Monday, February 28, 2011

suamiku lawyer


Sejak masuk kelas Law tertibe aku terfikir

"Best jugak kalo dapat suami lawyer, gaji mesti tinggi. Menang satu kes mahu beribu-ribu duit masuk"

(tetibe ada bling bling $$$$$ kat dua bijik mata aku)

tapi kemudian aku terfikir lagi



kalaulah suamiku seorang lawyer......




giloh! mahunya rumah aku nanti ade undang-undang

Akta Dapur la, Akta Bilik Air la, Akta Membeli belah


oh no! tak sanggup aku

okeyh, cancel! taknak kawen ngan lawyer..kawen dengan orang suka buat loyar buruk lagi best!


btw, ada ker budak Law or peguam yang bace blog aku ni? cepat angkat tangan, mahu buat survey...survey cari calon suami...hahaha..



ok, just kidding :)



p/s: 1st time aku melukis utk blog ni...so jgn kutuk2..hehe


37 comments:

cik ciput said...

hahaha.lea ni, xkn la sampai mcm tu..ada ke Akta Dapur semua tu..no no no.. =)

lea said...

hahaha..mana tau kan sekali lawyer tu gile undang2, dibuatnya undang2 kat umah..

Liquid said...

dh x lame lah tu... pas hbs blaja nnt musti trus kawen neh ehehehe

Rosie Rose said...

haha, mengom! apalagi, bahasakan la semula ngan teori2 yg ada. ^__^

tikahmodjaika said...

bnda yg same tpikir gak....tp say no to lawyer but say yes to loyar buruk...huhuhuhu

YanaMIB said...

haha ada logiknya tu =P

lukis sendiri?? santeknyeee ^_^

lea said...

liquid: hahaha..main2 jela incek liquid...

lea said...

kak rosie: hahaha....ok! semstinya kena praktikkan ilmu yg dipelajari

lea said...

tikah: ye2..setuju2..hehe

yanaMB: hahahaha....

1st time lukis neh...

Hafzan Sarah said...

haha..abis la lawyer2 pasni, tak dop orang nk kawin ngan diorang sbb tak mau terikat ngan akta2 :D

--->Blog Hafzan Sarah

chanz said...

dinding warna hijau. i like.

lea said...

hafzan: uish...jgn ckp cmtu...mati kena saman ngan lawyer kuar entri cmni..hehe..main2 jela...

lea said...

lantai coklat x suke? :P

Nafardz said...

dear! cantik lukis u :)

lea said...

nana: thanks! ala setakat meja n tulang ikan boleh la...nak lukis org ni xjadi2 lagi...haha

oranglidi said...

ya haa..

uih, lawo tu lukih. gune paint ka potoshop? siap ade bayang2.

[haha, payah la kalo dgn lawyer nmpaknye.]

lea said...

photoshop je..
x reti guna paint...huhu

kau kesah ke?? said...

buleh pulak ek camtu siap akta dapur segala ni.uhuhu

Raji berkata said...

hahaha
memang xboleh menang lgsong kalau bercakap dgn suami cmtuh ;P

Raji berkata said...
This comment has been removed by the author.
lea said...

mesti die je nak menang kan? hehe

lea said...

mesti die je nak menang kan? hehe

MiR said...

hehe tulang ikan ko comel..
cam orang lidi pun ade :P

Umie said...

comel lukisan tu.. hihi

sebut psl lawyer..teringat pulak kes lawyer yg bunuh dato' sosilawati tu..iskk, seram kan??

piNky LuCiA said...

en. Hati aku adalah budak law. skrg dah grade. bercakap ngan dia selalu tak menang. siap ade kalau dalam mahkamah, ini akan menyebabkan kalah, tak logik.. blablabla semua mahkamah, hakim, undang2. adeh. pening kepala aku.

ketawa. tapi sebenarnya bagus jugak. sebab berdisiplin skit jadinya. kekeke

Edy Zaidi said...

saya2..loyar buruk..hehe

p/s : jgn lupa vote my slogan..step untuk vote ada di bawah banner blog saya...terima kasih...:)

echah mashuri said...

hehhe...lawyer mmg machoooo!eh.kena mngena tak ngan entri sis;p

tak.tak.mmg lawyer dia lebih teliti sikit kot:)

lea said...

mir: hahaha..mcm org lidi eh

umie: a'ah...sangat seram...huhu

lea said...

pinky: wiwit! bakal hubby lawyer....haha...memang susah nak menang kalo gadoh ngan lawyer.

eddy: ok2..cepat isi borang calon suami saya..wakakaka

echah: betul2..diorg mesti sangat teliti

Mohd Fakhrurazi Jamaludin said...

Baik pilih suami engineer macam i nie.Opss...i suami orang wakakakaka...

mr.syazwan said...

kalau dpt Dr??

konpem tiap2 hari kena bukak baju n check je

hahahaha

;p

mie said...

disini...
gue nak kluarkan undang2 juga..
eheheheee

lea said...

fahrul: engineer pun gaji mahal kan2???hahahaha

wan: hahahahaha...mungkin ler kot....

mie: xnak dgr! xnak dgr!

DuniakuAbstrak said...

haih kau ni...mana ada sampai camtu..takut Laki bini Lawyer nanti rumah jadi mahkamah ari2 asyik berdebat je

hahaha

Puan Capa said...

lwa= rules..rules..rules

hanisah said...

lea nak lukis?
meh guna tablet nisah..
lukis cam gne pen trus.. ;)

liyana said...

akta bilik tidur? hehehehe
nsb baik incik tunangku sorang arkitek. hihi