Saturday, March 28, 2009

impian aku 5 tahun akan datang..

semalam sambil-sambil aku mencari maklumat untuk meenyiapkan asignment dan lab report, aku ber'blog walking' jap..sempat jer kan nak melencong dr tujuan asal kan..huhu. dr satu blog ke satu blog aku bace. bile terbace entry yang menarik ataw kelakar aku akan gelak sorg-sorg. nasib baek rumate aku dh tido, kalo tak mesti die igt aku ni dh gile. then tgh walking-walking suke ati jer nak gandakan perkataan tue kan, tetibe aku tersesat kat dapur orang..dan...owh..sungguh banyak makanan kat situ. ade pizza, spageti, mee kari, laksa penang dan macam-macam makanan lagi. betul2 bikin aku terliur. kalo korang tak percaya..klik sini dan kat sini jugak...confirm korang pun mesti akan terliur punyer.

sangat seronok singgah dapur org tue, ade pelbagai resepi masakan kat situ. hampir kat sejam aku duk lepak kat 'dapur' tue saja. lupa habis kat kerja-kerja aku. aku tak taw naper, sejak akhir-ahkir ni aku betul excited nak belajar masak. maybe coz terasa nak kawen kot.then jd suri rumah tangga. bestnya..hihi. eh kawen??..giler gatal aku ni kan..belajar tak abis lagi..dh nak kawen. calon pun xde..adeyh cmner nak kawen. iskh3...hehehe

bagi resepi yg menarik kat blog tue, aku dh save. nanti balik umah aku nak try. x sabarnya. jadi or tak masakan aku nanti. belakang kira. janji aku try kan..hihi. actually dulu, aku lebih prefer beli buku masakan drpd google resipi. coz dulu aku pernah google resepi masakan. tapi semua mcm x betul jer. aku igt lagi, aku ade terjumpe satu resepi masakan tue. nama die, ikan bilis masak lemak. tapi bile aku tgk list bahan-bahan dan cara masakan. takde plak die sebut pasal ikan bilis. pelik bin ajaib betul kan. kata nak masak ikan bilis masak lemak. abes ikan bilisnya mana. nampak sgt resepi tue salah. tapi sekarang..aku dh jupe blog yg bagus. so, pasni xpayah la aku belik buku masakan lagi. dan kepada yg nak belajar masak pun boleh jenguk dapur2 yg aku sebut kat atas td.

kalo korang nak taw, aku dh buat plan masa depan taw. aku ingat nak bukak bisnes. bisnes yg bermaen kat kepala otak ialah restoran. sebab aku kan suka masak..hehe pastu aku akan menyediakan catering utk pelbagai majlis, termasuklah perkahwinan. so, nanti kalo ade sapa-sapa terasa nak kawen, boleh la buat tempahan ngan aku...ceh..bunyi macam bisnes tue dh berjalan jerk..hahaha

haaa nilah restoran yg menjd idaman aku satu hari nanti. cantik kan.color pink lagi tue. nampak tenang je. pastu aku akan make sure yg aku akan design sendiri restoran aku nanti. ahh...bestnya kalo impian aku ni jd kenyataan.

tapi kan kalo aku rase tetibe masakan aku x sedap or x lazat. aku nak tukar plan la. aku nak bukak cyber cafe. cyber cafe aku tu nanti 3 in 1. ade perkhidmatan guna pc, kelas komputer n repair pc.
hebatkan cyber cafe impian aku ni. tengok tu siap ade stereng lagi kat meja. nanti boleh la customer aku belajar bawak keta dlm cc aku. hihi..

so, sesiapa yg nak kawen ngan aku nanti mestilah beliau kena pandai bab2 masakan ataw pun teror dlm computering. dan mungkin teror dalam bidang bisnes ni. nanti senang la utk kitorg bukak bisnes bersama...hehe. tapi kan bile pk2 balik. rase mcm xberbaloi pulak dengan apa yg aku duk tungkus lumus belajar dalam 4 taun ni. memang takde kaitan langsung dengan impian aku ni. forensic vs bisnes. ape kaitannya yer??...haa mungkin aku boleh gunekan skill investigate jenayah org yg makan tak bayar kat restoran aku. or cari penjenayah yg try nak sebarkan virus kat cc aku. boleh diterima pakai jugak idea aku ni kan? kan?hehe...tp structure badan yg aku kena menghafal setahun tue, aku nak aplikasikan kat mana pulak yer..ade idea x??

