Sunday, January 17, 2010

Aku tak suke situasi macam ni

Auuucummmmmm....auccccummm...*selsema ler pulak. Tak suke. Tak suke. Tekak pulak sakit. Nasib bek aku bukan penyanyi, kalo tak abes la aku xdapat duit show hari ni..ade kaitan ker??? xpe, abaikan...

Pagi tadi aku bangun kepala terasa berat sangat. Semalam pun tak boleh nak tido, tiap 1 jam aku terjaga sebab tak boleh bernafas. Saluran penafasan aku disekat oleh hingus. Tak suka.

Pagi tadi bangun solat Subuh pun, rasa macam nak terbalik jerk. Pening kepala. huhu. Pastu aku buat keputusan, xnak pergi kelas hari ni. Kelas aku berderet 4 jam ari ni, petang pulak ade lab. Baek aku g klinik pagi ni, then rehat. Petang boleh la masuk lab.

So, tadi aku pergilah klinik pelajar depan hostel aku ni. Yang geramnya, aku rasa aku dah pergi agak lewat pukul 10.45 pagi. Tapi die kata doktor xde lagi. Tunggu dulu yer. Nurse kat situ pulak sedap duk menjamah selera. Boleh pulak macam tue. Tak boleh ke tunggu waktu rehat baru korang makan. Tapi xpe, org sakit kena banyak bersabar. So, aku bersabar.

Setelah hampir 30 minit menunggu, barulah aku dipanggil masuk.

dr: Sakit per?

Aku: demam, selsema...sakit tekak

dr: batuk x?

aku: x pun..

PAstu doktor tue pun mintak aku nganga mulut untuk cek sama ada bengkak tak kat tekak aku.

dr: Bengka sikit tekak awak

Aku: owh, ok...

Dr: ok..nanti sy bg awak ubat demam sikit, selsema..n bla..bla...

Aku: ok (angguk)..

tu jerk? penat aku tunggu 30 minit. Tapi macam tu aja layan die. Xde plak die nak amek suhu badan aku. Patutnya kalo demam bukan kena amek ker????

disebabkan layana doktor macam tue, aku terlupa pulak nak mitak surat MC untuk pagi ni. Dah la 4 class aku ponteng...adeyh..harap2 xde pape..huhu

19 comments:

oranglidi said...

uih.. minum bes sunquik laa..

pelik doktor tu..

lea said...

memang pelik....

Bapak said...

alahai sesetengah doktor memang cam tue...

anyaway semoga cepat sembuh!

lea said...

thanks bapak...

:D

margie gates said...

doktor kerajaan..camtu la..cek x cek..dwet gaji masuk...cube ko g swasta...haa..bukan takat suhu..ngn blood pressure ko dia amek...hoho....bukan nk condem ape2..aku cakap berdasarkan pengalaman..aku slalu g ulang alik pkp tu...bosan!!sakit tak elok2 pun..huhu

abe long said...

len kali kalo jd mcm tu..
trus g farmasi ok?

sharamli said...

h0pe cpt ssemb0h.....xbest kn p0nteng klas..

pink_butterfly said...

ha'ah..agree ngn komen margie... doc gomen mmg cmtu... cek gitu2 je pastu bg panadol...

apa2pn,lea kna take cre ye...jgn mls mkn, pastu mkn ubat, then tdo.... mlm ni tdo awl, jgn nak ngade2 ngadap fb lg...tau!

joegrimjow said...

klu sakit
diberi ubat sakit
erkk
nk buat ape klu da tau
heheheeee

lea said...

mar: kalo setakat demam, xyah g klinik swasta kot...

abe long: nak jupe doktor dulu...
lalala~~~

sharamli: taw xpe..thanks

lea said...

kak yan: hahaha...taw2 je kak yan ni..tp semalam lea dh tido awak pun...kul 9 dh naek katil..tp tidonya kul 11 gak...huhu

joe: hurmmm???

GhOsToNe said...

slalu klinik kerajaan mmg bgtue!

Lifesaver said...

akak pon sakit macam mu dik

lea said...

ghostone: betul2

lifesaver: laa..akak sakit gak ker...sabar2...jaga kandungan tu lek lok

aShaBuLz said...

org tua-tua kata penyakit itu penghapus dosa kecil. hehe...sabar ye ngan sesema tu.

erm biasa la kadang2 manusia ni ambil sambil lewa kerja yg dia dh slalu buat...tapi takpa, insyaAllah berkat kesabaran gerenti 3 hari nnt demam kebah. hehe...stay cute!

lea said...

abg pika: dh sehat dh...~~~

stay cute?..owh semestinya...
lalalala~~

cj'alhafiz said...

haha.....selsemammg tak best....
hingus asyik nak melele ja......
adik aku lagi dasayat.....
dia bukan selsema....tapi resdung...
kalo da start bersin.......tunggu esok baru brenti...haha!!!

chanz said...

tahu la doktor tu wat keje...ko kene allergic rhinitis je kot tu..

Abg Din said...

dah nak beso la tu...