Wednesday, February 16, 2011

Rasanya saya perlu menjadi lebih sopan

Aku suka blogging sebab aku suka bercerita
suka cerita macam-macam
tapi sekarang aku sedar tak semua mende aku boleh cerita kat blog



sebab



blog can't trace who the reader
kalo blogger, aku boleh la tengok kat trafic tu
tapi kalo bukan blogger???
kalo yang komen, boleh la tahu, kalo yang tak komen?
hurm


Ekceli tak kisah pun sapa yang nak bace blog
tidak diharamkan, malah digalakkan
cuma..cuma..cuma..
rasa segan pulak, tambah-tambah bila aku dapat tahu...
lecturer aku bace blog aku. huh!
segan weyh!
Nasib baek aku tak kutuk o citer pasal mereka kat blog


tu baru tahu lecturer aku bace blog
ntah-ntah mak sedara, atuk sedara, pak sedara o bakal mak mertua pun bace blog aku
uish..memang pasni aku kena jaga tutur kata bicara tulisan kat blog ni
nak jaga tingkah laku, opkos la korang tak nampak

Ye! saya perlu lebih s0pan menulis blog pasni...
tapi pernah ke sebelum ni aku bersikap kurang s0pan?
tak pernah kan kan?



btw, thanks ye Dr N&N coz sudi bace my blog..hehe :)

pesanan utk blogger lain, hati-hati dengan tulisan anda di blog. Jangan menulis isu-isu sensitip, atau nak mengutuk-ngutuk orang kat blog. Sebab kite tak tahu siapa yang bace blog kite. Mungkin org yang kite kutuk tu bace blog kita. Tapi kalo nak puji-memuji digalakkan..


20 comments:

aLieF si Muncung ManiS said...

lea,,betul ke lectuere baca blog awk..bahaya ni..alief pun kena berhati2..takut adik2 or abg2 aku dan mak bapa dan cikgu2 aku baca blog alief..dah la mengarut tak abis2..huhuhuhuhu..

lea said...

betul ar, siap confess lagi depan aku. huhu.

baik ko hati2, jangan nak mencarut kat blog :P

liyana said...

betul tu lea, kena fikir byk kali sblm tulis ape2 dlm blog, kdg2 nk letak gmbr pun kena fikir jgk, org ade idea je nak mengutuk kite ye dak, huhu

lea said...

betul2
dan kdg2 takut gambar kite dicuri oleh org tak bertanggungjawab
dibomohnya kite...usih...

qasehraihan said...

ye betull..kena jaga seolah org nmpak kita bcakap..hehe

Fatin Sakura said...

kesimpulan..hati2..hehe

Puan Capa said...

alamak!risaunya..takut tercakap benda tak sepatutnya..mak mertua dapat tau..camne ni

lea said...

hahaha...ntah ler kak capa
tak reti kawe nak tolong...

lea said...

terlajak kata, xboleh diundur

terlajak taip entri di blog,
masih boleh diundur
pe lagi kak
DELETE! DELETE!

kalo dh bace...tak tahu...hehe

✿ y.a.n.i.e budak G.E.B.U ✿ said...

betul...

kat blog kita tak tau sapa dok baca belog kita...

skang ni pun ada opismate dah terjah belog akak...hehhe sib baik tak kutuk yg bukan2 hahha

(^^,)❤

sharamli said...

hai lea yang s0pan!

:p

lea said...

eh sharamli....

jgn ckp kuat2..
malu ai

IxoR@ said...

segan la kalau begitu eh....

ermmm.... tapi kan, belog kita ikut suka la nak tulis apa... asalkan tak menyakitkan perasaan orang yeah!

;D

Robot | Sakti said...

bos gua pun baca blog gua.

hahahaha

lea said...

kak ixora: ye! sy setuju!

incek robot: ko ade kutuk die tak?

Capit said...

Kalau nak tracking sape dan dari mana semua pembaca blog kita datang, guna je google analytic. :)

Pastu pasal kutuk2 dan isu2 sensitif atau hasutan, kerajaan Malaysia dah boleh ambil tindakan. Kalau tak silap bulan januari lepas ada di umumkan.

Pasal sopan santun diblog, rasanya tak releven sangat, sebabnya.. baik kita jadi diri sendiri je. Kan lagi senang. Hehe, kalau nak berlakon cari Mr David Teoh.. Kikiki

Ps:Camne lecture tu boleh jumpa blog awak? haha.. Ntah2 dia pun blogger jugak kot..:p

E.d.Y said...

hehe..mmg kene sopan sikit if ada professional group baca blog kita

HEROICzero said...

hehehe bahaya2.

*kadang2 bila jadi macam ni, rasa x bebas. apa2 pun, harus bertanggungjawab dgn tulisan sendiri. =)

Umie said...

kalau rasa n3 tu ayatnye kurang sopan ke @ n3 luahan perasaan marah ke better save it as draft..janji dah terluah apa yg terpendam dlm hati..kalau publish to public jd isu plak nnt kan.. papepun elakkan diri kontroversi..kekeke

Qaseh dalia adelia said...

suka berblogging jugak ehehe..tibe2 qda muncul kat sini