Friday, March 27, 2009

Aku dan Kamu...

hii everybody...how are you??? harap2 sehat la yer..aku?..sehat jer..dan makin bertambah sehat kot...huhu..aku tataw naper sejak akhir2 ni selera aku makin bertambah pulak..kata orang kalo selera bertambah ni tandanya die sedang bahagia..so..am i happy with my life now??..hurm..not sure bout that..rasenya hidup aku sama jer macam dulu..tapi mungkin aku hepi coz dah nak abes sem kot..kelas pun dah banyak abes...sangat seronok...dan yang paling best..minggu depan aku cuti..sehingga lah hari Rabu baru ade kelas balik..igtkan nak balik umah jerk..tapi bile fikir2 balik...aku ade 2 lab report + 2 asignment yg perlu disiapkan..dan semuanya mcm perlu disiapkan dis wek memandangkan lagi 2 minggu aku nak kena final...so trip utk pulang ke Kemaman..cancel..!!! so sad huhu.....tapi xpe..bulan depan 30.4.09..aku akan pulang ke kampung halaman...sungguh x sabar nak menanti detik itu...

btw..aku ade sumthing nak bgtaw kat korang ni..tapi korang kena janji tak kan gelak kan aku..tp kalo still mau gelak..oklah aku bg izin..but just for 1 minute only..ok? ade setuju?..

actually aku sekarang ni sejak berjinak-jinak dan bermanja-manja dengan sumone..sumone ni sgt baek taw coz telah menemukan aku dengan kawan-kawan lama aku yang telah lama terpisah...dan jugak telah membantu aku meningkatkan lagi populariti aku di alam maya ni..sgt suke sama die...hehe..

nak kenal siapa jejaka bertuah tue?ok..meh aku tunjukkan sama korang...


ni dia...


eh..eh..silap..apsal kuar picture die nih...rasenya aku upload pic laen...

yang ni la sebenarnya....


eh..salah lagik......bukan yg ni jugak..aduh..apsal asyik error je ni...ok..kite try upload lagi picture ok..sabar yer sahabat2 ku...

haa..yg ni baru betul..confirm betul..100% betul...dan dijamin halal..halal untuk ditengok..bukan utk disentuh atau dirase atau dimakan atau dikunyah..

ok..nilah si die yg amat kusuka dan digilai buat sekrg ni...iaitu.....FACEBOOK

Lea Isnawi's Facebook profile

baru petang td aku bukak akaun fb. nampak sgt aku ni ketinggalan zaman kan..org laen sume dh fb..aku je baru nak buat fb...huhu.but actually before dis, aku dah penah ade akaun fb..tapi aku dah delete coz time tue aku pening..terlalu banyak sgt website yg macam ni... ade frenster..myspace..tagged..tu yg aku delete facebook..tapi last2 aku bukak balik akaun fb ni jugak..coz tetibe rase mcm berminat nak akaun fb pulak...aku terigt pulak kata kawan aku..die ckp facebook ni best..boleh skodeng2 orang tanpa pengetahuan orang tue..sesungguh beliau tu memang kaki skodeng kan? kan? but not me ok...hehe

aku buat fb balik ni coz mahu cari teman2 lama zaman sekolah dulu..rupa-rupanya diorg semua aktif fb...cume aku jer yg still setia dengan frenster..huhu..so..bila aku dh akaun fb ni..moga hubungan kitrg dpt disambungkan balik...harap2 la kan...

so..kepada sesiapa yg ade fb tue..silalah add aku yer....nanti boleh tambah bilangan kawan aku..hehe....btw dat email also available for frenster, tagged n myspace....n ym..

