Thursday, October 7, 2010

tragedi Oktober


Semalam aku mimpi. eh eh bukan semalam tapi dua tiga malam yang lalu. hehe.

Aku mimpi, aku berada di satu tempat. Tetibe ade dua orang chinese gurl datang kat aku. Bagi aku sumthing seolah-olah macam box. Then, diorang wish hepi besday kat aku. hoho. besday aku tingal 17 belas hari kot. terlalu awal wish nya. Dua orang budak cina tu aku kenal tapi tak rapat. Bukan setakat tak rapat, tak pernah berborak pun.

kemudian...jeng jeng jeng..aku nampak seorang lelaki. Berjalan menuju ke arah aku. dan..

"Happy birthday to you. Happy Birthday to you..lalala"

owh..dia nyanyi lagu besday kat aku sambil membawa kek. Ah..tapi kenapa mesti dia. Kenapa mesti dia muncul dalam mimpi aku. Kata kawan aku, mungkin sebab aku terlalu fikirkan dia. Itu sebab aku termimpikan dia. Sungguh, aku tak fikir langsung pun kat dia before tidur. sungguh.!

siapa dia? cukuplah kalo aku beritahu, dia adalah insan yang pernah mencuri hati aku suatu ketika dulu.


Arghh....


Yeah, birthday aku cume tinggal beberapa hari je lagi. Dan aku sebenarnya takut nak hadapi tarikh tu. Sejak akhir-akhir ni aku rasa tarikh tu adalah tarikh berhantu dalam hidup aku. Dan aku paling tak suka bulan oktober. Bak kata Awie, Tragedi Oktober. Tiap kali masuk bulan Oktober, mesti aku akan terima kedukaan. Hati aku mesti sakit. Ahhh...sudah dua tahun berturut macam tu. T__T.


hurm.





but, hopefully tahun ni tak semalang tahun-tahun sudah. doakan kegembiraan aku ye! :)


10 comments:

Mohd LukMan said...

yeah sama2 doa..

Mencintai seseorang tidak semestinya kita memiliki dirinya..
Oleh itu sayangilah diri kita daripada disakiti oleh cinta kerna cinta tidak semestinya membahagiakan kita

lea said...

hahaha..ni lirik lagu ker?

btw, thanks ye!

Cik Bucken said...

haaaaa..skandel..sape2???!!

lea said...

haha...semangat betul cik bucken ni..

MOFASAD said...

wahhh

mimpi indah..

esok gua datang mimpi lu bawak kabota

Shafie said...

aik knp ngn oktober?

AnNe said...

sape 'dia'..??
haha...~
sebok je nak tau...
btw, hepi becoming bufday!~
--> in case klau ak tlupa nak wish, a least ak da wish awl2...=P

lea said...

hahaha...
org kedua wish ni...
btw, thanks!

justin_lover^^ said...

erkk...lukman skrg,pndai bermadah dh...hehe^^

lia..appy burpday...mana aci org lain yg wish dulu burpday ko..haha^^

lea said...

ok..ko org ke3...hahaha