko
sabar jela..
xseronok pun kenal dgn tekan2 ni or kenal kat fs...
aku lagi suke kenal org depan..
lagi best...hik3

chanz said...

ish2 patot ar aku asik dpt msj, misscall pelik2 ntah dari sape masa matrik dulu..keje ko rupenye lea..haha. gurau jek. xD

lea said...

aku kaco line nu line johor jer..
ko line utara kan?
so...bukan aku la ye..
lalalalala