Tuesday, March 24, 2009

Hari Jiwang Sedunia

Menurut apa yang dikhabarkan oleh Kapten Lanun a.k.a Monkey d Luffy...Hari ni adalah HARI JIWANG Sedunia..(ntah bile hari ni diwujudkan pun aku tataw..huhu)

ok..maka dengan itu..hari ni aku pun terasa dan gatal-gatal tangan mahu membuat entry yg bercorak kejiwangan...jgn ade yg termuntah sudah la yer...hehe..

sudah bersedia utk membacenyer??





betul nak bace ni??





x takut akan termuntah nanti??hik3



ok..ok..silalah bace puisi or sajak or cerpen or pape yg korang rase sesuai utk dipanggil..


walaupun kau selalu buatku sedih..
aku tetap pilih kamu...

walaupun kau selalu buatku kecewakan aku..
aku tetap akan pilih kamu...

dan bila kau buatku tersenyum
semestinya aku akan terus pilih kamu..

di dalam kepahitan..kedukaan..
terselit kegembiraan..kebahgiaan..
dan kebahgiaan itu melenyapkan segala kesedihan...
malah terlalu sukar utk diucapkan dengan kata-kata...
bahawa aku sangat bahgia di samping kamu..!!!!

........................................................
..................................................................
.....................................................
.....................................................................

amacam?? ada peluang tak aku nak jadi penulis lirik menggantikan Ajai..hehe (gile riak kan budak ni..baru wat beberapa rangkap dh perasan..adeyh..)

utk rangkap seterusnya..sy bagi peluang utk anda memcube nasib dan menunjukkan bakat yg terpendam..mungkin korang lagi jiwang dr aku...hehe


p/s: sesekali jiwang tak salah kan?....btw..actually karya di atas tu aku nak kasi kat sumone..tapi tak terkesampaian pulak...coz aku dh pun kehilangan die..huk3...


Tuesday, March 17, 2009

7 soklan 7....tapi aku tak nak jawab 7..boleh?

aku tataw sejak akhir ni ramai pulak yang mau menge'tag' aku..tapi nasib baek ade sesetengah tag tue aku dah buat..so..xyah nak buat lagi...hehe..kali ni aku nak menjawab tag dr kak ida pulak...cam best jugak tag ni...semua soklan ni suh aku listkan 7..tapi aku malas nak pk sapai 7..so aku nak kasi jawapan ikut suka aku jer..boleh kan? ok..jom..jom..jawab tag ni bestnya...(tu pesan kak ida kat aku...hee).

1. 7 CIRI WANITA/LELAKI IDAMAN ANDA
7 jer ker..aku ade 2 pages ciri2 lelaki idaman aku taw..ok..ok..aku masukkan yang penting2 jer yer..lelaki idaman aku hendaklah..berkepala botak, berkulit sawo matang, rabun, tak tinggi tak rendah..sedang2...berduit, berumah, berkereta..ber-bla..bla...hehe...anda percaya ker?? jika ya..nampaknya aku telah berjaya menipu anda...hahaha actually ciri lelaki idaman aku cukuplah beliau seorang yang bertanggungjawab, caring dan setia.

2. 7 LELAKI/WANITA YANG ANDA MINATI SEPANJANG HIDUP
- Isnawi Md Amin..siapa die ni? die ni la bapak aku. aku memang respect kat die. seorang yang bertanggungjawab dan pandai urus rumah tangga..dan yang paling penting..die teror masak..bile la aku boleh kalah kan die ni...huhu.
- sapa lagi ek....hurm................................

3. 7 PERASAAN SEKIRANYA ANDA KELUAR DENGAN ORANG YANG ANDA MINATI
orang aku minati..means crush la yer??
hurm..xde perasaan kot..hahaha..
- first..mestilah berdebar-debar kan..dag dig dug jantung ku berdegupp..hehe
- then mungkin aku akan jadi wanita yang paling sopan sekali nanti..cover ayu gitu..hik3
- aku akan menjadi pendengar yang baek...confirm aku akan jadi pendiam bile kuar ngan si die..segan seyh..haha
- kalo kuar makan, makanan aku confirm takkan abes punyer...tgk muka die pun dah kenyang...
- then, kenangan kuar bersama si dia..akan menjadi kenangan seumur hidup..haha

