Friday, November 5, 2010

Rutin harian yang membosankan


Yeah! Dah abes study dah...haha. Actually bukan dah abes study pun, banyak lagi notes yang tak disentuh tapi seyes xde mood nak sentuh sebab terlalu lah pendek dan dah la dwibahasa..kejap dalam english, kejap dalam bahasa melayu. alahai aku nak jawab macam mane lah exam nanti..huhu..

Aku dah bosan la memerap diri sepanjang study week ni. Hari-hari buat aktiviti yang sama. Dah macam dalam penjara pulak. tak boleh kuar pergi mana-mana. huhu

9.00-10.00 pagi
bangun tido, basuh kaen (bila sakit mata tengok banyak baju berlonggok kat dalam baldi)
Aku malas nak bangun awal-awal sebab aku tahu nanti aku mesti kebosanan menghadap notes.

10.00-10.30 pagi
bukak fb dan belog kejap. Reply mana-mana komen dan kalo rajin ber'blogwalking' kejap.

10.30-12.30 pagi
STUDY!!! - tapi kadang2 tangan still gatai nak bukak fb + blog.

12.30-2.00 tengah hari
bergotong-royong masak bersama Quzie, Mir, Fatin dan fadh.
Hari-hari menu kami sama je - telur goreng, sup sayur, ikan bilis dan sardin. Nak buat macam mane, tak mampu nak beli ayam dan ikan. Sedih bukan, biasalah hidup di perantauan memang begitu.

2.00-4.00 petang
Sambung STUDY!!! -

4.00 -5.30 petang
Tyme ni utk rehatkan otak sama ada berblogwalking, stalker fb, edit gambar atau TIDO...

5.30 -6.00 petang
Keluar dr bilik kedap udara tu - jogging kat padang kawad

6.00-7.00 petang
Maen bola tampar dengan kosmate. Dah abes lebam tangan aku ni maen bola tampar. Skil kurang macam tulah...haha

7.00-8.15 malam
Mandi+bertadarus sambil tunggu Isya'

8.15-9.00 malam
Maen masak-masak lagi. Tapi bila waktu malam biasanya masak yang simple-simple je macam pancake-tak-jadi, mee telur atu cucur

9.30-12.00 malam
Sambung STUDY!!!

12.00-2.00 pagi
Facebooking dan blogging la. Tyme ni la nak update blog, stalker blog orang.

2.00- infiniti
tyme to sleep..rehatkan diri+otak+organ-organ badan yang laen.


Inilah rutin aku hari-hari bermula hari ahad ari tu dan mungkin sampai Isnin depan. Arghh..sangat bosan kot. Tak sabar nak abes exam. Nanti boleh la pergi merayap-rayap takpun pergi karok. Xpe2..lagi 3 hari ni. bertahan! huhu

kalo tengok balik kan, macam bagus je aku. Banyak jugak aku abeskan masa dengan study. Ok ok, kira wat calculation nak.

10.30 - 12.30 tengah hari = 2 jam
2.00 - 4.00 petang = 2 jam
9.30-12.00 tengah malam = 1 jam 30 minit

so, total = 5 jam 30 minit.

Wow..gile lama. Tapi hakikatnya xsampai pun 5 jam. Sebab aku bukannya jenis menghadap notes tak gerak-gerak. Biasanya selang 15 minit, mesti aku akan bukak fb la, blog la, donlod lagu la....so..kalo nak dihitung waktu bersih study aku...opkos kurang dr 5 jam...haish..apa nak jadi la dengan aku ni...


14 comments:

MiR said...

haha..ok la tu..aku lagi la.nak aim study dr kul 9pg - 12 mlm...tapi pagi kul 10 baru bgun,lepak2,kul 11 lbih baru amek notes,xbaca lg,buka blog sume2 tu,kul 12 baca sket,then p mandi n tlg masak kul 12.30..haish..ape nk jd ni

lea said...

hahaha...hidup seorg student memang mcm ni mir

cj'alhafiz said...

sardin bilis telur...sardin bilis telur...sardin bilis telur...sardin bilis telur...sardin bilis telur...sardin bilis telur.....haish.. bosan dah kan??

lea said...

bosan2..
bak kata dil..muka pun dh macam telur..
kalo bdn jadi bilis best la gak..haha

Quzie Fathihah said...

badan aku dah jd bilis.....hahahaha...ok, tipu je=P

arini ptg ak tido je....dr kul 3.10 sampai kul 4.40....huhu

dh 2 ari xtido ptg + sejuk je kat bilik ni (gelenya psg aircond) buatkan naluri utk tido aku membuak2....hahahaha

Eazy Izzuddin said...

ok le 2...
de aktiviti..
tp study kene lebih r..
hehe

lea said...

quzie: aku pun tido jugak td..huhu

eazy: kalo xnak lebih xpe tak? :P

fndrocka said...

Boleh tahan detail jugak jadual kau.kalau aku dulu..

Isnin-5bab

selasa-2 bab

Gitu ja.haha.lantaklah nak study cemnaa pun janji aku cover.huhu

Liquid said...

biase la tu cik lea, dh keje nnt msti rindu taim2 study dlu hee

Faid Azman said...

benarkah rasa malas tu normal bg seorang pelajar U.....huh malasnyeeeee~ hhahaha Apatah lg pggunaan internet sudah menjadi satu fenomena y luarbiasa.Kuase internet btol2 sgt luar bin biase.Ape kan tidaknye,mngadap lappie 5jam boleh thn tp bile nk ngadap buku rs nya x smpi kot 5 jam hehehe

lea said...

fnd - dua hari je study?

en.liquid- tulah..nanti dh keje mesti rindu..

faiz-hahaha...saya sokong! saya sokong!

Tomato Gurl's Life said...

wah teratur giler schedule..mantap!!
good luck ye lea syg!

✿ y.a.n.i.e budak G.E.B.U ✿ said...

sila baca buku rajin2 k...
donload lagu...nanti bagi kat kak yanie sket k...hehehe

She's retarded said...

life is boring, tp kalau ada something yg happen out of ordinary mesti rasa best giler