Wednesday, November 18, 2009

Abes lah mas kawen aku nanti...

Hallo sume. Owh, daku sangat gembira ari ni kerana.......aku dah exam...yeyeyeye..sangat suke...sangat suke sampai terasa nak wat tarian inang lak. (nape tarian inang? coz, aku kan gadis melayu terakhir...ahaks!..) Hari Jumaat ni aku dah boleh balik umah dah. Ada sapa mau ikut aku balik Kemaman?? jom2...ngeh3

Dah, dah abes citer pasal tue. Aku nak ucapkan tahniah kepada blogger yang menang dalam picture contest kat blog cik bulan tu. Sesungguhnya gambar-gambar yang dihantar sume cantik-cantik dan aku rasa segan pulak bile tengok picture aku ada kat situ. Rasa cm x layak jer ibarat macam Bulan dan matahari. (maksudnya ape? ntah aku pun xtaw..lalala). Aku jugak nak ucapkan tenkiu la kepada yang mengundi picture aku. Ada la gak yang mengundi kan...hik3. Kepada Razman, ko jgn nak sebar fitnah aku rasuah ko suh undi aku. Sebab ko yang start rasuah aku dulu. ;p.

ok, actually aku nak tunjuk korang ni....



Apa yang korang nampak pada gambar ni? Satu jari yang menunjuk pada satu note. Ok, inilah adalah lecturer note utk paper terakhir aku td. Tapi bukan ini yang aku nak citer. Sila alihkan pandangn mata kat jari aku tue. Nampak tak ade kesan hitam kat kuku aku? nampak x?

ok, ok...kalo x clear. Cube korang tgk picture kat bawah ni pulak. Aku dah wat close-up, fokus kat gambar jari aku tue.


ha..amacam? dah nampak? ada kesan warna hitam kat jari tu kan. Itu bukan color marker. Ingat aku kanak-kanak lagi ke nak men warna-warna kuku dengan marker. Mesti ade antara korang dulu, masa kecik-kecik dulu korang warna kuku dengan marker, xpun ngan kolor magic, xpun korang gune pensil warna Faber Castle dan dicelup dengan air. Pernah kan? kalo yang xpernah tue, buat-buat la pernah try jugak. ok, sebenarnya tu bukan kesan color marker, tapi tulah kesan lebam akibat tersepit pintu minggu lepas. Sekarang, aku tension kerana kesannya tak hilang walaupun dah x sakit dah. Sangat buruk nampaknya. Aish. Ada sesiapa tahu macam mane nak hilangkan kesan ni??? kawan aku ckp sapu dengan minyak gamat. Aku ni xsuka sangat maen dengan minyak-minyak ni. Minyak dagu pun aku x ingin nak maen apatah lagi minyak gamat. Lagipun, kalo sapukan minyak gamat kat jari, means aku ekna make sure jari aku tidak berada di mulut kerana ia beracun. Mana boleh.! kalo korang nak taw, habit aku before tidur aku akan maenkan jari kat bibir. Pastu baru boleh tidur. Memang sejak dari kecik lagi, aku terbiasa buat macam tu dan sampai lah dah besar ni. Agaknya masa aku kecik, aku andaikan jari aku tu botol susu kot..huhu.


Teringat pulak kata-kata cikgu aku time matrik dulu bile terpandang kaki aku yang cedera dan berbalut.