4. 7 TEMPAT ISTIMEWA YANG INGIN DILAWATI DENGAN TEMAN ANDA
tempat istimewa???ntah la...aku ni bukan jenis yang suke melancong..hurm tapi kalo kuar ngan kawan-kawan biasa..aku suke lepak kat tepi pantai...ataw mana-mana tempat yang boleh duduk..boleh lepak bersama-sama dan bergosip2..hehe tapi kalo nak kuar dengan teman special..tempat mana-mana pun semua aku akan rase istimewa..janji bersama si dia..hehe

5. 7 BARANGAN/SESUATU ISTIMEWA YANG MUNGKIN ANDA AKAN HADIAHKAN KEPADA PASANGAN
- bear..yang pasti aku akan beli 2..satu utk aku..dan satu utk die...kitrg kena jaga bear tue sesama...wah bestnya...
- aku akan nyanyi lagu utk die tiap malam...hahaha..memang kesian la kan sapa yang jd pasangan aku tue..coz kena tadah telinga dengar suara sumbang aku...hik3
- bile tibe tarikh penting kitrg..macam besday ker..aniversary day ker..aku akan buat card..dan kasi kat die...save money..kalo beli kat kedai..mahal sgt...huhu
- aku akan buatkan video kisah cinta kami....boleh tunjuk kat anak cucu nanti...hehe

6. 7 LAGU YANG AKAN ANDA NYANYIKAN UTK PASANGAN/RAKAN
- bile berjauhan aku akan nyanyi..Bile terasa Rindu (dafi)
- Terlanjur cinta..(rossa dan pasha Ungu)
- No air...jordin sparks
- Cinta yang sempurna

7. RAKAN YANG DI "TAG"
- wanie..
- che joe
- cik rama-rama
- aisyah
- hakim..(jawab taw)
- lukman (ko pun..aku taw ko mesti suke nak jawab tag ni kan..hehe)
- Abg Kry

Sunday, March 8, 2009

kalo dah nama budak...

nak taw satu citer kelakar taw?sebenarnya xdelah kelakar pun..cume betul2 mencuit hati kecilku..hehe...

macam ni, petang td..aku pergi la melilau mencari makanan. lapar seyh selepas satu hari suntuk aku kekenyangan makan note2 pathology yang bertimbun..haha..

pada mulanya suasana agak senyap jer..gerai yang bukak pun cume 3 jer..banyak kedai tutup hari ni..besela hujung minggu..lagipun dah pukul 6..banyak la yang dh tutup. kat sini, cafenye tutup waktu malam. kalo lapar pada waktu malam, pandai2 la cari makanan sendiri..hehe..ala..kedai makan bertimbun je kat luar sana..kalo lapar..pergi je makan kat situ..sebenarnya lagi best dan byk choice..cume mahal sikit la drpd harga makanan cafe ni.

ok, berbalik pd keadaan cafe yang senyap sunyi je tue..selepas beberapa minit selepas tue...time aku dah beli makanan dah..cume tengah mengisi air kat dalam botol gune machine R.O..tibe2..datang la segerombolan budak2..datang dr mana pun aku xtaw...keadaan cafe yg td senyap..suram..bertukar menjadi panas..really hot..huhu..sume budak2 tue fokus pada satu kedai jer..dan masing2 memesan makanan yang sama..iaitu burger...

" kak..saya nak bege ayam"

" sy nak bege daging"

"kak..ni duit"

"kak..bg kat sy dulu..sy yang pesan dlu kan"

