Thursday, March 3, 2011

bila nak ada baby?

Pagi tadi, aku pergi kelas agak lambat
kelas pukul 8, tapi pukul 7.52 baru kedek-kedek keluar bilik
seronok blogwalking pagi-pagi sampai tak perasan dah lambat

but then, bila sampai je kat kelas
rupanya aku orang kedua yang sampai ke kelas tu
dan orang pertamanya adalah ......LECTURER!
means, aku student pertama datang kelas
mungkin kepenatan dengan aktiviti semalam menyebabkan ramai orang datang lewat

Masuk je kelas tadi, Dr Wan terus tegur, tak sempat nak cakap gud morning kat beliau

"Kamu semua duduk hostel kan?"
i guess, dia tanya soklan ni mungkin pelik kenapa kitrg selalu lambat g kelas dia

"A'ah, kecuali Kak Fizah. Ekceli dia dapat hostel, tapi lepas dapat baby dia duduk luar."
Penuh sopan aku menjawabnya

"owh.....abes bila awak pulak nak dapat baby?"

erkkkk????? dengar je soklan tu, secara otomatik tangan aku mengusap perut aku.
opkos la usap perut aku kan, takkan nak g usap perut Dr Wan.
Naya beb, dah la kami berdua dalam kelas tu..haaaaa...

sambil sengih-sengih, aku jawab,

"lambat lagi lah doktor."

hoho..malu seyh bila lecturer aku, lelaki, umur anggaran 50-an kot tanya soklan camtu

kalo dia tanya soklan pasal kawen, ok sikit la kot
ni BABY

tapi ekceli aku tak kisah pun
Dr Wan memang sangat best, treat kitrg pun macam anak-anak dia..

i like it! i like it! haha.
(comel je die bila sebut perkatan ni)

15 comments:

YanaMIB said...

wuu menakutkan dan memalukn bila org lelaki tua ty soklan cemtu..erk! O_o'

cik ciput said...

bila dah kawen, insyaAllah ada baby..hehe

chanz said...

td..dietitian2 aku tak abeh2 citer pasal pengalaman melahirkan anak...aku dengar je....

Puan Capa said...

nak baby??hehehe

lea said...

yana: nasib baik dr wan ni baeik

cik ciput: insyaAllah

lea said...

chanz: yela..sebab ko takkan melahirkan baby pun:P

kak capa: nak! nak!

Raji berkata said...

hahahaha dh ad classmate dh kawen ker?
bestnyer kau bler nak kawen?
malu tak kalau ak tnyer cmtuh =.=

lea said...

yup..dua org dh kawen
xpun
s0klan tu x sensitip.
:P

Fatin Sakura said...

hah, cukup 40 kali orang tanye confim stahun lagi la tue..ehehehe

lea said...

waaahhh!!! cmtu cik sakura cepat tanya soklan tu lagi..haha

kau kesah ke?? said...

ohoho lecturer tanya bilan nak ada baby. ko jawablah " bila saya bersuami saya ada baby le"

Edy Zaidi said...

haha..sentap soalan macam tu

lea said...

a'ah kan..nape aku tak terfikir nak jawab cmtu..hehe

DuniakuAbstrak said...

siap usap perut Lagi


haha

eidabelladonna said...

wow..usap perut tu..
sure2 ar xde baby..
usap perut sbb lapar posible..hehe