Wednesday, December 8, 2010

sebelum masuk toilet awam, korang harus.....

Mai dekat mai dekat...(sebutan tu ikut gaya Sheila Rosli), hari ni ai nak share something ngan korang. Tips ni dah lama ai dapat tapi selalu lupa nak share. aish..bile usia dah bertambah, penyakit LUPA semakin berleluasa la..mungkin ade segelintir yang dah taw, tapi xpelah..ai nak share jugak!

Tips ni sesuai dipraktik oleh kaum wanita, kalo lelaki nak praktik pun ok jugak :P

Korang sedar tak sekarang penggunaan CCTV makin berleluasa? perasan tak? Penggunaan CCTV ni kadang-kadang sangak bagus sebab boleh bantu pihak polis trace penjenayah. Itu kalo dipasang di tempat yang elok, kalo di tempat tak elok dan xsesuai..nak je potong tangan mereka yang gatal tangan p pasang tu. Tempat tak elok dan tak sesuai tu macam kat toilet, bilik persalinan. Buat apa ntah nak pasang-pasang CCTV kat tempat2 cmtu. Mungkin niat mereka baek, nak tangkap orang belum kawen honeymoon, tapi sangat sangat sangat tak adil bagi kami yang tak buat kerja-kerja cmtu kan? kan? Pelik aku, orang nak buang hajat pun nak skodeng, apa yang best?

okeyh! tipsnya mudah je. First bila korang nak masuk toilet tu, make sure korang bawak henset dan kalo boleh henset tu ade bluetooth la. Maknanya henset nokia 3310 terkecuali. Then, korang turn ON bluetooth and search devices yang ade. ON bluetooth taw bukan Infrared. Kalo korang jupe nama-nama devices yang pelik-pelik macam WDX 2201, CAM 122...ataw apa-apa nama yang memusykilkan better keluar terus dari toilet tu coz mungkin ada CCTV. Kenapa mesti gune bluetooth sebab mereka pasti pasang CCTV yang ber'bluetooth' kalo yang manual opkoslah boleh nampak wayar-wayar berselerakkan. Senang la orang boleh detect dan terbantut lah projek skodeng modeng diorang.

Kalo korang tak reti nak cari devices cmne, korang buat-buat la nak send picture ke lagu ke. then korang tekan via bluetooth, pastu korang boleh nampak la devices yang ada. Mudah je kan, tapi hati-hati bawak henset masuk toilet kang tak pasal jatuh dalam mangkuk toilet. Aku tak bertangungjawab okeyh.

okeyh, ini saja tips yang aku share hari ni. Tips lain di hari yang lain pulak. Tips ni actually diberi oleh pegawai Forensik bahagian video and audio, jadi boleh dipercayai 99.9%. Tapi aku xpernah try pun lagi..hehe

32 comments:

+ aisyah + said...

nice!!! thanx for the tips! bagi lagi la tips menarik mcm ni :)

lea said...

insyaAllah. kalo dapat tips yg menarik, nanti ai share lagi.hehe

jedi said...

thanks for the tips....

lea said...

welcome :)

puteri_damai said...

huhu..ak pon xpernah try pon ;p..
nti ko bg la tips sal cermin plak..

lea said...

pasal cermin aku x bape faham la...huhu

*Miss Geli^ said...

ahkak kalu masuk toilet awam, ahkak cecepat tutup muka, then kencing..

kalu derang dapat amik gambar ahkak tengah kencing pun, derag bukan kenai muka ahkak pun..ahkak kan tutup muka..

brillian tak?

lea said...

pakai purdah je senang

Robot | Sakti said...

kalo takdak line hp tu, takyah la duk berak la tandas tu.kan ada yang masuk youtube.

hue hue hue

lea said...

tapi kalo xtahan sgt, melepas jela.

haha

makdara TERdiva said...

oh! henpon akak penah sekali masuk dlm lubang jamban..dahla kat tandas awam..huh!! nak pitam rasenye mase tu.. sob..sob!

~dARlee zURiS~ said...

jarang masuk toilet awam kecuali betul2 terdesak.
but..nice info.kena beringat pasnie.skrg nie mcm2 lah kan.

lea said...

makdara: saya pun penah. sedih kan. sob3

kak zuris: betul2...kena beringat pasni...

✿ y.a.n.i.e budak G.E.B.U ✿ said...

uish..risau lak rasa nye..

nak kena lebih hati2 lepas nih

Ainur Naseeha Roslan said...

menarik2..pnh dgar gak tips ni b4..tp gaye pnyampaian awk mnarik..hehe..suke bile bce..nice one!! hehe...

Liquid said...

aiseyh incek liquid pakai 3310 jek... cmno..?? ade ke org nk letak kat toilet lelaki..?? sape la nk tgk kan ehehehehe

btw layout baru ni cunn... gilers.... eheh

FAZLINA AZIZ said...

wah nk try-lah !

Nafardz said...

masok toilet pon ade style! (:

lea said...

kak yanie: kena lebih berhati2 pasni..

ainur: hehe..ten kayu...trimas :)

lea said...

liquid: rasa-rasanya ada..baek tukar phone skrg :P

lea said...

fazlina: try2...

nana: kena cek dulu b4 masuk, kang x pasal wajah ko kat youtube sedang ehem ehem :P

Fatin Sakura said...

haha...good idea....thanx for sharing !

Erieq said...

tandas pompuan jeke ade pasang cctv.. tandas lelaki pun macam ade je..
eee takot...

hehehee

lea said...

cmtu sila amalkan tips ini...hehe

Tomato Gurl's Life said...

thanks for info ni...cik tom xtahu pulak...boleh xcik tom nak mintak share tips ni kat blog cik tom??nati bg backlink blog ni :)

lea said...

boleh jer :)

tapi charge rm2/word..haha :P

E.d.Y said...

ish..bahaya jugak kan masuk toilet

lea said...

jgn masuk toilet cmtu,
wat toilet sendirik :P

lalink7 said...

bgusnye tips nie..hmmm

DarkArtz said...

aku cuma nak menambah skit je.......

1. infrared takleh rasanya........
2. bukan cctv bluetooth, cctv wireless.......
3. jangan lupa check cermin takut ada cermin 2 arah........ guna kuku untuk check cermin..........

okeh, sekian........
pesanan dan pembetulan dibawakan oleh DarkArtz yang hensem dan caring..........

lea said...

eh betul asal aku x perasan typing error berlaku..bukan bukak tapi bukan..aish..huhu

Anif Abdullah| AA said...

ouh..baru tahu..
bahaya gak kan kalau jenis tak tahu,kang xpasal2 kene rakam.. so,berhati2... :)