" duit baki mana kak"

bile tengok keadaan budak2 td...aku yang pening..x menyabar betul diorg ni..kesian aku tengok kak yah, peniaga kedai tue melayan kerenah pelanggan die..dah la x cukup tenaga pembantu..semua die nak kena buat..masak bege..amek duit..pulangkan baki..dan sewaktu dengannya...tapi paper pun die still cool..kalo aku lah..mau aku sergah budak2 tue..sabar2 la...kang aku x bagi bege tu baru taw...eh..eh...mana boleh ckp cm2 kan..nanti mau lingkup bisnes aku...aku teringat pesan ayah aku kat aku..kalo nak jadi peniaga yang berjaya..kita kena pandai melayan pelanggan...customer is king...dan kita hanya hamba yang perlu ikut segala kemahuan pelanggan...tapi kalo berdepan dengan pelanggan mcm ni hari2...boleh dapat darah tinggi...tension melayan kerenah diorg yang tak taw nak bersabar....huhu

tapi kan bile lama2 aku tgk budak2 ni..kelakar pulak..hehe teringat pulak zaman kanak-kanak aku...dulu masa aku kanak-kanak pun cm2 jugak..hehe...masa aku sekolah rendah dulu, bile bunyi jer loceng tanda rehat, berlari-lari aku ngan kawan pegi kantin..macam la kantin tu boleh lari sapai perlu kitrog kejar..haha..ala masa zaman kanak-kanak, kite tak pikir pape pun kan..yang kite fikir..hanyalah..apa yang kite nak..kite dapat..

macam tulah dengan keadaan budak-budak td, diorg tak fikir..perasaan kak yah yang terpaksa melayan diorg..kalut aku tengok kak yah td melayan diorg...tapi budak taw apa..janji apa yang die nak..die dapat...huhuhu.....

tapi kan..dalam byk2 zaman..aku rase..time kanak-kanak paling best sekali kan?
hidup gembira je sokmo..tanpa dibebani sebarang masalah............tapi selalu memberi masalah kat orang..hehe

Saturday, March 7, 2009

Aku dan Notes.....

dah lama aku dah meng'update' blog ni kan? kan? padahal baru 2 hari lepas dok update blog..kecoh sal contact lens ilang tue..hehe..btw aku dh jupe taw contact lens yg hilang tue...rupenya ada katil aku jer...mungkin time aku cari waktu malam..so x nampak laa...coz kurang cahaya..tapi esok kan paginya, bile aku bukak tingkap..dan kemas katil before pegi kelas...baru la aku jupe die...dah kering dh pun....dan tak boleh guna lagi dh...tp syukur alhamdulillah..nasib baek jupe jugak..kalo x...mesti hidup aku xtenang...membuat pelbagai andaian buruk...iskh3..huhu

sekarang ni aku makin busy la..musim test dh menjelma...dengan lab report yang bertimbun dan makin bertambah...aduh..dan disebabkan ke'busy'an aku ni..tu yang menyebabkan aku malas nak meng'update' blog...gpun tgh kering idea sebenarnya..tak tau nak story pasal apa dah..hehe..

hari rabu depan aku ade test..pathology test..tebal giler notenya..xtaw sempat tak aku nak khatam abes tue...dah la banyak info dan maklumat penting yang kena aku hafal..tension3..semalam pun dengan hati yang terpaksa..sedih..dan macam2 perasaan ade..kecuali perasaan gumbira..happy...aku terpaksa buat keputusan yang paling sukar dlm hidup aku...iaitu...off laptop aku...aku mana bleh hidup tanpa laptop..before ni aku on jer laptop aku tak kira pagi petang siang malam...time nak g kelas jer baru aku tutup...ni semua coz dengan hasrat nak meng'khatam' habiskan note2 pathology aku..tapi last2..x abes jugak...dan note yg pada mulanya aku tenung2..tatap2 manja...last2 die yang duk tenung2 renung2 aku bile aku tertido..bosan seyh bile bace note patho tue lama2...huhu

byk kan pen dan highlighter yang aku gune sapai tak taw nak gune yang mana satu...huhu

ni die note2 yang perlu aku khatamkan..byak kan???
mau pening kepala aku...tue pun ade lagi aku x amek dr kawan aku...

nak tengok muka aku tengah pening..tension study tak?? nak??...x payah la..nanti mesti korang akan clik buton 'X' kat tepi pages ni...terkejut coz tengok kecumelan muka aku...dengan rambut yang tak terurus..dah lebih kurang macam artis tv popular tue..pontianak harum sundal malam...hahaha (hehe..sebenarnya takde la seteruk tu ok..aku still menjaga ketrampilan aku walaupun busy study taw..)

ok laa...aku nak sambung balik process meng'khatam' note yang bertimbun tue dulu...btw..doakan aku berjaya jawab test ni minggu k...

