Sunday, November 15, 2009

Meet Me Halfway....

Sebenarnya entry ni takde kaitan ngan tajuk pun. Saja je aku gatal-gatal tangan nak type tajuk tue. Aku sedang melayan lagu Black Eyed Peace, "Meet Me Halfway". Cam best jerk lagu ni. Kalo korang tak caya, g la donlod sendiri dan pastu dengar. Disebabkan tengah 'high' melayan lagu ni, tanpa sedar aku telah menaip tajuk lagu tu kat tajuk entry terbaru aku ni....lalalala

Kepada yang baca entry yang lepas, mesti tertanya sama ada aku berjayakan abes kan 5 notes semalam or tak. kan? kan? korang tertanya kan? (kalo tak, dah xyah bace ayat yang seterusnya ;p)
Korang nak aku cakap jujur ke tak jujur? Ok, kalo secaranya tak jujurnya, aku telah berjaya abeskan bukan setakat 5 notes, malah semua notes untuk paper Rabu ni, aku dah khatam semua. Tunggu nak digunakan dalam dewan peksa nanti jerk. Dan pasti Dr. Paneer tersenyum melihat aku menjawab paper die nanti dan pasti die akan sayang aku lebih la...hua3..

Tapi, tu jawapanku secara tak jujur. Secara jujurnya...isk..malu plak aku nak gtaw....huhu...korang dapat agak sendiri la ek...

Arghhh...aku gagal untuk habiskan 5 notes..huhu. Aku hanya mampu abeskan 4 notes jerk. Bila nak bukak yang terakhir, rasa cam nak rehat sekejap. Yelah, time tue dah kul 4 pagi...huhu. Then, dengan niat mahu berehat kejap, aku pun baring-baring la atas katil. Empuk jugak katil aku ni. Rasa nikmat jer baring. (sebenarnya dah lama dah taw...)

Kemudian, last-last aku tertidur jugak. Dan hanya terjaga dalam pukul 6.30 pagi. Tu pun sebab rumate aku kejut solat Subuh. Nasib bek, aku ada rumate. Kalo tak, mahu aku terlajak Subuh...isk3..

Lepas solat Subuh, sambung tidur lagi..................lalala....



dan pagi td bangun, terkejut aku tgk muka ku kat cermin. Terkejut beruk aku. Bukan aku nampak beruk kat cermin tue yer. Tapi muka ni haa...dah nampak cam kena belasah pulak....


Mata aku dah jadi cmni....


"lingkaran gelap bawah mata, gunakan Garnier Light.."
(apa ntah nama product tue, aku hentam jerk..hik3)


nanti balik cuti aku nak cari product kecantikan la dan nak rawat kulit muka aku ni. Aku rasa kulit muka aku dah makin gelap, dan jerawat macam best je nak menetap kat muka aku. Tulah busy sangat study,(busy study la sgt kan...hahaha) sampai x sempat nak jaga muka...aish......ada sesiapa nak sponsor x??? :D

16 comments:

cj'alhafiz said...

hahaha..apa da....
aku baca satu pun tak abes ni kan pula nak habiskan lima...haks!

tdo sangat best. aku pon slalu tido sampai muka jadi sembab. aiseh...terlebih tido. tapi x pnh plak smpai ada lingkaran gelap bawah mata. gunalah clean n clear! aish... ni ka produknya???

oranglidi said...

pakai ubat gigi je.

Eazy Izzuddin said...

hehehe
ilang lingkaran gelap tido bebanyk
=P
xD
joms layans meet me halfway
xD

Fatt Chin Choy said...

tu ler ko... kan dah hilang kecantikan ko 99%

hahaha

cik EPAL said...

kulit gelap?? sapu dengan kapur barus bagi putihhh,... ;)

lea said...

che joe: bukan clean n clear..betul dh girnear tue..tpi xtaw yg mana jenis mana satu..huhu..

org lidi: ade plak ubat gigi

eazy: jom2...lagu ni best kan? kan?

ahfatt: baru 20% la hilang;p

cik epal: petua bernas tue, nanti cube;p

abe long said...

eh he eh he eh owang kemaman eh?

lea said...

yup2...
ganu gak ker???

enuLwanie said...

ala..bila mata cmtu,
boleh je nk geng dgn panda!
comel pun panda..

salam ziarah dan perkenalan..

lea said...

panda memang cumel,
tapi sy xmo jd macam panda
;p

cik EPAL said...

guna garnier light tu berkesan ke???

klik mister potato anda ;)

Lifesaver said...

ada mana2 dato nak sponsor?

DarkArtz said...

udah le tu........
sambung le tido tu lagi.........
nota tu baca esok je.........
hehehe.........

btw, aku pun cam kau gak, peksa ni memang wat aku tak jaga diri langsung.........
hilang dah kehenseman aku.........

kimisai said...

muka kalau baru bangun tido, gua panggil "MUKA KETAT"

esok bangu tido lu tengok cermin, then lu cakap "KETAT NYE MUKA AKU"

lea said...

cik epal: berkesan kot...btw, thanks:)

lifesaver: akak jela sponsor...ngeh3

zul: hensem kah???
lalalalalalal;p

kimisai: bg aku, muka ketat tu kalo die xpandai nak senyum...

nur said...

notes ke5 k.lea tu dh jatuh bwh katil dh...
terkejut ko tgk k.lea tido..hahaha
dayah kejut k.lea azan subuh ye..
k.lea yg bangun 6.30..keh3..