Tuesday, January 11, 2011

ini bukan rancangan jalan-jalan cari makan.

Semalam, keluar makan dengan seorang kawan. Bajet nak celebrate kejayaan menyiapkan asignment la. haha. hampeh jerk kan. Dia ajak aku pergi makan Satay Malaysia, kat area pengkalan chepa.

kawan: pernah ke makan sini?

aku: tak. pernah dengar jer.

kawan: seyes? paling jauh ko jalan kelantan neh sampai mane?

aku: ala..aku bukan selalu keluar makan sangat la. setakat pergi jalan, shoping-moping n g pantai ade la.

Segan jer nak menjawab soklan kawan aku tue. Yelah, dah 4 tahun duk kelantan, tapi kedai makan yg femes tu pun aku x pernah pergi. Ala, tapi nak buat cmner, aku dan kawan-kawan aku bukan suka explorer sangat kedai-kedai makan kat kelantan neh. Paling jauh kami pergi makan pun, kat pengkalan chepa jugak la, makan chim chum. tu pun kalo terasa nak bertukar angin, dan bile dompet masih kembung. Kalo tak, biasanya kami makan kat kedai makan depan usm jerk. Kedai makan depan usm pun dah banyak.Setakat nak makan, buat apa nak pergi jauh-jauh...ye tak?

Lagipun kami memang jarang jalan-jalan cari makan, biasanya, kami lagi suka jalan jalan cari beg tangan+tudung+kasut+seliparjamban+selindang...haa..yang tu kami suka lah.

Tapi sate kat Satay Malaysia memang sedap. Yang tak pernah cube, pergilah cube yer. Nak tengok gambar???

































maaf! tiada gambar yang diambil semalam. :P excited makan sate, sampai lupa nak snap picture..hik3.


p/s: baru terperasan hari neh tarikh best. 11.1.11.....wah...cepat sapa nak ajak aku kawen ari neh. ari neh jer. esok tarikh dah takbest! haha. ok! lupakan! aku takde sijil kawen lagi, takbleh kawen ari neh. haha.

19 comments:

Puan Capa said...

ala!nak sate!nak sate!tak nak gambar.nak sate btol!

lea said...

kak capa: diet kak diet! haha

Robot | Sakti said...

sate oh sate.
dah lama tak makan.

time raya je baru jumpa.hehehe

lea said...

ok la tue. jupe ler jugak.

✿ y.a.n.i.e budak G.E.B.U ✿ said...

pernah sekali jer smpai kelantan....

✿(^^,)✿

MiR said...

besday ct nurhalija xsilap ak ari ni

bardboo said...

haha..tunggu gak gmbrnya kluar..skali xde pon..hehe

Jom Lawat Blog Bardboo

Nafardz said...

aku tak suke satay situ.
tak sedap!
sedap lagi satay makcik yg kat wakaf che yeh oke :)
lain kali kite jalan2 cari makan n explore kelantan before leaving ye?

Din_diet said...

xpe..ada lebih krg 3 bulan lg nak explore kelate.haha

chanz said...

jom steamboat lak..dah try ke?

lea said...

mir: bukan tak silap. memang betul dh..haha

bardboo: x sempat snap..hehe

lea said...

nana: okeyh! nanti ko bwk aku eh..hehe

din: yeah...3 bulan lagi

lea said...

chanz: steamboat = chim chum tu kan? kat pc? rite?

Fatin Athirah said...

seys tak nah g?huhu...aku pun 3rd yr baru p
dah sem akhir ni nk p xplore semua2 kat klntan ni, nnti sure xmau mai dh..hehe

Fatin Athirah said...

seys tak nah g?huhu...aku pun 3rd yr baru p
dah sem akhir ni nk p xplore semua2 kat klntan ni, nnti sure xmau mai dh..hehe

lea said...

haha. j0m explore!

E.d.Y said...

lama tak makan sate

DarkArtz said...

sate kat situ boleh tahan sedap.........
bagi akulah........

justin_lover^^ said...

yelah lia...kte kan byk keje,manalah nk mkn2 kat luar sgt...mlm2 diet lg,hahaha^^