Thursday, March 5, 2009

Mana Yer kamu menghilang??? kamu tue dah la kecik....

lepas petang td aku tidow, pastu after maghrib baru bangun..teruk kan anak dara ni..huhu..xpe2 bukan selalu..cuma sekali sekala jer...dua kali dua kala..tiga kali tiga kala...empat kali empat kala..dan setrusnya akan berkala-kala..ngeh3..penat sgt hari ni ..jadual agak pack...tp sebenarnya tak pack sgt pun coz class start kul 11..tapi petang td ade lab..tu yang aku tertido..maghrib baru bangun...tp td pukul 6 baru aku start tido taw...

bile azan maghrib berkumandang jer, terus aku bangun..kalo bulan pose..bile dengar azan maghrib..boleh la makan2...tapi hari ni bukan bulan pose ok..jadi xde makan2..

bila dah bangun, aku pun terus la pergi ke bilik air..nak ambik wudhu'...aku dah mandi before tertido td..so, xpayah la nak kena beratur..tunggu turn bilik mandi. tengah dok basuh2 muka, tetibe aku terasa contact lens dalam mata aku berganjak sikit dr kedudukan asalnya. tapi aku terperasan, mata sebelah kanan aku macam kabur semacam jerk. pejam mata kiri..nampak blurr jer..pejam mata kanan, nampak jelas pulak..aku try tengok mata aku kat cermin dalam bilik air tue. nampak macam takde contact lens kat mata belah kanan aku ni. aku cube sentuh mata hitam ngan tangan aku..pedih..!!! sah..contact lens xde dalam mata kanan aku..adeyh..mana pulak die pergi menghilang. nak kata die tergerak masuk dalam mata aku...aku tak rase pedih or rase sumthing dalam mata aku pulak bile pejam mata. mungkin terjatuh masa aku tido td kot.

dengan hati yang sedikit cemas, aku pun teruskan amek wudhu'..then blah dr bilik air cepat2. matlamat aku sekrg ni adalah mencari incik c.lens yg menghilangkan dirinya. tapi memandangkan dh pukul 8 lebih..aku amek untuk keputusan solat dulu. pastu baru boleh menjalankan aktiviti pencarian beliau. lepas solat, aku tanggalkan contact lens sebelah kiri aku..then capai spek aku utk memudahkan process pencarian.

pencarian bermula dan katil menjadi sasaran utama. setiap segenap penjuru katil aku raba-raba..mencari si dia yg kecik molek tue..tapi stil tak jupe..setelah hampir setengah jam aku mencari...give up pulak..yelah mende tue dh la kecik..pastu bukan berwarna..colourless..kalo color kuning ker hijau ker..pink ker..aku rase senang la nak mencarinya..ini colourless..memang susah dan mencabar sekali la process pencariannya. so, aku buat keputusan...incik c.lens telah merajok dengan aku..lalu menghilangkan diri tanpa khabar...(tapi die nak merajok pasal apa pulak ni??..aku layan die baek jer..) tapi sebenarnya..aku riso jugak kalo2 die still ade kat dalam mata..pastu taknak kuar...pastu aku kena operate coz nak kuarkannye..pastu...argh fikir bukan-bukan pulak aku ni...

pelik la..tak pernah2 jd mcmni before ni..hurm ataw..ade orang na sabotaj aku..sapa?rumate aku? rajin pulak diorg nak bukak mata aku time aku tido..pastu cabut contact lens dr mata aku..giler ke aper?..huhu.. kata kawan aku..kot2 'baby' aku yg amek...'baby' adelah bear yg bermata besar..xkanla die nak amek contact lens..mana sesuai...iskh...memikirkan contact lens aku yg hilang ni..bikin kepalaku bertambah pening...hhuhuhu...dah la biarlah die nak pegi mana..life must go on kan?

tapi kan nasib baek la..aku ade extra contact lens. so, xdelah aku pakai spek esok pegi kelas...tp yang tak bestnya..aku baru tukar jer contact lens tue minggu lepas..esok terpaksa tukar baru lagi...rugi jer 18 hengget aku...huhu

ke mana kamu menghilang yer????

kalo korang ternampak taw terjupe beliau seperti gambar di atas..silalah beritahu aku kerna mungkin itu adalah contact lens aku yang telah hilang membawa diri tanpa meninggalkan khabar berita kepada tuannya..

