Tuesday, January 26, 2010

kuBukan sUperStar, Kaya dan terkenal...

Sebelum tue, aku nak gtaw korang jangan la salah faham dengan entry kat bawah ni. Saja jer paste kat situ. Macam best jerk. Tapi yang pasti, bagi aku manusia sume sama jerk, tak payah la nak dikriminasi berdasarkan paras rupa hatta pangkat dan kedudukan..betul x???

**************************************************************************

Aku suke menyanyi, tak kira sume tempat mesti aku nak nyanyi. Kat dalam bilik, dalam keta, dalam kelas dan dalam toilet pun nak nyanyi jugak. Kalo nak ikutkan suara aku x de la best pun tapi boleh la kot..hik3. Dan aku menyanyi bukan mahukan populariti, Tak simpan angan-angan nak jadi macam Fasha Sandha Misha Omar pun. Aku menyanyi sebab nak hiburkan hati tambah2 bile tengah bosan kena salin nota. Tapi disebabkan aku suke menyanyi tak kira tempat, banyak gak feedback yang aku terima. Huhu.

Zaman Sekolah

Dulu zaman sekolah, radio dengan aku tak boleh dipisahkan. Radio kat umah sentiasa on kecuali bile aku g sekolah. Disebabkan itu, aku memang akan ter'update' ngan lagu-lagu baru. Then, semangat aku buat sebuah buku khas untuk tulis lirik2 lagu. Buku ni memang aku akan bawak g sekolah tiap hari sebagai persediaan kalo cikgu tak masuk, aku boleh study buku tue dengan kawan-kawan. Ok, study di sini adalah dengan melalak di dalam kelas...ngeh3 Kawan-kawan aku pulak suka pijam buku lagu tue. Sangat bagus kan diorg tue, buku lagu nak pijam tapi buku matematic xnak pijam pulak. Lalala...

Dulu, dalam kelas aku boleh dibahagikan kepada dua kumpulan. Satu kumpulan budak2 otai tapi xde lah sampai langgar peraturan sekolah. Setakat kena tangkap tak pakai stoking, bawak cermin g sekolah bese r tue. Satu lagi kumpulan skema dan majoriti mereka adalah pengawas. Tak payah cerita mesti korang leh agak diorg ni macam mane. Dan aku adalah tergolong dalam kumpulan pertengahan, tidak otai dan bukan pengawas sekolah.

Satu hari, geng pengawas ni panggil aku. Aku ingatkan diorg nak wat spotcheck kat aku ke ape. Tapi rupanya........

" Norlia, cuba mu nyanyi lagu ni. Die ni dok penoh dengar lagi, bagi die dengar sikit" kata Pengawas A sambil hulurkan lirik lagu Kesetiaan-nyanyian Siti Sarah.

Huh?? diorg igt aku ni apa? Suka suki je nak suh aku nyanyi..kalo bayar xpe gak. Tapi sebagai tanda hormat, yelah pengawas kena lah hormat, aku pun nyanyi dengan suara ala-ala siti sarah gitu...auww...

Zaman Matrik

Dulu zaman matrik, kitrg kena salin lecture note time cikgu mengajar tak macam kat universiti. Boleh mitak soft copy dengan lecturer lepas mengajar. Dan aku paling tak suke menyalin note Biology coz nota die sangat la panjang. Membuatkan jari-jemari aku menjadi lenguh dan terkadang boleh buat aku mengantuk. So, untuk menghiburkan hati ketika terpaksa menyalin nota, aku akan menyanyi kecil-kecilan. Aku ingatkan aku nyanyi hanya untuk hiburan aku semata tapi rupanya tidak. Sebab bila aku berhenti je nyanyi lagu 'Bayangan Gurauan' Ye..aku masih igt lagi lagu yang nyanyi time tue, tetibe boleh pulak budak depan aku ni cakap...........

" Lia, sambung lah lagi"

Huh? Rupanya die sedang mengantuk dan perlukan hiburan untuk elak dr tertidur. Tapi die ni, ingat aku radio ker??

Zaman Sekarang a.k.a campus Life

Ketika ni, aku sedang berada dalam makmal dan sedang menunggu result experiment. Masa tue terpaksa tunggu DNA sample di'centrifuge selama 30 minit. Rasanya la kot. Disebabkan bosan, aku ngan kawan aku lepak2 lah. Then aku pun nyanyi la lagu Lady Gaga, Bad romance..Tapi nyanyi part ni je pun...

Rah-rah-ah-ah-ah

Roma-roma.mamamam

Gaga-olalala....

