Thursday, March 10, 2011

abang doktor hilang stetoscope


ini kisah dua-tiga hari lepas
time tu, aku tengah lunch bersama Nadia di cafe harmonie
sedang enak menjamu selera, aku terpandang seorang lelaki di hadapan aku
kacak. hensem. smart.
dah, takyah puji lebih2, bukan dapat upah pun~

dari gaya die bercakap dengan seorang kakak misi depan aku neh,
nampak macam die sedang mitak izin nak makan semeja dengan kakak tuh
yelah, cafe agak sesak time tu
terpaksa lah menumpang

sebagai tanda die nak duduk kat meja tu, die tinggalkan stetoscope kat kerusi
rasanya semua kenal kot stetoscope tu apa
bukan sejenis kuih apatah lagi lauk
iskh..makanan je korang ni
stetoscope tu alat doktor2 cek denyutan nadi & jantung pesakit and mcm2 kegunaan boleh wat
sebagai hiasan pada telinga pun boleh
owh! so, i guess lelaki td mungkin doktor ler kot
bukan student rasanya, coz xpernah tengok

ok, sambung balik cerita
lepas je, die letak stetoscope tu, die terus blah cari makanan
aku pun teruskan makan
tapi aku perasan kakak misi tadi dh blah,
then ade dua orang lelaki lain duduk kat tempat tu

kemudian abg doktor td dtg ke tempat yang die c0p tu
dengan makanan
fine-lah kan orang dah duduk makan dekat tempat yang die cop
so, die letakkan pinggannya atas meja berhampiran dengan meja tadi
nasib baik xde orang
tapi die macam mencari sumthing

owh
his stetoscope
a'ah la STETOSCOPE die HILANG

aku yang dah siap makan turut mencari-cari stetoscope die
tapi dengan ekoran mata jela
takde maknanya nak g menyibuk nak tolong cari

pelik..mana hilangnya stetoscope die
aku pun tak perasan
kesian pulak aku tengok die makan tak tenang
yelah benda penting hilang kot
cmne nak cek patient kalo xde stetoscope
tapi sapa suh die letak merata kan kan?



"Abe doktor, ni stetoscope awak"
*blushing*

sayang aku boleh tak perasan sapa yang ambil stetoscope doktor kacak tu
kalo tak, mesti aku dah jadi HEROIN pada hari tuh...
melepas! melepas!
hahaha


22 comments:

Qaseh dalia adelia said...

hahaha tahu xpe ..xpun len kali lea amek steteskop tu pastu g kat dia ..buat2 terjumpa benda tu (tips tekel doc )

lea said...

pastu letak no phone sekali kan kan? haha

sya hassan said...

aiseyhh man.. ugi owh.. kalo x msti leyh b'kenalan ngan dr hensem tue.. haha

Anisa Hang Tuah said...

waahh.jika dia kacak.mari berkenalan bersama-sama..hiks

lea said...

sya hasan: tulah sangat2 rugi..doktor lak tu kan..haha

aneesa: eh mana bleh share2..haha

Puan Capa said...

akak la yg amik..saja amik....nnt mesti dia cari akak..auw!malu!

lea said...

amboi! gatai
report abe KE kang..
hahaha

echah mashuri said...

lahh!!kalau ida lea boleh jadik heroin novel 'stesoscope cinta' huhuhuh...melatopppp;p

lea said...

cm tak best je tajuk tuh...
tajuk lain. tajuk lain. hehe

chanz said...

bagi stetoskop je? bagi no telefon sekali la..cam iklan deodoran

lea said...

terfikir cmtu gak
tapi aku gadis pemalu
x sesuai..hahaha

Raji berkata said...

awww sygnyer.. sian lelaki tuh owh nak kena beli stetoscope baru plak lepas tuh
hak2

lea said...

a'ah..tapi aku rasa pekerja cafe tu kot teramek stetoscope tu...

Umie said...

owh, dlm hati ada taman ye?? hehe

AnNe said...

ksiannya kat bro tu...
cuba imagine, kalau ko jd heroin ms tu - katakan la ko jmpa stetoscope dia, ko akan hulur camtu je ke (and blah je lps tu) @ ko akn buat bentuk cam dalam gambar tu??
hahahaha~

Doctor on Duty- Siti Soleha said...

ilang stethoscope?gile lah
ksol pernah ilang trus stress, xlena tido, makan xlalu sebab tak jumpe2..sampai mimpi jumpe stethoscope balik.. hilang memang nightmare buat medical student or doktor..serious stress.

alhamdulillah dah jumpe balik..tp sebab dah tekad nak beli stethoscope warna pink..yang dah jumpe tue,simpan dalam kotak..haha

so, kalo sape jumpe memang hero or heroin la ko..rugi tul..

nak tau gak sape yang hensem tue..hehe

Naddia said...

ke ko yg amek nie....simpan wat kenang kenangan..hehe..mlm2 dgr heart beat sndri. haha

Ati Masrif said...

salam perkenalan lea,

so cute cite ni..
kan best lea yg dpt jumpa..leh kenal2
study dimana ni lea?

kak ati disini ^_____^

lea said...

umie: yup2 taman bunga orkid..haha

nadia: err...aku just bg je kot..then senyum2 malu..hahaha

lea said...

ksol: wah stetoccope pink mesti cumel! taktahu la doktor hensem tu..hehe

nadia: hahahaha...xde maknanya..

lea said...

kak ati: now study kat usm :)

mie said...

kesain doktor tu...
heehhehee