Tuesday, February 10, 2009

Bila Rasaku ini rasamu...

Bila rasaku ini rasamu
Kerispatih

Aku memang terlanjur mencintaimu

Dan tak pernah ku sesali itu
Seluruh jiwa rela ku serahkan
Mengenang janji setiaku

Kumohon jangan jadikan semua ini
Alasan kau menyakitiku
Meskipun cintamu tak hanya untukku
Tapi cobalah sejenak mengerti

Reff:
Bila rasaku ini rasamu
Sanggupkah engkau menahan sakitnya
Terkhianati cinta yang kau jaga

Coba bayangkan kembali
Betapa hancurnya hati ini kasih
Semua telah terjadi

Back to Reff:

Aku memang terlanjur mencintaimu


tetiba jadi insan jiwang pulak aku malam ni....biar lah...aku suka lagu ni...lirik die pun cam sedih jer...jom nyanyi sesama lagu ni....

btw..apa pendapat korang tentang lagu ni??


Monday, February 9, 2009

So what??..

aku ditag lagi..tapi kali ni tag die agak unik sikit..dan ini membuatkan aku menjd teruja untuk menjawab tag ni..tag ni dtgnya dr pemilik taman bunga yg penuh dengan rama-rama indah...cik rama-rama..

arahan tag die berbunyi cmni....
1. Put Your I-Tunes, Windows Media Player, Etc. On Shuffle.
2. For Each Question, Press The Next Button To Get Your Answer.
3. YOU MUST WRITE THAT SONG NAME DOWN NO MATTER HOW SILLY IT SOUNDS.
4. Tag 10 Friends.
5. Everyone Tagged Has To Do The Same Thing.
6. Have Fun!


so, untuk menjawab soklan tag ni..aku memilih utk memaenkan lagu dr folder yang aku baru download...ok..lets start now.!!

>IF SOMEONE SAYS ‘ARE YOU OKAY’ YOU SAY?
Antara Dua Cinta - Saujana...erkk...adakah aku sedang dlm dilemma memilih cinta??..

>HOW WOULD YOU DESCRIBE YOURSELF?
My Heart Will Gone on - Celion Dion....my heart pegi mana pulak ni??..huhu

>WHAT DO YOU LIKE IN A GUY/GIRL?
Low-Flo rida....low..low...huhu...

>HOW DO YOU FEEL TODAY?
Gugurnya bunga Cinta- Laksama..not my feeling today..huhu

>WHAT IS YOUR LIFE’S PURPOSE?
Bleeding Love-Loena Lewis....its wrong..totally wrong..!!! aku x ingin disakiti coz LOVE

>WHAT’S YOUR MOTTO?
i Take-wonder girl...actually aku pun tak faham lagu ni tema aper...

>WHAT DO YOUR FRIENDS THINK OF YOU?
Bila nak saksi-Spider..diorg nak aku jadi saksi ape yer..hurm

>WHAT DO YOUR PARENTS THINK OF YOU?
Patah Hati-Radja..oh no...jgn mcm 2..i'm ur good daughter laa...puji diri sendiri pulak..hik3

>WHAT DO YOU THINK ABOUT VERY OFTEN?
Selamat Ulang Tahun sayang-imran Ajmain..always thinks bout my fren's besday...nak wish or not??

>WHAT IS 2 + 2?
Ada Apa dengan Cinta-Melly n Eric...soklan dijawab dengan soklan..memang xfaham soklan..huhu

>WHAT DO YOU THINK OF YOUR BEST FRIEND?
Kawan-Ahli Fiqir....seorang kawan yg bek...thanks ye coz being my besfrenz

>WHAT IS YOUR LIFE STORY?
Touch My body-Mariah Carey...oh no...dun tOuch me...

>WHAT DO YOU WANT TO BE WHEN YOU GROW UP?
Gantung-Melly...kumau gantung angan-angan jadi kenyataan..mcm x kena jer..lantak la..hehe

>WHAT DO YOU THINK WHEN YOU SEE THE PERSON YOU LIKE?
Saat Indah Bersamamu-Ungu...ku akan igt segala kenangan indah kite bersama..whee

>WHAT WILL YOU DANCE TO AT YOUR WEDDING?
I'm not a girl, not yet a women-Britney..yeah..coz i will become a wife or a mother soon..hik3

>WHAT WILL THEY PLAY AT YOUR FUNERAL?
Sahabat-Firdaus..hurmmm..terdiam

>WHAT IS YOUR HOBBY/INTEREST?
Terbang-DazMelon...ku mahu terbang seperti rama-rama..jom cik rama-rama..kite terbang bersama-sama..

>WHAT IS YOUR BIGGEST FEAR?
Ingkar-Bunga Cinta Lestari...jangan ingkar dengan setiap arahanku ok...

>IS YOUR BIGGEST SECRET?
Ada Untukmu-Nubhan...ada sesuatu untukmu..dan hanya aku yg taw ape die..dh nama pun secret kan?

>WHAT DO YOU WANT RIGHT NOW?
Mengintai Langit-COco...kulihat langit di atas cantik pulak...jom kite mengintai langit tue...

