Monday, March 22, 2010

Ingat lagi ke dengan gadis blog ni?

Lama dah tak update blog ni. Bila update ni, aku nak cerita serba sikit mengenai aku. Mungkin korang dh lupa siapa penulis blog.

5 perkara yang aku suke

- Aku suke tidur. Tidur itu nikmat.

- Aku suke kumpul sticker-sticker comel. Pastu suke lekat sticker comey tu ke sume stuf yang sesuai untuk ditampal. Macam lappy, enset. Menambahkan ke'cute'an barangan aku.

- Aku suke budak-budak. Tapi budak berumur 2 tahun ke bawah. Budak berumur 2 tahun ke atas, akan dilayan bese-bese jerk. Sebab budak2 umur cmtu, xleh nak dipeluk cium. Aku suke cium baby coz bau diorg sgt best!. (bapak budak opkos dah out awal2 kan=p)

- Aku suke masak walaupun kadang-kadang nak masak mee goreng jadi mee sup. So far, aku dh beli 3 buku masakan. Tapi takdelah kerap mana bukak pun. Tersusun cantik je kat atas rak buku aku. Tapi aku x suke kalo ade orang nak menyibuk time aku masak. Rimas.

- Aku suke cari ramai kawan tak kira la dr dunia realiti or maya. Lain orang lain ragam. Jadi len orang, laen pendapat aku boleh dapat. Lagipun aku x boleh hidup sorg, I need frens.!


5 perkara aku tak suke!

- Aku tak suke kalo ade orang nak sebok pasal amek tahu aku. Sebok nak tanya aku itu ini. Mungkin diorg anggap caring, but for me, it is busybody. Rimas la weyh. Suka hati aku la buat ape. Bukan ada kaitan ngan diorg pun.

- Aku tak suke pembohong. Sebab aku tak pandai menipu. Setiap kali aku ckp bohong, mesti terkantoi. Jadi, aku tak boleh cakap bohong dan org len pun x bohong ngan aku. Baru adil! =p

- Aku tak suka sejuk tapi aku suka minum ais. Aku jenis tak tahan sejuk. Kalo terkena sejuk lama-lama, aku akan cepat demam. Sebab tu, aku tak suka naik bas malam-malam. Esoknya pasti aku akan demam. huhu.

- Aku tak suke orang amek barang aku tanpa pengetahuan aku. Ingat barang diorg ker nak amek suka suki. Ask me first la. Bukannya aku kedekut, xnak kasi korg pijam pun.

- Aku tak suke nyamuk. Nyamuk jahat. Suke hisap darah orang. Aku sayang darah aku, daripada aku bagi kat nyamuk, baek aku derma kat orang yang memerlukan. Say no to mosquito.=p.


Banyak lagi rahsia hidup aku, aku tak cerita. Mungkin dalam episode akan. Lagipun, aku malas la karang-karang panjang, karang pendek ni pun rasa serba salah kat note DNA technology tepi aku ni. Aku dapat rasakan pandangan mata tajam note-note tu kat aku coz aku lagi suke senang bermain mata dengan laptopku dari bermain mata dengan diorg. Ok, fine. Jom kite sambung berdating wahai Incek Nota....



13 comments:

Lifesaver said...

suka budak2???tolong jaga anak akak la lepas ni

lea said...

boleh3..

tapi takut die xigt mak sendiri plak nanti...

;p

joegrimjow said...

5 perkara seblom 5 perkara
erkk
apakah??

yad_element said...

abg bdk suke tak?? lol

lea said...

joe: apakah?

yad: hoho. maybe kowt...haha=p

Kapten said...

semua yg ko x suka ada kat aku
hahahaha

lea said...

nyamuk?
ko suke hisap darah org?

sharamli said...

lea suka kutu tak?
hik3

lea said...

opkos tidak!

tak suke binatang yang suke hisap darah org, makan daging manusia..!

Encik Mimpi said...

same gile. suke air sejuk tapi xsuke sejuk melmpau

hans said...

suka budak?
leh percaya ker ni?
ekekekkee

chanz said...

meh nak jwb bg pihak grimjow..
lapang sblm sempit
kaya sblm miskin
muda sblm tua
sihat sblm sakit..
hidup sblm mati~

lea said...

incek mimpi: minuman berais best. terutamanya tgh panas...

hans: xnak caya dh

chanz: patutnya ko komen entry aku lA