Tuesday, November 9, 2010

lu kena beb!!!!!!!!!!!!


Hari ni first paper final exam dan aku sangat bengang seBENGANG lagu Akim. Kenapa??

sebab aku terkena MESEJ HANGIT!!!!...


Pagi tadi sedang syok aku study, sambil bermaen-maen fb. Untuk facebook, sempat je. haha. Then aku ternampak status penghulu aku, Wali.

"Kawan-kawan..exam ballitic and explosive pukul 9 pagi, kat tempat biasa"

aku pun dengan pantas komen status fb die.

" esok kan?"

wali: eh tak lah, pagi ni..

what?? Setahu aku paper hari ni Praktikum Forensik, xkan tukar paper last minit. aku tengok jam pukul 8, gila apa kalo nak study ballistic, lagi sejam kot.

tak puas, terus aku chat kat google talk (GT) Wali....

status die kat GT pun sama - Exam ballistic & explosive pukul 9 pagi ni....

aku: wali, seyes ke ni?

wali: betul la. En. Fauzi baru kul aku pagi td.

aku: haa...

wali: hahahahaha...lu kena beb.

aku: SENGET.!!!!!!!!!!!!!!!!!!

hampeh je penghulu aku ni, mati-mati aku percaya cakap die. Memang cuak gile aku kalo tetibe tukar paper. Senget senget senget. huhu.

*************************************

macam mane paper tadi?

--> ok lah, tapi masa sangat tak cukup T___T.

Menjawab soklan tadi terasa aku sebuah mesin taip, menulis tanpa terangkat tangan, tanpa pandang kiri kanan, tanpa sempat pergi toilet.

Menjawab soklan tadi terasa sedang membuat karangan bahasa melayu untuk SPM bertajuk
'Pengalaman saya menyiasat Kes Sosilawati'

Dan disebabkan nota-nota aku dwibahasa, kejap dala bahasa melayu, kejap dalam english. Aku pun secara tak sengaja menjawab soklan dengan bahasa rojak.

...luminol telah di'spray'....

...suspect telah ditangkap...

ampun Puan Mah, Puan Lisa, otak dah tak mampu nak translate perkataan-perkatan itu...huhu



btw, satu paper dah lepas. tinggal satu lagi. yeah! Berusaha!!!




21 comments:

cj'alhafiz said...

bila azahiri bgthu ak sal msg wali tu...ak pun ckp, jawab je la apa yg kita tahu...kakaka.....

sharamli said...

memang cuak kal0 tetiba tukar masa n ari..
ha3...xpenah2 jadik..

sharamli said...

memang cuak kal0 tetiba tukar masa n ari..
ha3...xpenah2 jadik..

lea said...

cj: hahaha..patut aza tanya aku pg td..means die pun nyaris terkena...

sha: memang cuak pun. tapi nasib tak betul..

teddygirl49 said...

haha..kalau memang tukar pon ak xtaw sal x on gt pg td..
so lea..besok paper forensic practicum ea..sal td da paper balistic..

✿ y.a.n.i.e budak G.E.B.U ✿ said...

hehehe...cian dier terkena sms hangit....

✿ y.a.n.i.e budak G.E.B.U ✿ said...

*eh...msj hangit...

lea said...

fatin: hahaha....thats y aku tanya ko pg td~

yanie: sangat hangit! haha

MiR said...

haha..btol2..klaka je dpt kes tu.cam suh kte menyiasat dalam masa singkat je :P

ak bwat lam bi pun tunggang langgang gak :P

lea said...

soklan die cm best. tapi masa singkat sangat..huhu

Din_diet said...

tu dia bakal2 dean list sem ni.
cam senang je soalan korang ni.haha

lea said...

soklan senang..

tapi jawapan macam hampeh...hahaha

Eazy Izzuddin said...

mmg hangit lah
hehe
xD

fndrocka said...

Patutnya dia biar dulu kau study sejam

lea said...

ko lagi kejam kot dr penghulu aku...haha

chanz said...

LUU KENNAAA BEBB [2]

cik ciput said...

haha..mmg hangit.ciss punya penghulu..

btw, gudluck utk next paper! =)

ICAZIESYIRA said...

wah bestnya!
tapi takut tak study course ni?

Tomato Gurl's Life said...

hehe..fuyoo hebat plk rs bc n3 ni..hehe..btw good luck exam ye syg!!

Ct SoLeHa said...

gile kalo exam jadi camni..trus stress xmau g exam..haha

PinQib said...

hehe..
tu la challenge
ehehekan kan kan

Kek seterobery pun SODAP!
Cikgu sekarang GARANG!