Sunday, December 12, 2010

sedih yang amat

Saat dan ketika ini, aku rasa sangat sangat down. sedih giler. hati aku terasa bagai dihirs sembilu. hancus. sakitnya seperti baru lepas putus cinta. eh tipu putus cinta lagi sakit....kot.
waaaaa.... aku tengah sedih ni. Laptop aku rosak. :( :( :(

Aku tataw mcm mane boleh jadi. Pagi semalam cm biasa aku on laptop aku. Then screen jadi hitam legam mcm bontot kuali jerk. cuba off on balik. tapi still cmtu. Ada yang ckp maybe motherboard rosak, ada yang ckp maybe screen yang rosak. Argghhh tension tension. Aku tak hantar kedai lagi. Tak sempat la. Semalam pun dh kena balik kuala terengganu balik. Aku tinggal kat umah je laptop tu. Nantilah g repair.

dan hari ni terpaksa menumpang kasih kat komputer makmal. Nasib baek pegawai bomba hari ni pergi kursus. boleh la pinjam kejap. Tapi pasni susah la kot aku nak update blog dan terjah blog korang.

Aku tak kisah kalo duduk kat umah but sekarang sedang wat final year project (FYP). T___T. Actually fyp aku tak perlu gune laptop pun tapi laptop perlu dibawak setiap hari. kenapa? sebab kalo tak, aku mesti akan mati kebosanan. FYP aku ni hanya bergantung pada mesin GCMS. Bila aku dah siap buat sample preparation, aku akan biarkan sample dianalisis oleh mesin dan analisis tu amek masa satu hari. jadi laptop amek diperlukan ketika menungu analisis tu siap. Sekarang aku tataw apa nak buat untuk hari-hari seterusnya tanpa laptop di sisi. teringat pulak lagu sixth sense, Tanpa...

"tanpa dirimu...aku mati......"
(mati kat sini mati akal, bukan yang satu lagi tu..)

Apa boleh buat dh nasib...sob3. Tapi betul jugak kawan aku, Lukman

"Sedangkan manusia boleh sakit, apatah barang"

owh....laptop...rindunya sama kamu. :(

19 comments:

Eazy Izzuddin said...

mother board tu
same la ngn laptop eazy jd camtu


Layans~
Blogshop for on9 shopping kat Lovely De' Fashion

lea said...

alahai motherboard, tyme ni la nak wat hal..huhu

Ainur Naseeha Roslan said...

laptop compaq ke?

lea said...

acer baru umo 3 1/2 tahun
muda lagi...

Fatin Sakura said...

sabar..uhuuu... sakura pon pernah tengok laptop dulu(compaq) terkorban camtuh(sbb wayar screen putus due) mlas na baiki n then guna yang(toshiba)..nasib baek xde pape buat masa sekarang..

harap bersabar, ^_^

AnNe said...

sabar ye cayunk...
maybe ada hkmah la tu ~> maybe lps ni bley beli laptop baru...
^_^

yad_element said...

putus cinte tak saket la.. (tak penah ade)

malas nak bace sampai abes...

sekian terime kasehh...

E.d.Y said...

sabar la..tu dugaan sbnarnya

lea said...

sakura: rasanya problem dgn screen gak tu...huhu

nadia: hahaha..kalo beli laptop baru, mcm mana dgn data2 dlm laptop lama. sangat sangat sangat berharga...huhu

lea said...

yad: ek eleh yela tu...mcm tataw kisah cinta die..teeet~! :P

edy: thanx!

Liquid said...

warghh ciannye cmne ni rindula incek liquid sama cik lea tak leh nk online2 ni uhu

lea said...

s0b3....bagi tisu sikit. nak nanges ni....

yad_element said...

lea: err... jgn la mengenangkan lg... sedih wooo... huuu....

tanak kawan lah camni.... T_T

lea said...

yad: hahaha...taw pun. jadi kesimpulannya???

IxoR@ said...

huhuhu mmg sedey.. terputus seketika hubungan dgn alam maya..

:P

Cik Tom said...

sabar lea..maybe dia bg hint nak suh tukar lappy baru kot..huhu

justin_lover^^ said...

ak ske ayat lukman itu...hehe^^

lea said...

ixora: terputus dgn alam maya xpe, jangan alam realiti

cik tom: haha..mungkin kot

lea said...

zirah: haha..aku pun.