Thursday, February 17, 2011

HAVOC THE BLOG --> ekceli nak wat tajuk lain, tapi dipaksa wat tajuk ni.

Malas nak explain panjang-panjang, terus kepada tujuan asal ye. Ok, entry kali ni adalah review tentang blogger Kelab USMKK, hanya utk ahli kelab je. Blogger lain, lain kali ye. tu pun kalo aku rajin. hehe. Blogger lain kalo rasa nak berkenalan dengan diorg pun boleh klik pada link blog tu. Diorg ni budak sains kesihatan, jadi kalo korang sakit, boleh la rawat korang. Boleh tambah kenalan kenalan jugak.

Entri kali ni agak panjang sedikit mungkin sampai 2 km, kalo rasa x cukup stamina, boleh stop je. Takut semput lak~ :P. Ekceli ni event pertama kelab ni sempena berjaya kumpul lebih dr 50 orang ahli. tahniah buat admin - cik Fatin Sakura

EVENT BW: "HAVOC THE BLOG"
Syarat:
tajuk boleh pelbagai tapi kena ada tiga perkataan ini HAVOC, THE, BLOG (DONE)
letak usmkk blogger punye official logo! (DONE)
semua blog perlu di BW dalam kelab usmkk blogger
tak perlu buat banyak en3, satu en3 da cukup
boleh update en3 tu sampai date line...
terbuka kepada ahli kelab
bagi sikit testimoni/review pasal blog mereka
atlest ada cerita pasal 5 orang ahli kelab
kalau nak bwat semua pon xpe..hehe
yang penting : do it with your own creativity
dateline: 28 Feb 2011


Aku akan wat review ikut urutan blog yang paling awal aku usha/follow/bace.


blog budak usmkk pertama aku follow
Entri-entri awalnya banyak kepada review tentang movie,
then baru start citer pasal hidup die sebagai pelajar dietitic
fanatik pada Number, ANIME, YUI, MOVIE, JDRAMA

2. Studio Seni Ku - Darkartz

dari blog 1, aku jupe blog ni
at first, wondering gak who the owner
but then, owh! kosmate aku rupanya
banyak bercerita pasal hasil grafiknya
apa yang aku perasan tentang blog ni
dr dulu sampai skrg layout/template tak berubah
mungkin blogger-nya sorg yg setia..mungkin
or mungkin jugak malas nak tukar...
or mungkin selesa dengan layout.
owh! banyak pulak kemungkinannya, susah2 tanya empunya sendiri

3. ~ MereLy Me ~ - Anne

then aku jumpe blog ni lak,
suka bercerita pasal kawan-kawannya, pemakanan yg sehat, well budak diet kan
tp skrg lebih kpd diary, tajuk entrinya adalah TARIKH


dulu nama blog, CJ's Journey ke apa ntah,
but skrg What Cj says
dulu entry panjang-panjang, sampai kdg2 aku malas nak bace (ok, sy jujur)
sekarang lebih pendek and simple
suka gaya penulisannya skrg
tapi skrg die cam dah xde m0od nak tulis blog
Go CJ! Go! haha

5. Diari Senja @ Co0L? - Huda Mustaffar

dulu selalu bace blog die, time tu gune wordpress
bila dh tukar blogspot, lost kejap
then jumpa balik, sambung bace balik
suka gaya penulisannya, puitis sungguh!

6. Hidup Lebih Indah - Din Diet

rajin wat list carta IKIM sampai siap wat blog khas untuk carta tu
suka promote lagu-lagu nasyid or lagu motivasi.
aku suka! :)

7. Quzie Fathihah - Quzie Fathihah

dulu, nama blog: Kisah Aku, dia dan mereka (kot)
sekarang dh tukar guna nama sendiri, mungkin lagi selesa
sedang merindui seseorang, tak tahu siapa? teet! haha :P


suka post entry yg simple, but meaningful especially bout love
aku suka tengok gambar-gambar setiap entry die. comel2 jerk

9. Vogue d Vast - Fatin Athirah

tiap kali aku bace blog die, gaya pembacaan n sebutan aku mesti nak wat gaya die cakap
lembut dengan loghat utara, seyes ni tak tipu taw atin!

