Monday, December 13, 2010

kena sampuk ke aku?

Baru dapat tahu tadi, pegawai makmal pergi berkursus selama 2 minggu. Jadi, memang sudah rezeki buatku untuk menukar-milik tempatnya beserta komputernya menjadi milik aku. Owh, macam taw-taw je aku memang sangat memerlukan komputer/laptop untuk 2 minggu ni. suka hati aku je kan.

hari-hari yang dilalui sekarang memang sangat sangat membosan. sumpah aku tak tipu. Aku dah bosan taktahu nak buat apa. Kerja-kerja analisis karpet terpaksa diberhentikan buat sementara waktu kerna kehabisan gas dan terpaksa menunggu gas baru sampai. mesin tu perlukan gas nitrogen, kalo gas karbon dioksida, dah lama aku pegi hembus-hembus udara kat gas tank tu. kasi gerak itu mesin. haiyaa..mcm mana aku nak cabut rabu ni kalo keje x dpt setel awal. arghh..x kira, aku nak cabut jugak rabu ni, balik umah aku. ala ada satu minggu lagi kan..sempat sempat. u guys doakan aku cepat! hehe

actually aku nak citer mende lain tapi terciter mende ni lak. ish3 Aku kan sejak akhir-akhir ni riso dengan keadaan aku. Sejak akhir-akhir ni kan, aku ter-perasan, aku selalu tersilap taip atau tersilap bace. contohnya:

ketika aku membalas komen di blog

aku nak taip: tak baik berbohong.....
tapi tertaip: tak hilang berbohong...

ketika sedang membace surat khabar dengan Mira,

dekat paper tulis: asrama mendapat peruntukan...
tapi aku terbaca: asmara mendapat peruntukan..

dekat paper tulis: atasi masalah kegugupan
tapi aku terbace: atasi masalah keguguran

aku bace kuat-kuat lak tu..buat malu jerk..sob3

then tyme karok hari tu,

kat screen: punca angkara...
tapi aku ter-nyanyi: punca angkasa...

malu jugak sebab kawan-kawan aku perasan aku salah sebut..huhu

Byk lagi aku tersilap type and tersilap sebut tapi malas la nak tulis sume kat sini. sikit-sikit cukup. Mungkin ade di antara kalian ckp ini perkara biasa. tapi bagi aku sangat luar biasa. Sebab sebelum ni xpernah pulak berlaku, sekarang ni sangat kerap dan aku tak perasan pun sampailah orang tegur. kalo setakat tersilap satu dua huruf xpe, ni kadang-kadang jauh benor larinya. macam aku nak taip 'baik' tapi tertaip 'hilang'. Buat malu je..huhu Aku ni pulak jenis tak suka nak bace balik apa yang aku dh type dan tangan pantas je nak klik send atau sewaktu dengannya. uish bahaya aku ni, macam mana lah aku jawab exam hari tue, agak-agak ada typing errors tak. kalo ade, abes markah aku sebab mungkin diorang tak faham apa aku tulis...huhu

nak kata aku rabun jauh, memang rabun jauh. tapi dah pakai alat pembantu. (spek or contact lens).

nak kata aku rabun dekat, rasanya tak kot

nak kata aku buta huruf, kalo buta huruf takde lah mampu aku nak wat blog ni.

nak kata aku rabun malam, aku type mende ni siang-siang atau bawah cahaya lampu. jadi bukan masalahnya.

nak kata aku rabun warna, rasanya itu xde kaitan dengan masalah di atas.


owh apakah? adakah mata aku silap membace atau mindaku silap mentafsir. huhu. Pasni kalo korang ter-perasan ade typing erros lagi kat post aku ke komen ke ataw sewaktu dengannya, faham-faham ler tu...

ade sapa boleh bantu 'sakit' aku ini?

18 comments:

nur said...

sbb k.lea xfokus..hahah. pikir mende laen, tp type mende laen.. :p

piNky LuCiA said...

tak boleh baca dengan baik. ade welcome to my blog. huhuhu. boleh alih supaya tak kacau pembacaan x? hehe. sekadar bertanya untuk ku boleh membaca blog mu yang cantik ini. hehe

za petrelli said...

fokus2.. hwhheehe

tiefazatie said...

kne fokus nie..pkiran melayang2 kot..hihi

cj'alhafiz said...

BERANGAN........=b

lea said...

nur: hahaha mengkin kot

pinky: ganggu eh? sori2 coz kat laptop saya x ganggu pun..nanti sy alih

lea said...

zie & tie: ok2..lepas kena kena lebih fokus..hahaha

cj: buah berangan? :P

bardboo said...

aiyok..kronik nie..hehe..

bardboo said...

aiyok..kronik nie..hehe..

Mohd Fakhrurazi Jamaludin said...

masalah anda ini disebabkan otak tak fokus.utk lebih lanjut,hubungi doktor sakit otak anda.keh keh

lea said...

sy xde doktor sakit otak..anda ada? :P

Robot | Sakti said...

Orang-orang tua cakap tu tanda adaorang nak masuk meminang dah.

keh keh keh

lea said...

orang tua mana yg ckp neh....ehee

chanz said...

something is wrong with your brain. don't worry though, it's only a matter of perception!

jangan peduli orang cakap itu 'asrama'..perkataan 'asmara' lagi menarik! kan? asrama is boring..asmara?? jeng jeng..

kegugupan? ceh..keguguran arr..tren kot sekarang para remaja di luar sana.

etc etc~

lea said...

yeah asmara lagi best...hik3..

Liquid said...

sbb, dh tua kot.. ehehe

sharamli said...

hai budak rabun dekat

lea said...

incek liquid: muda lagi okey

sha: hai kembar rabun dekat :P