Saturday, November 14, 2009

tulun...tulun.....

Hari ni hari Sabtu. Semalam hari Jumaat. Esok hari Ahad dan lusa hari Isnin. Ish apa aku mengarut ni. Arg sebenarnya aku tengah tension ni. Apsal la dari semalam aku xleh nak fokus study nih. Segala posisi yang bagus aku lakukan untuk study ni. Dr duduk kat meja study, berpindah kat katil. Study tepi tingkap sambil menikmati keindahan alam. Tak boleh nak skodeng orang pun coz bilik aku menghadap kawasan yang tak best untuk di'skodeng'.

10 min kemudian, tetiba rasa lenguh pinggan lak. Tukar position lagi. Baring atas katil pulak. Sambil tangan kiri pegang notes, dan tangan kanan peluk 'baby'.

10 min kemudian, rasa macam nak kena tulis something, tulis balik apa yang aku bace kat tepi2 notes tue. Bagi aku bile aku berbuat begitu baru senang nak masuk ilmu tue. So, tukar lagi posisi. Meniarap atas katil pulak. Sambil kaki goyang-goyang ke atas dan tangan khusyuk menulis.



5 minit berlalu, ok berjaya habiskan satu pages......




10 minit kemudian....masih mampu bertahan...




30 minit....rasa mengantuk pulak.

ish setan ni, mata aku jugak die nak bergayut. Pergilah bergayut kat tempat laen. Bulu mata aku ni pendek jer. Tak best nak bergayut-gayut pun. syuh...syuhhhhh.......ko bergayut dengan mereka-mereka yang punya bulu mata yang panjang lagi lebat. Baru la seronok.

dan akhirnya aku terkulai lemah di atas katil (ecece..cm best lak ayat ni..ngeh3)


syok seyh leh tidur....hahahaha....tapi kalo dah cmni, bile nak study...huhuhu

tue kejadian semalam, hari ni ok sikit. Si NATES dah x berminat nak bergayut kat bulu mata aku ni. Tapi dr td study, satu notes pun x abes bace lagi. huhu.....adeyh...xbleh2..malam ni, aku kena abeskan 5 notes. Kalo tidak, xleh tidur...ok x akunya azam???

21 comments:

cj'alhafiz said...

hahaha!!! ni sydrom tahap akut ni... aku pon kna gak! tak tahu napa kpala otak ni mcm tak berfungsi ja..haha! apapun good luck tuk habiskan 5 nota ko tu...

lea said...

hahaha....tq2..
ko pun gudluck utk paper communication isnin ni...:)

sharamli said...

sama la... 0rg p0n cmtu gk..
tp slalunya time tedesak ni senang plk ilmu tu nk mas0k..
kal0 study awl2..camni la..ngat0k la..xleh mas0k la ..ap la..mcm2 alasan..

nway..d0 ur best
:)

0rg dh abeh dh..wekkk..heee

lea said...

eleh...gedik...
saja nak wat org jeles

kite tinggal satu paper lagi...
huk3

Razman said...

xyah studi..tawakal tanpa usaha je mcm aku..hahaha

cj'alhafiz said...

wakaka! mengong r...ada gak tawakal tanpa usaha...jawapan hampeh la yg dapat. nyway thanks 4 da wish lea. jangan mengalah wei...ko kan cakap nak score baik2 tuk fire!! so..... hadapilah ya...

lea said...

razman: ala man..ko leh r...ko kan power....rangers....hahahaha....

che joe: sapa ckp aku mengalah....aku xkan mengalah utk last paper...btw, thanks;)

cj'alhafiz said...

haha...aku tak cakap pon ko mengalah. aku cakap jangan mengalah. haha!

lea said...

hehe..ok2...

last paper kena buat yg terbaek...
coz first paper dh hancus...
huhu

AnNe said...

pnat ak gelak dengan ayat ko ni: "akhirnya aku terkulai lemah di atas katil"
hahaha...~

study... study...
jangan layan sangat prasaan ngantok tu...
jangan layan gak prasaan nak jawab komen ak kat blog ko ni...
hehe...~ =P

hans said...

ko xpayah study lah
tawakal jer
haha

piNky LuCiA said...

GD LUCK.. INGT MAK.. INGAT AYH.. COMFIRM MAHU STDY..

P/S JGN INGAT BF SUDAAA.. LALAALA~~

lea said...

anne: aku nak jawab gak komen ko ni...hahaha

hans: nanti kat lam dewan peksa aku tawakal;p

pinky_lucia: bf xde pun..lalala

Mohd LukMan said...

aku pun camtu.. paksa diri, klu xabis note yg ditargetkan untuk habis, aku xkan berhentinya.. hah.. lawat lea lawan.. huhu

Fatt Chin Choy said...

tawakal je mcm kata razman tu
kekeke

DarkArtz said...

kau takyah le baca nota........
tido je lea........
tido........
senang skit aku nak potong kau........
hehehe..........

p/s:jahat gile aku ni.......

lea said...

luk: sedang berlawan ni.......~~~

ahfatt: aku akan tawakal masa kat lam dewan exam..

zul: ko memang jahat pun;p

Nem0 o0h Nem0 said...

stdy,jgn tak stdy tapi jgn stress sgt k..
all de best dik..

Diarihatiku1976 said...

sindrom kemalasan melanda ekk... ahahahahah...

lea said...

nemo: Thanks akak :D

diarihatiku: bukan malas, tapi susah nak f0kus...huhu

Lifesaver said...

aip!aip!bangun!study!