10. Rock My World - Mus

junior aku ni!
makin rajin pulak die update aku nengok
excited bercerita pasal CINTA hatinya dan spek mata baru eh silap, lens je yang baru kan :P


blog yang sangat sempoi, dah la font kaler purple...hik3

12. LIVING THIS COMPLICATED LIFE - Margie gates

sedang rancak bercerita pasal bisnesnya skrg - nasi lemak, hotdog blackpeper, roti! roti!

13. Pena Sakura Menggapai - Fatin Sakura

owh lupa, si admin
baru je start follow blog die lepas wujudnya kelab USMKK
seorg yg kreatip i guess
btw, cantek lukisan kartun saya!
thanks ya!

14. Bling-bling~ Ropol-ropol - Sol Bling Bling

memang hantu korea ni,
bukan hantu yang baju putih, gigi taring, kuar darah-darah, rambut mengerbang tu
tapi hantu kat sini means, die ni memang minat habis la sama artis korea
tapi lelaki je kot, coz aku tgk die selalu promote artis lelaki korea, yg gurl cm jarang je..
adat la, perempuan suka lelaki, lelaki suka perempuan. ngeh3

15 MunCung ManiS - Alief Si Muncung Manis

die ni baru je main blog, tapi follower dh melebihi aku. hebat!
memang sangat rajin ber-blogging ar die ni


ok, dah! cukup lah 15 review jerk. Penat dah tangan aku nak menaip dan otak aku nak fikir pasal blog ahli kelab ni. Yang lain jangan terasa hati eh aku tak wat review, nanti ader masa dan kelapangan aku buat. Kalo tak, mitak ampun siap2!


23 comments:

Quzie Fathihah said...

saya sdg rindu DIA...hehehe

rajin ko wat review 15 blog...

lea said...

well...aku memang seorg yg rajin! haha

aLieF si Muncung ManiS said...

waahhh...thanx lea...trharu alief..hehe

lea said...

cepat wat review blog aku lak! haha

miss keroppi said...

ala..sedeynye..my blog xtersenarai~ :( miss my blog actually~

HEROICzero said...

ramai gila korg! best duh~

*aku sorang je haa~ T____T

lea said...

nadia: ekceli ko rank ke 5 taw..tapi sebab ko deactivate blog kan...nak letak link ko xleh

lea said...

hero: ko sorang apa?? ayat tergantung ar

lunarwolf said...

..yeah..my fav num!!! 11..best apa kale purple..ahahahha

lea said...

best2..tapi pink lagi best :)

FurBall said...

aku tak rajin..tlg jadikan aku rajin tuk review!!!ehehehe

oranglidi said...

peh. rajen benau..

mr.syazwan said...

wah ada KELAB USMK ye

terbaik la

nak join leh

=_=

lea said...

masuk usmkk dulu,
baru leh join da club :)

Sharinginfoz said...

bagus gak kumpulkan bloggers ni

Ujang9897 said...

lepas tu singgah blog ujang9897 pulak..hehe

[S]itie [B]Um [B]Um said...

semua "u" ade kelab blogger sdiri..termasuk la kite.... =p

Din_diet said...

yes.dpt masuk carta gak.haha

Puan Capa said...

blog akak?review2.hehe

AnNe said...

haha~
blog ak jd top 3 tu...
=P
hehehe~

lately hyper-bz...
x smpat nak mnaip panjang2...
wish to do the same...
insyaAllah akan dibuat wlaupun da habis deadline...^^,

chanz said...

^///^

deadline leh sambung tak? haha...

lea said...

g tanya cik admin tu sndiri~

lea said...

g tanya cik admin tu sndiri~