" Hai, nampaknya turun lah mas kawen awak pasni"

hoho. Luka di kaki aku dah ok dan tidak meninggalkan kesan pun tapi aku xmahu lah mas kawen aku turun gara-gara kesan lebam di jari aku ni. Pliz..pliz help me....hehe

28 comments:

cj'alhafiz said...

kawan baik aku dulu pernah tersepit pintu..tinggal kesan yang sama gak. tapi skrang dah hilang kesan tu....tak silap amik masa lama gak la. la...ko sapu ubat bhagian lus...ksn lebam tak kan hilang punyer... melainkan ko potong jari ko tu...hahahaha!

lea said...

haha...
ko memg dr ari tu lagi suruh aku potong jari aku
jeles ngn jari aku yg comel la tue
hik3

Diarihatiku1976 said...

ee tak ler.. boleh hilang ler... akak dulu kat kaki... mcm tu gak.. lama-lama- hilang...

cik EPAL said...

waaa...xpe..ada jodoh x kemana ;)

IxoR@ said...

uih...sempat lg tu ganti kuku baru...

saham masih tinggi...2, 3 tahun ni jgn terima apa2 pinangan...

hehehhe...bleh gitu?

lea said...

diarihatiku: owh eh..harap leh hilang...

cik epal: jodoh memang x ke mana..tp mas kawen tu...hahahaha

ixora: bleh plak cmtu ye kak. nanti pas 2, 3 tahun tu dh xde org pinang sy lak...

Razman said...

td aku kol pok cik tnye..die ckp die die xkesah...

.rafiq. said...

mahal lagi. tu kan unik. bukan sume org ade tau.hehe

lea said...

razman: pok cik mana lak ni...huhu

rafiq: owh eh....betul gak kan..hehe

«♪Ruff♪» said...

kesan lebam tuh susah nk ilang..biarkn jerk..lama2 nanti ilang la...

p/s: teringat kat jari kelengkengku yg nyaris hancur dek kerna terketuk dgn kayu hoki

lea said...

nyaris hancur??
wah bahayanya...
gerun lak dengar...
mesti sakit giler..
huhu

Din diet said...

tunggu 2-3 minggu leh ilang dh lebam tu.jari lebam leh sbbkan mas kawen turun? betul ke.hoho.

cm pemain bola lak.klu injured msti turun harga skit.haha

lea said...

ala tu mitos x betul tue
haha

oranglidi said...

kena mengena ape jari dengan mas kawen?

joegrimjow said...

punya la panjang
nak ckp turun mas kawen je?
huhu

lea said...

orlidi: mesti x bace dgn fokus ni

joe: mana ade pjg..
pendek je pun..

;p

DarkArtz said...

astaghfirullah.........
kau isap jari sebelum tidur???

hak3.........
(sila ketawa sambil berguling2)

lea said...

bukan isap la
men2 kan kat bibir je...
huhu

Sharinginfoz said...

jangan risau small matter aja, fokus pada kita punya kekuatan dan gunakan yang tu....

~0~ said...

sabau ye...lebam tue memang lama nak ilang pasal dekat kuku...

cj'alhafiz said...

napa semua cakap boleh hilang? aku tetap cakap tak leh hilang melainkan jari tu di potong....hahaha!!!

lea said...

tgk2...
better ko jeles ngan aku...
isk3..

hans said...

eh,tak habis lagi ker exam?(sindir)
hahaha

Liquid said...

aa turun turun..... hahahaha

Lifesaver said...

ish2...cabut kuku tu...tunggu dia ganti baru..leh?hehe

cik ian@aH Lian~ said...

haishooo cemane
leh ade darah beku tuh?
tersepit ker?

Ken-O-Rinka said...

jatuh ckit je saham..
nnti naek la balik..
lalalala`

Anonymous said...

Hallo und Willkommen im Erotikchat.


Dieser Erotikchat bietet ihnen die Möglichkeit nckte frauen und vieles mehr,unter anderem Aufregend chatten
Hier in unsrem Erotikchat findest du nckte frauen erotische Rollenspiele
Suchst du Flirt und Sextalk , mit Sicherheit bist du hier genau richtig.Ok,los gehts,stellt sich die Frage,worauf wartest du?
erotische Rollenspiele mösen ,sofort anmelden .
Suchst du jemand in Zug, vieleicht aus St.Gallen, in Aargau , in Thônex, oder in Götzis? Sicher kein Problem.!