Monday, January 25, 2010

Lelaki ni boleh caya ker???

Kalau perempuan cantik pendiam
lelaki akan kata: wow!ciri2 isteri idaman...
Kalau perempuan tak cantik pendiam
Lelaki akan kata: tak reti berkomunikasi agaknyer...

Kalau perempuan cantik berbuat jahat
Lelaki akan kata: mst ada krisis nih...kesiannyer...
Kalau perempuan tak cantik berbuat jahat
Lelaki akan kata: dah la tak lawa,perangai plak mcm sial!!

Kalau perempuan cantik menolong lelaki yg kesusahan
Lelaki akan kata: wow!heroin sejati...
Kalau perempuan tak cantik menolong lelaki yg kesusahan
Lelaki akan kata: hmm...taktik nak ngorat la tu...

Kalau perempuan cantik dpt lelaki handsome
Lelaki akan kata: ok la...bagai pinang d belah dua...
Kalau perempuan tak cantik dpt lelaki handsome
Lelaki akan kata: kesian...mst dah kena bomoh lelaki tu...

Kalau perempuan cantik d tinggal kekasih
Lelaki akan kata: buta kayu btol mamat tu!!
Kalau perempuan tak cantik d tinggal kekasih
Lelaki akan kata: patut pon kena reject...

Kalau perempuan cantik bawa BMW
Lelaki akan kata: ntah dato' mana bela ni...
Kalau perempuan tak cantik bawa BMW
Lelaki akan kata: mesti anak org kaya ni

Kalau perempuan cantik menuang air ke gelas lelaki
Lelaki akan kata: wah...caringnyer...
Kalau perempuan tak cantik menuang air ke gelas lelaki
Lelaki akan kata: eleh,gedik la tu...

Kalau perempuan cantik bersedih hati
Lelaki akan kata: don't worry,i will make u happy forever...
Kalau perempuan tak cantik bersedih hati
Lelaki akan kata: ckit2 nangis!!gembeng tol..ngade2 la...

Kalau perempuan cantik pandai masak
Lelaki akan kata: dah la lawa,pandai masak plak tu...
Kalau perempuan tak cantik pandai masak
Lelaki akan kata: ntah sedap ke tak tu...

Kalau perempuan cantik main2 miskol
Lelaki akan kata: syoknye!!rindu la tu...
Kalau perempuan tak cantik main2 miskol
Lelaki akan kata: ko ni takde keje lain ke??!sibuk ni tau tak!!

Kalau perempuan cantik hantar email hari2
Lelaki akan kata: sukenyer...!!
Kalau perempuan tak cantik hantar2 email
Lelaki akan kata: asyik2 email dia...boring!

adakah kalian begitu????
kaum lelaki...sila jawab..!


p/s: actually aku malas nak type entry baru..ni pun copy n paste dr facebOok jerk...lalalala~~~

25 comments:

joegrimjow said...

mestilah tak
klu ya
xde la insan bergelar bapa kat dunia ni

maisyara pot! pot! said...

kne tgk lelaki gak... ade yg tk memilih.. so, pmpuan kne gk pndai memilih n tk cerewet.. hehe..

DarkArtz said...

dedua sama je sebenarnya, pempuan gak........
hati tu penting, hati......
hehehe.........

~0~ said...

cantik atau hensem bermula dari hati...pikirkan..

Lifesaver said...

jawab lelaki..jawab...jgn tak jawab..hahaha

Quzie Fathihah said...

i like...huhu

Diarihatiku1976 said...

sama jer....

lea said...

joe: i like ur answer

maisyara: masing2 xpatut memlih sebenarnya....

~0~: betul2

lea said...

dakartz: yes!!..

kak lifesaver: akak xnak jawab???ngeh3

quzie: aku pun..hehehe

diarihatiku: betul2

cj'alhafiz said...

woa.....macam mana nak jawab neyh...
hahaha......
next entry please.....wakaka!!!

cj'alhafiz said...

yessss!!!!!!
namaku kembali dalam list top commenter....yata!!!!

lea said...

cjhafiz: hepi sgt jd top komentor..
bukan leh dpt adiah pun..
lalalaa~~~

cik EPAL said...

bukan lelaki...so...tak reti jawab :D

lea said...

boleh berlakon jd lelaki jap...

:P

Sharinginfoz said...

he he he bagus ni....

Jom.. Big Sale…

Jom Jalan2 Tesco

cerpelai said...

Paling senang nak diandaikan ialah; Lelaki itu dijadikan sebagai khalifah, wanita terbitnya dari rusuk kiri yang lembut.. begitupun kelembutan itulah yang mengampu diri lelaki itu....

Otai gua kata; "Mak ko pompuan, ayah lelaki.. Tapi yang sebenarnya kami sama-sama manusia.. Manusia tu sama je..!!"

BuLaN iTu aKu said...

hurmm.. dah lupa ape yang dimaksudkan dengan "LELAKI"

lea said...

sharingifoz: heeee~~~

cerpelai: aku sokong!

bulan: mcm ner leh lupa ni cik bulan

chanz said...

tak caya sudah..haha.

Trust between partner tu sgt penting..antara punce perceraian sbab takde trust lee

nur said...

alaa..cntik ke x..
once dyorg dh boring...
madu pn jd hempedu..huhu..
di saat ini ak sgt mmbenci lelaki..
maaf lelaki2 sekalian...hahah

lea said...

emo nampak...
wakaka...
rilek2 sudah la dayah...
mungkin ada hikmah di sebaliknya...
mungkin ade yg terbaek utk kamu...
sabar menanti la yer

kawie2020 said...

jawapannya TIDAK!!!! hahhahahahhaha...

nur said...

good answer!

FurBall said...

yeah.~mmg ad manusia mcm nih..prejudis..jejeje

Abg Din said...

semuanya cantik... takda yg tak cantik...