Sunday, December 26, 2010

welcome back to kelantan

yeah...finally kembali ke USM setelah hampir 8 bulan meng'away'kan diri dan bertapa di maktab pdrm, cheras. Terasa janggal je balik usm sebab situasi kat usm dengan mpdrm sangat berbeza. Hampir 4 bulan terpaksa hidup penuh berdisiplin di mpdrm, segala tingkah laku kena jaga, pakaian kena kemas dan macam-macam la. Biasalah bila hidup dengan polis. Jadi bila balik usm...yeah...rasa sangat sangat sangat BEBASSSS...hahaha...

bila balik usm neh...

- tak perlu lagi pakai baju formal sepanjang masa hatta kalo nak g cafe dah boleh pakai seluar track dan selipar. Kalo kat mpdrm, mahu kena tegur ataw dipandang serong kalo pakai seluar track & selipar g cafe.
- tak payah nak pakai tag nama lagi. kalo kat mpdrm WAJIB pakai tag nama, bagi yang tak pakai akan dianggap seolah-olah penjenayah..betul..wa tak tipu.
- tak payah pakai vest sepanjang masa. sangat rimas jugak bile kena pakai vest sepanjang masa sebab takleh nak tayang baju baru. haha.
- tak payah riso ataw berhati-hati bila nak merayap. kalo kat mpdr, kena sentiasa berhati-hati kalo merayap sebab kalo terjumpa polis pangkat besar, WAJIB senyum atau bagi salam. kalo tak kena marah lagi..huhu.
- dah boleh pakai jeans pergi kelas...
- dah boleh ponteng..bagi yang suka ponteng, aku opkos terkecuali..haha.
- dah takyah mandi pagi-pagi pukul 6 untuk naik bas pukul 7 pagi.
- dah takyah naik 160 anak tangga untuk sampai ke bilik.
- takkan kebulur kalo blackout ataw time hujung minggu sebab cafe usm sentiasa bukak.

tapi yang tak bestnya balik usm neh..

- dah takleh nak pergi karok kat tempat eksklusif yang free takyah bayar.
- dah takleh nak jalan-jalan melawat situ sini.
- dah takleh nak jalan-jalan kat jalan Tar, midvalley, times square, klcc lagi..sob3
- dah takleh usha abang-abang polis yang tak berapa hensem lagi..
- dah takleh pergi crime scene lagi.
- dah takleh main bola tampar sesama budak kelas lagi..kat sini boleh main kot, tapi agak susah
-dah takleh donlod citer lagi sebab wifi USM tak segagah perkasa wifi mpdrm.
- dah takleh naik bas g makmal atau jkm sesama lagi. seronok jugak dapat naik bas sesama budak kelas terasa mcm nak pergi sekolah...
- kena share toilet dengan ramai org, dulu share berdua jerk.
- No aircond.
- dah takleh main masak-masak lagi.
- dah takleh rileks dan main-main lagi, kena fokus dan lebih serius sebab sem ni kena wat final year project (FYP)




tetibe rindu pulak suasan kat mpdrm...

16 comments:

Mohd Nasri Md. Nasir said...

lebih berdisiplin..
nnti g cafe usm pn pkai kasut ngn tag name..hehe

hanisah said...

hm..nape kat cni kne share bilik ngan ramai org? lea dpt bilik triple lg ke?

lea said...

nasri: xnak....sy bukan budak skema..hahaha

nisah: hahaha...silap2 nak ckp toilet actually...hehe...

Bapak said...

biasalah apabila jadi kenangan baru dikenang-kenang dan jadi rindu-rinduan...heheh...

Liquid said...

uu nk tayang baju baru je motifnye yek ehehehe

lea said...

bapak: betul2..

encik liquid: yeah! semestinya..haha

PinQib said...

hehe. PDRM memang betoi3 strict. hehe
penah p.
kawad polis kem. heheh

lea said...

owh..nasib malang kami tak berkawad...hehe

SoL Bling-Bling said...

selamat dtg ke kelantan dan USM..
byk benda xde kat kelantan..hehe

AnNe said...

160 anak tangga??
rajin btol ko kira...
btw, pandai ko mmbilang smpai nombor 160... hehe...~

justin_lover^^ said...

btol2...ak xske tenet kat usm ni. xsegagah perkasa mcm pdrm tu...
then...yg plg penting...xder karoke kat kelate ni...huahua,mcmana nk lpskan stress yg terbuku di dada ini?? haha^^

Eazy Izzuddin said...

eh welcome back hehe
xD

nikamir said...

selamat kembali...
hahaha


Generated by:
Kami Pemalu

chanz said...

jaga USM baek baek....

maiMOONyet said...

erk? giler karok rupe ye hang ni. xD

Anonymous said...

Hаving read this I thought it ωas reallу enlightening.
I aρprесiаtе you taκіng the time and energу to put thiѕ articlе togеther.
І onсe again find myself personally spenԁіng a lot of timе both reаding and lеaving
сommentѕ. Βut ѕo whаt, it wаs still ωorth it!


Loоκ into mу homеpage: payday loans no credit check