Monday, October 4, 2010

Permohonan nak kahwin lagi...

Semalam semasa maen-skodeng facebook orang, aku terjupe satu pages ni ANTI MY-Ex, tertibe terasa excited nak usha pages ni. Actually dulu aku dah pernah bukak pages ni selepas tengok blogger Yad likes this pages. Time tu aku malas la nak likes sebab aku bukan anti sangat dengan ex aku. Mungkin die sangat anti kowt sebab tu die likes pages tu..ngeh3.

Usha usha dan terus usha. Rasa macam seronok pulak pages ni. Seronok dapat bace luahan hati orang tentang cinta, tentang ex, problem cinta. Ish..sangat tak patut aku ni. Orang sedih dilanda problem cinta, aku seronok lak bace. Hehe..maksud seronok di sini bukan suka tapi rasa terhibur dan dapat tahu luahan hatai orang laen selain boleh beri pendapat mungkin. Dan aku rasa mak cik WANIE sesuai join dis club...

Tapi yang paling seronok usha pages ni adalah usha notes2 die. Ada yang jiwangan, dan ade yang lawak gabang. Paling menarik perhatian aku adalah sal SURAT RASMI Nak Mintak Kawen lagi....hahaha..okeyh sila bace di bawah ni. Aku dah copy-paste letak sini...

Suami bin Lelaki17, Jalan Angkasa,24300, Kemaman, Terengganu.

Isteri binti Perempuan17, Jalan Angkasa,24300, Kemaman, Terengganu.

31 April 2006

Puan,

PERKARA : PERMOHONAN UNTUK BERPOLIGAMI

Perkara di atas adalah di rujuk.

2. Sebab utama permohonan ini di lakukan adalah kerana saya ingin melengkapkan kuota yang telah di peruntukkan bagi saya. Buat masa ini kuota yang telah di isi cuma satu, memandangkan masih ada 3 kekosongan, eloklah jika dapat di penuhi secepat mungkin. Pihak yang akan mengisi satu kekosongan ini buat masa ini ialah Cik Hana Fazura binti Ramli yangmerupakan setiausaha saya di pejabat. Memandangkan komitmen yang beliau tunjukkan di pejabat amat baik, eloklah jika kita masukkan dia bersama kita di dalam organisasi keluarga kita. Kekosongan yang selebihnya akan di isi di masa akan datang.

3. Untuk makluman pihak puan, yang sebenarnya masalah ini telah lama saya fikirkan tetapi memandangkan poket saya yang selalu nipis, terpaksalah saya tangguhkan dulu permohonan ini di samping kurangnye rasa keyakinan untuk mengemukakan permohonan ini. Kini, setelah saya dapat mengeluarkan kesemua duit pelaburan ASB saya, saya merasakan kembalinya semangat saya yang telah hilang selama ini.

4. Permohonan ini amat setimpal kerana dengan kedudukan sekarang ia menguntungkan kedua belah pihak dan juga pihak ketiga. Selama ini hidup kita bahagia sebab jika tidak, manakan mungkin puan dapat menjadi seperti sekarang. Semua yang puan miliki sudah bertambah besar. Kereta besar, rumah besar, rantai besar dan pakaian besar. Jika dulu potongan puan seperti gitar, kini sudah bertukar menjadi drum. Oleh itu, sudilah kiranya dapat kita kongsi bersama insan lain kebahagiaan kita ini.

5. Pihak puan juga dapat menikmati faedah dari kelulusan permohonan ini kerana puan akan tetap menikmati apa yang telah puan miliki sekarang dengan waktu bekerja lebih singkat dan sistem syif akan di perkenalkan iaitu 1 hari kerja dan 1 hari cuti rehat. Waktu bekerja yang selebihnya akan ditampung oleh pihak ketiga. Kebaikan yang puan akan nikmati ialah waktu rehat yang bebas kerana dalam waktu puan bercuti, saya selaku Penyelia tidak akan memantau aktiviti yang puan lakukan. Pada waktu itu saya cuma akan fokus kepada hasil kerja pihak ketiga. Menguntungkan bukan?

6. Segala kerjasama dari pihak puan saya dahulukan dengan ribuan terima kasih. Saya amat berharap pihak puan dapat meluluskan permohonan saya ini kerana adalah lebih baik jika kita dapat berkongsi kebahagiaan kita ini bersama insan lain. Saya harap permohonan saya ini di balas dengan senyuman penuh keikhlasan dari pihak puan dan tandatangan puan di atas kertas yang saya lampirkan bukannya balingan periuk nasi, pinggan-mangkuk, ketukan senduk dan perkara-perkara yang menyukarkan pihak puan untuk melakukannya.

7. Saya harap puan sudi meluluskan permohonan ini. Hadirkanlah senyumanmu sebagaimana ketika kita menyambut orang baru iaitu bayi kita kedalam keluarga kita 10 tahun lepas. Situasinya lebih kurang sama dengan masa kini. Kita akan menerima orang baru juga cuma bezanya ialah jika 10 tahun yang lepas kita perlu menjaga dan membelainya dengan manja bersama tetapi kali ini, setiap urusan penjagaan dan belaian manja akan di laksanakan oleh saya sepenuhnya.

8. Akhir kata, saya harap permohonan saya ini dapat dibalas secepat mungkin. Semoga kita bersama-bersama dengan pihak ketiga akan dapat melaksanakan program ini dengan jayanya.

Sekian, Terima Kasih.

"BERKORBAN DAN BERKONGSI KEBAHAGIAAN LAMBANG RUMAHTANGGA BAHAGIA"

Yang Ikhlas Memohon,

Suami bin Lelaki


Hahaha...lawak x??? Btw, pages ni pun ade blogspot taw. Klik sini dan kepada sesiapa yang berminat boleh la join dis club. Kepada yang tak anti dengan ex, takde ex or tak tahu pun apa itu ex...pun boleh join. Sangat dialu-alukan...ceh macam aku lak admin dis club...

p/s: baru aku pasan alamat surat-menyurat tu area kampung aku tu. hoho..sapa lah yang ngok ngek tulis surat ni....yang pasti opkos bukan aku okeyh sebab aku xdelah kreatip sgt dan menulis surat macam ni sama lah seperti memberi kebenaran kepada lelaki miang kawen lagi satu..hahaha

4 comments:

wanie said...

hishhh! hahahaha..perlu la kate aku kena join club ni? kikiki..yg mangkok tu je lah kan..ex yg lain baik2 blaka :P haaa tu la..aku pun prasan kemaman tu ha..ingtkn surat ko tulis sndir..hahaha~

wanie said...

eh cop! jln angkasa tu wujud ke liya? ekekeke..

lea said...

wanie: opkos ko perlu join...WAJIB okeyh...hahaha...

aku xdela kreatif sgt wanie nak tulis surat rasmi cmtu..

ntah la...aku rasa x wujud kowt. xpernah dgr pun..haha..

Mohd LukMan said...

owh.. gud2.. aku leh guna surat nih tuk masa depan t.. hahahhahah..

ceh mana ada laki kwen lg miang.. huh.. sgt anti