>WHAT DO YOU THINK OF YOUR FRIENDS?
Bawaku Terbang-The Fabulous Cat...aku nak diorg bawak aku terbang ke langit biru itu...penat dh duk mengintai td...hehe

>WHAT DO YOU THINK OF YOUR FRIENDS?
Sempurna-Andra..mereka begitu sempurna di mataku...

>WHAT WILL YOU POST THIS AS?
So what-Pink...

eh..dh abes dh..sonok pulak aku duk tekan2 butan next..kdg2 berdebar jugak kalo terkuar lagu yg pelik2 n x kena dengan soklannya...huhu

ok..so this tag i want to pass to...
- Abg Hafiz a.k.a Giantpolar...(saja nak kenakan ketua fasiku..hahaha..jawab ye abg..hehe)
- Abg pika (nah homework utk cikgu fikree..ngeh3)
- Wanie..(aku nak tgk koleksi lagu2 ko..haha)
- Annelara



Sunday, February 8, 2009

jom nikah awal...whee~~

"jom pegi nikah malam ni nak?"ajak aku kat seorang teman.

"hah?? nikah??"

"pergi tengok forum Nikah awal la..."

"Ooo...."

Ajakan aku diterima. So, kitorg pun pergi lah ke dewan nurani, tempat berlangsungnya forum tue. and u know wat..kitrg be the first person yang sampai kat dewan tue.kedatangan kitorg kat dewan tue disambut dengan renungan tajam penyambut tetamu kat situ. sampaikan aku was-was nak masuk..huhu yelah bayangkan dengan hanya memakai t-shirt n seluar jeans..pastu tudung dengan tak pin kemas. agak selekeh la..memang tak sesuai dgn event malam td coz event tue dikira islamic event gak la..tulah..actually aku nak pegi makan dulu. pastu baru pergi dgr ceramah tu..so xdelah org pandang serong kat pemakaian kitrg. tapi kawan aku ajak dengar dulu. nanti dgr separuh jalan dah tak best katanya. pastu..xpasal-pasal kitrg jadi the first audience. kalo pakai sopan xpe. ni....aduh..

Papepun..forum td memang best..terasa macam nak kawen la pulak..gatal la pulak aku ni..hahaha..semua panel yang hadir td, kawen awal..kawen tyme masih study lagi..ade yg tue kawen tyme 2nd year (muda belia lagi)..ade yg tu lak..kawen tyme 4th year...dan masing2 menceritakan pengalaman masing-masing. bile dengar cerita diorg..actually susah jugak bergelar suami isteri ketika belajar..yelah..mana nak bahagikan masa antara belajar..jaga suami/isteri..n jaga anak..memang susah..

tapi kepada yang mempunyai keinginan nak kawen awal..ni aku nak share input yg aku dpt kat forum tue (xbyk aku dpt coz aku dgr kejap jer..perut aku bising mitak diisi..so faham2 la yer aku pergi mana pastu...ngeh3):

1. make sure korang mempunyai kewangan yang kukuh untuk menanggung isteri dan anak. tapi besenya student universiti masing-masing dapat biasisiwa..so..syarat ni boleh dikira settle..tapi make sure korg kena pandai berjimat la bile dh kawen..xboleh shopping mcm zaman muda2 lagi..kena pandai buat rancangan kewangan...
2. persiapan mental kena kuat. Bila dh bergelar isteri/suami..sah2 la tanggungjawab korg makin bertambah. yelah bab kata p.ramlee..sedang lidah lagi tergigit..apatah lagi suami isteri..so, bile dah kawen, kite akan berhadapan dengan masalah rumah tangga..masalah study lagi..memang memerlukan mental yg kuat utk tempuh semua tue..
3. Yakin dengan keputusan. ni semestinya..coz kite kena fikir, kite nak hidup bersama dengannya seumur hidup bukan sementara waktu. bukan utk testing. aku begitu tertari dgn kata-kata panel tue..kite kawen hendaklah sapai akhir hayat..bukan sapai anak cucu..yelah nanti bile dh dpt cucu..boleh bercerai..huhu So, aku rase kalo korg berniat nak kawen awal..better buat solat istikarah dulu..mintak pertolongan dan petunjuk dr Allah..betul ker keputusan kite ni...betul ke die tue jodoh kite....
4. yang ni paling penting..pastikan niat korg utk berkahwin awal dapat restu dr family..kata org restu family dapat bagi keberkatan dalam hidup kite..jangan buat keputusan sendiri ok..tanya pendapat org tua kite dulu...kalo diorg tak setuju tue..try la pujuk..pastu bykkan berdoa..agar dibukakan pintu hati diorg..bile diorg dah setuju..baru boleh kawennn..ngeh3...

