Wednesday, January 13, 2010

Kejam..kejam...!!!!!

Biasanya kite dengar kisah perempuan buang anak tepi jalan la, dalam sungai la, depan masjid n mana tempat la. Tapi hari ni, aku terkejut bile bace paper Metro hari ni. Kali ni, anak pulak yang buang ayah tepi jalan. Dunia sudah berbalik kah?

Tapi kan seyes kejam la anak die tue, sanggup die buang ayah die sendiri kat tepi jalan. Kalo ye pun, nak buang..pergi la hantar umah orang tua ke umah sedara ker. At least terbela jugak la nasib bapak die tue. Ni tepi jalan, dekat dengan bas stop. B***** betul..! huhu

Dan yang paling kesiannya bapak tu baru je lepas operate jantung. Memang x de hati dan perasaan langsung orang tue. Tak sedar kah pengorbanan yang bapak die bagi selama ni....? Tapi ni semua godaan isteri, tapi die kan lelaki, suami..perlulah pertahankan ayah die, xperlu lah ikut kehendak isteri kan? Kan?

Ish..emo betul aku..tapi betul taw, seyes aku geram betul dengan jantan keparat tu...!

Dan yang lawaknya, boleh pulak keesokan harinya, anak die tue pergi cari balik ayah yang die buang tue. Ayah ingat, datang nak mitak maaf dan nak bawak beliau pulang...tapi hanya nak bagi basikal. Alasannya mana la taw ayah die nak pergi mana-mana. Kreatip fikirannya. Tapi %$(&^&^%^%$%$@#. Daripada die bawak basikal, bek bawak mende len, bagi rumah banglo ker..makanan ker..keta ker...best ler jugak. Ini basikal, apa kelas.

Nilah wajah pak cik yang kena buang tepi jalan oleh anak yang tak bertanggungjawab.

Nak taw kisah ni dengan lebih lanjut..klik sini..

p/s: sori tulisan aku kali ni ade unsur emotional sikit. Mitak ampun. Mitak maap. Terkasar bahasa sikit kali ni..

19 comments:

nur said...

dayah yg bgtaw k.lea psl cite ni...
dayah nk post kt fb..
k.lea pn nk post kt blog...huhu
xkisah pn..
juz bg iktibar kat org luar sana..
hargai dan sayangi org tua kita..
kn k.lea kn..

Naz said...

apa nak jadi... huhuhu... sedey la dgn dunia skrg nih...

cik EPAL said...

siapa la yang punya kerja ni..hehh

Eyriqazz said...

memang tidak berperikemanusiaan...

Ada Apa Dengan Melromeo

Mr PenyuBiru said...

aku harap suatu hari nnt anak dia akan sedar kederhakaan yg telah dilakukannya.

sharamli said...

mcm da xsanggup nak baca kisah pakcik ni...d0akan anak dia insaf...

Lifesaver said...

x bau bau syurga anak ni..ish2

aShaBuLz said...

aiyo....elok rejam jer pemuda tu. rasanya dia ada penyakit skizo..heh

Naz said...

baru jer kuar brita tv3 td... kesian la kat pakcik tu. x berhati perut betul anak dia tu... :(

lea said...

naz: owh yeker? apa jd eh kat pak cik tue

Naz said...

anak dia hantar pakcik tu ke pusat hemodialisis. pas tu tak amek2 smpai petugas tmpat tu call polis. skrg pakcik tu akan dihantar ke rumah kenangan kat kangar. pihak polis dah contak anak dia, tp x de sebarng jawapan. dlm brita td siap gtahu mana kg pakcik tu. sure skrg ni dah heboh 1 kg pesal anak yg x berhati perut tu. mesti anak dia tu malu...

lea said...

owh..padan muka ngan anak die tue
memang sgt x berhati perut kan..
mesti die malu gile...
huhu

thanks ek coz bgtaw info ni
sy duk hostel, tu yg xtgk tv..huhu

justin_lover^^ said...

ermm...kalo ak ad duit sendiri
ak jga pkck ni sendiri...
xpelah..nnti ank dia pon akan wat dia mcm tu gk...
mcm lam iklan lampin tu..hehe^^

pink_butterfly said...

krg ajar btul anak die tu kan?

cj'alhafiz said...

ish......anak apakah ini???
diorg tak tahu hargai bapak langsung....... kita kna ingat...kalo kita wat bapak kita camtu...satu hari...anak kita lak buat kita macam sama.... nnti, baru nyesal tak sudeyh....

chanz said...

................................!!!!!

chanz said...

Suh dia tengok iklan petronas. Pasal bapa dia dibagi makan sama pinggan dengan kucing. Aku penah berlakon drama iklan tu masa kat matrik.

lea said...

siapakh die pun aku tak tahu

Abg Din said...

ada la benda tak elok dia buat masa mudo mudo dulu... mungkin balasan...
kita tak tau... kena buang anak tu hanya penyebab je tu...