Sunday, March 1, 2009

terkena virus ke'jiwang'an...

aku tataw naper, lepas balik dr taman negara itu hari. aku punyer minda, perasaan..laen benor. terasa macam kena sampuk dengan puteri bunian jer..eh..silap2. buat ape puteri bunian nak sampuk aku..patutnya putera bunian yg gantang lagi ensem la yg sampuk aku..baru masyokk...haha...

nak taw apa dh jadi sama aku...tanpa berjumpe doctor, ataw mana2 bomoh, pawang, bidan, ataw segala jenis..macam2 org yang mahir dengan ilmu perubatan ni..aku pun buat la diagnosis sendiri tentang perubahan yg berlaku pada diri aku..dan aku sedari...aku mendapat virus JIWANG.sp (virus baru ni...kalo aku publishkan..ada chance nak dpt Nobel prize x?..ngeh3) dr taman negara yg indah permai tue....mesti korang tertanya2 kan macam mana aku boleh terkena virus tue..adakah aku tido tak berselimut sepanjang aku kat sana? ataw mandi tak bersabun?

actually citer ni begini, masa duk kat sana, ade satu malam tue. kitorang diajak berkaraoke bersama2 orang kat sana. masa tengah2 memilih lagu 2..aku terperasan sume cd2 yang ade kat situ..lagu2 lama..era 90an...lagu2 tue memang best..!! ade lagu tue, aku rase mcm tak pernah dgr jer tajuk lagu n artis die..tapi bile dimaenkan lagu tue..aku boleh ikut turut serta nyanyi lagu tu..dengan mengalunkan irama dan suara yg aku rase tak begitu merdu dan sumbang..kira in da middle la suara aku neh...hahaha

aku suka dgr lagu2 era 90an...coz lagu tue dpt mengimbau zaman kanak-kanak aku..dan aku terigt masa aku di tingkatan 2..begitu bersemangat aku membuat satu buku koleksi lirik2 lagu..siap ade gambar2 artis lagi...hihi..pastu dengan confidence nya aku bawak buku tue pegi sekolah, nasib baek tak pernahkena rampas dengan mana2 cikgu...dan yang paling best, aku dan rakan-rakan akan melalak bersama2 kalo cikgu tak masuk kelas...haha...bile terigt balik nostalgia tue rase nak tergelak pulak..tapi aku rase ni..aktivti macam ni adalah aktiviti wajib bg bdk sekolah laa...coz aku terperasan adik aku yg form 4 pun ade buku lagu tue..kaklong aku dulu pun ade buku lagu...kawan2 aku pun sama....korang pun mesti penah buat jugak kan?...

kesan drpd terkena virus jiwang.sp tue, aku sekarang ni tengah mencari ataw men'download' lagu2 lama era 90an bukan era 60an ataw 50an..era P.Ramlee..Saloma ok...lagu macam tue tak dapat nak imbau nostalgia zaman muda aku coz masa lagu tue hot dimaenkan kat radio, aku belum dilahirkan lagi...ngeh3..

sekarang ni aku tertarik dengan lagu Olan..Salam Sejahtera..best taw lagu ni.pernah dgr tak?? kalo tak pernah dgr..korang pegi download sendiri dan dengar ok?..kalo korang rase malas nak mendownload ataw cari2 tapi tak jupe pulak..dan mempunyai keinginan tinggi utk mendengar lagu ni..boleh la kasi email korang..nanti aku send lagu tu kat korang...

p/s: korang ade lagu era 90an yg best2 utk dirokemen kat aku x??..kalo ade sila bgtaw..coz aku begitu teruja utk mendownloadnya dan jadikan koleksi lagu aku...=)