Sunday, July 18, 2010

Rasa kehilangan

Kali ni, aku nak citer sikit kat korang sal salah seorang kawan baek aku. Aku tak tahu kenapa sejak akhir-akhir ni, die seolah-olah menjauhkan diri dari aku jek. Mesej xreply. Call? Aku tak call la, tak berani. Huhu.

Kawan aku ni namanya H. (die tak kasi aku letak nama die kat blog aku coz takut gf die terbace blog aku, gf blogger gak..he..opss!) Aku kenal die melalui frenster pada tahun 2007. Seorang lelaki dan umo sebaya ngan aku 22 tahun tapi selalu berlagak muda dr aku. Selalu panggil aku nenek la, mak cik la. Bajet die tu cucu or anak buah aku la :p. Dia yang start tegur aku dulu kat msg frenster. Aku biasanya jarang layan orang yang tak kenal. Tapi ngan die ni laen sikit. Berborak dengan die macam kami dh lama kenal walaupun baru kenal time tue. Die tak seperti lelaki laen. Aku paling rimas kalo baru kenal ngan lelaki, sebok nak tanya aku ni dah berpunya belum or sebok nak bercakap sal hati dan perasaan. Kalo jupe lelaki macam ni, besenya ku biar cmtu je. Malas nak layan. Tapi dia ni laen, xpernah tanya or bincang sal topic tu. Tu yang buat aku seronok kenal die. Sikap die yang berbeza dr lelaki laen buat aku tak ragu-ragu nak kasi no.telefon aku. So, dr mesej kat frenster kitrg msg thru phone. Dia pun selalu call aku malam-malam gune supersaver maxis. Tapi tu dulu, sekarang kalo nak call pun tunggu besday masing-masing. Dapat call free….hehe

Die selalu berlagak nak jadi lawyer ngan aku coz selalu wat loyar buruk. Seyesly, memang tak kering gusi kalo bersembang dengan die. Sangat kelakar. Ade je topic nak kenakan aku.

Aku suka die sebab die macam budak-budak je dan sangat baek. J ingat lagi, masa tu kami baru kenal. Then, time tue aku dalam bas nak balik ke usm. Time tu jugak aku terlepas nak tgk citer kesukaan aku. Aku lupa citer apa coz dah lama sangat pun. Masa dalam bas tu, kitrg main msg-msg. kemudian, macam mana ntah leh terlintas suh die tolong tengokkan citer feveret aku. Sayang plak kalo ter’miss’ satu episode. So, die yang tak pernah follow citer tu pun pegi tolong tengokkan untuk aku. Then, setiap babak dalam episode tue die citer satu persatu kat aku. Memang perfect, rasa mcm aku x miss pun episode tue.

“awak..budak tu kena marah ngan mak die lah”

“budak tu lari dr umah la”

“kenapa mak die macam tu awak”

Mcm tu lah lebih kurang msg-msg die time tu. Cam kelakar je kan. Btw, die memang kaki tV. Tu yang aku suh die tolong tengokkan utk aku.

Aku suka kawan ngan die jugak sebab die seorang kawan yang baek. Dulu, time aku ade problem dengan cinta. Die yang banyak bagi nasihat. Motivator yang bagus. Bila die ade problem ngan girlfren pun die share ngan aku. Dan aku tetiba je leh jadi dr.cinta untuk die pulak. Padahal masalah sendiri pun tak setel.

Tu sume kisah dulu. Dulu kami sangat rapat, sekrang still keep in touch but jarang msg. masing2 busy. Die busy dengan aktivitinya dan aku busy dengan aktiviti aku. Bila dh masuk taon ke2 kenal, aku dh busy dengan study aku. Kitorang msg pun bile aku cuti sem, bosan-bosan kat umah.

Tapi sekarang ni kan, aku tak tahu apa salah aku. Aku msg die, tak reply pun. Kalo dulu, cepat je reply nya. Apa salah aku eh??? Nak kata takde topup, x kowt coz rasanya die ni xpernah kering topup. Nak kata busy, x jugak kot. Coz dulu kalo die busy pun, sempat je reply msg aku. Mungkin dulu laen, sekarang dah laen…hurm….

To H à saya ade sakitkan hati awak ker???? If yes, sorry…..ala xnak r gadoh-gadoh. Macam budak-budak je. Xbest r…huhu.

Aku sayangkan persahabatan kami. Die lah satu-satunya teman maya yang paling lama aku kenal (nak masuk 3 tahun dh) dan paling baek pernah aku jupe. Walaupun tak pernah jupa, tapi bile bersembang seolah-olah kami ni rakan sekolah jerk.

Btw, jangan salah anggap. Aku anggap die as kawan biasa je. Not more than that. Aku pun xde special feeling towards him pun. Believe me. Lagipun die ramai girlfrens kowt…he ~ :p.

Aku ni suke berkawan tak kira dengan lelaki or perempuan. Bila aku dah berkawan dengan seseorang, aku akan jaga persahabatan tu. Bila lost contact, aku akan try cari balik kawan aku tue. Paling takut kalo bergadoh. Aku memang x suke bergadoh dengan orang. Rasa macam x aman je hidup. Ala, aku rasa sume orang pun tak suke gadoh-gadoh ngan orang kan? Kan?

14 comments:

PEJUANG KESENIAN EXTREME said...

Gawat ni..haha
pernah jumpa dengan dia x..

Razman said...

laen mcm lea...btol ke kwn je? haha

sharamli said...

eh...awak la yg kac0 pakwe sy ...nk kena ni..

lea said...

pejuang: xnah jupe ar...

man: betul r...dh hentikan fikiran pelik ko :P

sha: opss...sori..hehehe

Nem0 o0h Nem0 said...

tk pernh jmpa? lama tu kn!!
ntah myb dia ade prob dia sendiri tp sygkn dah lm kenal tp tetiba jd cmni,x best lak..
aku pun pnh ade gak situasi cmni..sedeyy..

am3thyst said...

lea.. entah2 dia dah kawen kot. hehehe.

syahmi said...

waaa.... bestnya blog n cerita kak lea...
siasat la dia kt mana, kata blaja forensik :P

cj'alhafiz said...

fuyoo....Mr. H tu...haha! BTW, blog ko cute. haha!! lea pink forever...ngehe..

donnyien said...

bisa diatur dong..jangan keburu :)

NSya said...

mcm cte korea je kan..ke ko mmg amek ilham dr cte korea??

lea said...

nemo: aah..die ngah ade problem

nisa: patuntnya jemput aku!!! :p

syahmi: taw dh die kat ner :)

lea said...

che joe: love pink :)

donniyein: baek!

nadia: bukan macam citer hindustan :p

Mohd LukMan said...

wow.. wajah baru..haha..
ntah r aku xtau komen sal pe.. maybe dia ada sebb tersendiri..hoho maklum r ko ckp dah ada gf.. mungkin gf dia xsuka.. len org len perangainya..

Anonymous said...

"H" tu HANTU ke kak?? khuatir..... -zaticute wakaka