tapi zaman sekrg ni memang dah ramai yg kawen muda or kawen awal. alah..nenek moyang kite dulu pun kawen awal jugak wat. tapi aku agak terkejut bila satu hari kat kampung aku..aku sedang jalan-jalan kat pasar malam berhampiran kampung. then aku ternampak seorang teman sepermainan sedang mendukung bayi..nak kata adik..rasenya bukan..dengan membuat andaian dan formula sendiri..aku agak teman aku dh berkahwin dan bayi tu anak die (pandai je aku buat andaian sendiri kan..hehehe) ..pastu aku jalan lagi..then aku terserempak dengan seorang budak..aku kenal die..dan seingat aku, die muda beberapa tahun dr aku. tak silap aku baru lepas spm tahun lepas. aku terpandang perut die (sempat lagi mengusha..sungguh tak senonoh kan aku ni..haha) perut gurl tue buncit. berisi budak bukan makanan ok..wah..mantapnya..tak sangka dah ramai kawen rupanya orang kampung aku...aku jer yang belumm...bila la agaknya turn aku yer...hahaha=p

p/s: to u all..jangan salah anggap yer..aku xberminat nak kawen awal pun...saja jer wat entry cmni..study is da most important thing 4 me rite now..pastu keje..kumpul duit..then baru leh kawen..ngeh3

Saturday, February 7, 2009

kubahagia~~~

aku bahagia dengan hidup aku skrg...
tersgt bahagia..
di samping rakan-rakan yg sentiasa menemani aku...
mendengar luahan hati aku, rungutan aku dan ngomelanku...
juga di samping keluarga tersayang..
walaupun dulu dilanda badai..
namun kami tetap bersatu as a happy family...

sekarang aku rase aku lebih tenang dr dulu..aku dh berubah.!! aku pun dah boleh terima die kembali as a fren..xmo musuh2..xmo benci2 dah (eh jap..aku x membenci die..just aku xnak kawan die..itu di kira ape yer??) ..aku nak wujudkan hubungan persahabatan kami mcm dulu..mesra..sebelum sejarah hitam melanda kami...yeah..aku dah boleh terima die balik...dan itu membuatkan aku lebih tenang....benarlah kata orang..benci boleh buat hati kita bertambah sakit.....

so kepada rakan-rakan semua..jangan lah kite bermusuhan atau simpan perasaan benci kat sumone ok..coz mende tue semua boleh buat hati kite lagi bertambah sakit..lagipun x elok la bermusuh-musuhan ni...






Wednesday, February 4, 2009

memories never die..=p

cantik tak tulisan kaligrafi kat atas ni?
macam maner korang eja??

N.O.R.I.T.A or N.O.R.L.I.A??

actually ejaan sebenar die NORLIA iaitu nama sebenar aku...
tapi orang yg buat tulisan ni terlampau kreatif
sampai huruf L jd cm huruf I
huruf I lak jd cm huruf T
paper pun ia tetap nampak nice and unique kan?kan?

tulisan yg mcm kaligrafi ni aku terima dr besfren aku tyme sekolah dulu...
nama die Keyo
(to Keyo : terharu tak aku still simpan mende ni??)

dh lama giler..bygkan dh 4 tahun dh
tapi aku still simpan mende ni...
sayang beb..hadiah dr kwn2 sume aku still simpan lagi taw...
syg nak buang coz sume tue terselit byk kenangan or bahasa omputihnya memories..

btw, aku ni memang jenis menghargai barang org kasi taw..
(opss terpuji diri pulak...hik3)
so..pasni korag kasi la hadiah or barang kat aku..
confirm aku akan jaga baek2 barang korang walaupun beribu tahun lamanya...hehe
dan aku pasti akan merindu korang nanti..ngeh3

eh jom tgk koleksi2 barang yg penah aku dpt dr kawan2 aku...
tak byk pun boleh aku tunjuk coz byk aku simpan kat umah
ni antara yg aku bwk pegi u..


yang ni cik wanie yg kasi...
comey kan..tapi x secomey si pemberinya...haha (gurau je wanie..ngeh3=p)

yg ni najwa, exrumate aku tyme kat matrik yg kasi..
comey kan?
color pink lagi..faham2 je aku suke kalo pink..hehe

kedua-dua barang ni aku dapat tyme jamuan terakhir bilik kami...
seronok giler tyme tue...

kek..nyum3

korang nak taw nama bilik kotrg ape?
tue haa..kat atas kek tue ada tulis..
C.E.N.G.K.I.H
kelakar kan?hahahaha..jom gelak sesama
actually kitrg x puas hati jugak coz dpt nama tue..
padahal bilik2 laen dpt nama best2 jer
ade nama mawar la..melor la..bunga raya..
tapi kitrg dpt nama cengkih..
aduh..dh xde nama bunga laen ke diorg nak kasi...
padahal kat dunia ni..
ade beribu2 species bunga...huhu..
tapi paper pun nama ni unik sebenarnya...
coz nama ni laen dr yg laen kan...
mana ade org guna lagi nama cengkih..
we are the first..and best..hehehe
to all my exrumateku : nadya, wanie and najwa
rindu seyh sama korg..
bile lagi mau ketemu ni...huhu...
jom turun terengganu pulak..mana aci asyik aku kena turun johor jer..iskh3