Dan aku rasa aku nyanyi perlahan jer sebab kawan depan aku pun x dengar aku nyanyi. Tapi yang peliknya, lecturer aku yang duduk di depan kawan tu boleh pulak aku dengar...

"owh..u are singing. Its ok..its ok"

" owh sir"

" Its ok. U can sing if u want. If ur vioce good, people will enjoy with ur singing but if ur voice not good, people will laugh at the back. But its ok.."

Aduhai sir ni...huhu....malu aku...

29 comments:

.rafiq. said...

jom pergi karoke. amcam?

lea said...

boleh aja...ngeh3...

cj'alhafiz said...

hahahaha!!!! mu dengor lagu ladt Gaga... sambil wat exercise ke Norlia.. hahaha!!! kak aku memg suke duk tulis lirik lagu lang bku kecik...aku ingat kusyuk wat mende...upanya duk dpn radio......dgr lagu pahtu frust sebab dop dan nok catch up ngan penyaynyi.....

hahaha!!!!

chanz said...

kami sudah karok 2 mlm berturut2 dpan umah luk! ko xjoin!

eh apsal potong fasha sandha tuh?? hahak

kawie2020 said...

wahhhh... nyanyi arr kat kawie plak... hehhehehehhe...

nanti lea jawap plak:

ingat aku radio? hahhahahahahha...

peace :)

lea said...

che joe: sama r..aku dulu mcm tue..semangat je salin lirik lagu sambil dgr lagu...tp tu dulu la..skrg senang jer..search je lirik lagu...terus dpt!

chanz: sebab aku x nak jd cm die pun...

x best!

lea said...

kawi: hahaha...pandai pun kamu

:P

Razman said...

ko mmg lea..asek nyanyi je wtu prep malam kat mrsm dlu...aku rasa nak sumbat je selipar jepun aku dalam mulut ko suh diam. tak fokus aku nak studi taw x..haha

nur said...

hahahah..sy sokong. sumbat je mulut k.lea ngn selipar jepun...hik3. ape2pn, dayah suka berduet ngn k.lea. tp xbez, asyik dayah je jd laki, k.lea jd ppuan..huhu

Diarihatiku1976 said...

byk berubah ker.. zaman kecik sampai besar?

♠♥♠ayudeadwish♠♥♠ said...

pastikan takkan ujan bile ko nyanyi~
aku nak cuti2 ni
wekekekee~

Lifesaver said...

chewah!!!pandai nyanyi!!!

FurBall said...

terbaek lah lecturer itu..hahaha

sharamli said...

makcik..makcik..
g mas0k AF nuh...ha3

sharamli said...

makcik..makcik..
g mas0k AF nuh...ha3

JohnJenin said...

sokong cadangan sharamli. kalau layak nanti pakcik afundi 20.

lea said...

razman: ala man..ckp jela ko nak trima kaseh kat aku..sebab suara aku la ko xtido waktu prep..ko dulu kan kuat tido dlm kelas...lalala;p

dayah: sebab suara k.lea sesuai utk nyanyi lagu wanita jerk...hua3

lea said...

diarihatiku: xde perubahn pun...masih sama..

ayu: owh..xpenah ujan bile aku nyanyi..

lifesaver: jom kak g karok...eh lupa mak buyung xleh p...nanti kan berana kat sana lak..ngeh3

lea said...

mus: Yeah..dr panner memang da best...

sharamli: x layak

lea said...

john: nak masuk bintang kecil pun xlayak, apatah lagi AF..wakaka

crazy_labelle said...

T_T roomate ak dulu suke nyanyi lagu kuat2... tahap semua rumah satu aras bole dengar... tensyen siot... satu lg taste muzik xsame... pergh, tensyen2... sib bek zaman tu da over...

FurBall said...

panner ke..btul2

Uruchimaru @ kf said...

teruskan life dgn jayanye ok lea!

Sharinginfoz said...

perjalanan hidup..seronok kan dengan suka dan duka.... gunakan sebaik yang mungkin apa yang kita ada sekarang..

Afiqah Moves to Level 3, Good

Hari Tak Berbelanja, Boleh Ke???

Moon Death Spell said...

wah.. memang addict betul
hehehehe... bagus.. sebab muzik itu kekdang buleh menjadi teman kite

Abg Din said...

jgn di pendam bakat tu...

Kapten Luffy said...

go onnnnnnn
hahahaha

Eyriqazz said...

tulisan kecil dik..susah nak baca.hik2

hans said...

maaf kalau tersalah topik tapi nak minta tolong vote entry saya bernombor 19 di blog www.denaihati.com

senang2 leh tgok dkt entry nih

thanks dan suruh lah member2 kamu vote juga entry no 19 tau...hehehe