Friday, January 14, 2011

sapa nak ayam goreng McD?

Malam tadi, lebih kurang pukul 11.30 malam, Zirah call aku. Ajak makan eskrim. Teringin sangat nak makan eskrim sundae strawberi katanya. Time tu aku tengah praktis untuk pertandingan sketsa malam esok. Ye! saya masuk sketsa. Jangan tak percaya. haha. Ekceli malam besok ade pertandingan sketsa sempena malam Untukmu Wanita sempena FEKSI ataw nama lamanya MPI. (uish bape banyak kali sempena daa~~). Tetibe terasa nak join mende neh, yelah dah final year kan. Saja-saja nak cipta sejarah+kenangan sikit. Sketsa tu tentang apa, atau aku jadi apa dalam sketsa tue, next entry aku citer coz sekarang nak bercerita pasal makan eskrim. hehe.

Lebih kurang pukul 12, latihan sketsa selesai. Dan aku dan Zirah pun bergerak pergi McD dekat Wakaf Che Yeh. Ekceli aku sangat penat td c0z siang tadi memang tak sempat nak qada' tidur selepas tidur diganggu pagi tadi. Tapi kesian pulak kat Zirah, so temankan jela dan terpaksa ajak seorang lagi teman memandangkan kami kan gadis. Bahaya keluar malam-malam. Nasib baek la, teman tue sudi ikut kami keluar malam-malam.

Masa dalam perjalanan, aku berkira-kira nak makan ke tak nanti. Perut terasa lapar. Tapi bila tengok jam dah pukul 12 lebih...uish...kalo aku makan, abeslah diet aku! Sampai di McD, Zirah dah order siap-siap eskrim sundae strawberi die dan ditambah dengan bege McD. Then, tanya aku nak makan apa. Dia nak belanja. Wah! menarik. Tapi erm erm erm....nak order taknak, nak order taknak....but last-last.....

" Nak ayam goreng"
terkeluar jugak dr mulut aku.

Orang cakap terlajak perahu, boleh diundur. Terlajak kata........dapat ayam goreng McD free. haha. Tue untuk kes aku sekarang neh la. Untuk kes lain, korang sambung sendirik! :P

Walaubagaimanapun, akhirnya aku tak sentuh jugak ayam goreng dua ketul tue. Suci bersih je dalam kotaknya. Dah kenyang makan french fries. Menyesal ler plak aku pergi order, kalo tak share jer french fries Zirah. Kesian Zirah belanja aku, tapi aku tak makan pun. Tulah, orang Melayu cakap lagi...Orang tamak selalu rugi. Tapi dalam kes ni, aku rugi ke untung eh?

Rasanya untung je kan, coz ayam goreng tu aku dah bungkus bawak balik, buat makan bekfes esok. Ade dua ketul ayam goreng McD, aku nak makan seketul jerk, sapa nak lagi seketul?? cepat-cepat datang ketuk bilik aku pagi esok...hahaha.....




p/s: thanks to Zirah coz belanja tadi dan seorang lagi teman yang sudi temankan kitorang tadi...
.


11 comments:

justin_lover^^ said...

ermm...sbnrnye kan lia
ak xpnah mkn ayam grg mcD
tetiba wondering rasa dia mcmana..haha^^

lea said...

haha. nak ker?
aku baru first time nak makan. tak pernah order pun sebelum neh

✿ y.a.n.i.e budak G.E.B.U ✿ said...

wah...pagi ni sure gigit ayam mekdi la tu

hehehhe

✿(^^,)✿

Puan Capa said...

nakkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk!!!ops!diet!diet!

lea said...

yanie: yeah! pandai anda.. :)

kak capa: jom share! hahaha

Liquid said...

warghh nak ayam mekdi..!! antar la cni skrg skrg skrg..!! hee

lea said...

dh abes pun..
sapa suh lambat~ :P

E.d.Y said...

ayam goreng mcd sngt pedas..huhu

Afzainizam said...

,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
//__l_l_,\____\,__
l_---\_l__l---[]lllllll[]
_(o)_)__(o)_)--o-)_)___
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Selamat Tahun Baru Dengan Azam Baru
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
" Antara kau dan aku
Blog ini sebagai pengantara
Salam Sebuah persahabatan....
Terima kasih atas kembara ziarah maya”

Ayam dia pedas betul tu tapi aku suka cecah sos black paper extra pedasss

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

tadi bru makan aymm..
errr, kenyang kan?
hehe

CIK TOM said...

nak ayam mcd jugak...lea belanje cik tom ek...