Wednesday, March 9, 2011

demand eh ko mesin cash deposit


semalam pergi cucuk duit kat mesin atm bank Islam
sambil bermain dgn mesin atm tu
tangan aku duk bermain dengan henset
mencari no akaun kakak aku
mahu transfer duit dekat beliau

segala instruction pada mesin atm tu
aku main tekan jerk
bajet dah expert la guna mesin tuh, (hampeh!)
termasuklah amaunt duit yang nak keluarkan

dan bila mesin atm muntahkan duit
terkejut beruk aku
banyak gile dowh die muntah
rasanya tadi aku tekan amount RM100 jerk
pastu tengok pada resit bank
gile rupanya aku terlebih 0
means aku terkeluar duit rm1000

then nasib baik kat dekat area situ ade cash deposit
kalut la aku masukkan lagi rm900 kat akaun balik
dan yang sangat sangat tension
mesin cash deposit tuh bengong kot
asyik reject je duit aku
masuk-reject, masuk-reject
adalah dalam beratus kali, ok tipu! takde lah rajin sangat nak cuba sampai beratus kali
bila dah selalu kena reject
aku give up!

hanya rm650 je, mesin tuh terima
amboi demand eh ko, mesin cash deposit...
xpe2..pasni aku xnak berurusan dengan ko dah!!!
time tuh, aku rasa nak ketuk-ketuk je mesin tuh
tapi orang ramai sangat, so kena jaga
well, budi bahasa budaya kita

lagi rm250, terpaksa aku pegang
ala...aku tak suka sangat pegang duit banyak-banyak
nanti boros. T_T


moral of da story:

lain kali kena fokus time berurusan dengan mesin atm
jangan gedik-gedik nak main henset ker, borak dengan kawan ker
kalo tak, terimalah nasib macam aku ni....


16 comments:

pena rozie said...

sabar.... mengunakan mesin cash deposit ni memang banyak kene sabau...

Puan Capa said...

lagi 250 tu dia suruh bagi kat akak...buat belanja uwais.hehehe

FurBall said...

ada hikmah di sebalik nya lea..cepat blanje aku makan..kan hr tuh aku dah mintak.skrg dah ad petanda plak tuh..ko tak bley elak kan diri..jjeje

DuniakuAbstrak said...

mesin cash deposit memang poyo Lebih, aku dah banyak kaLi kena macam tu, masukkan duit dia muntahkan baLik

margie gates said...

emm..lea..jom kfc mlm ni~ haha

Umie said...

nasib baik urusan kat mesin..kalau buat online tadi & terlebih tekan amount transfer?..isk3x, sedih nak imagine..hihi

Din_diet said...

ada duit lebih tu..bayar hutang teh o ais aku aritu cepat.hahaha

mesin tu xleh terima duit banyak2 sekali gus kot.sebenarnya mesin cash deposit ni kira cam jujur la.. sebab dia x makan duit banyak2 (rasuah).huhu

NARDtheNERD said...

kenapa tak pergi kaunter je...
hehe.
:)

lea said...

pena: yes! harus lebih bersabar

kak capa: uwais! mintak ngan abi..hehe

lea said...

furball: malam esok aku belanja ko, makan kat hotel deh :P

dunia: aku baru 1st time..huhu

lea said...

umie: hoho..memang xleh imagine kalo tersilap klik..nasib baek x gune on9..

din: teh o ais pun ko hutang ker?:P
mesin memang jujur dr manusia

lea said...

nard: waktu tu malam..kaunter dh tutup T.T

AnNe said...

ak pnah gak jadi camni tapi bukan sebab ak maen pcit2 hp...
ada member ak gatal tangan pegi tmbah 1 lagi kosong tnpa ak prasan...
ms tu nak kuarkan rm 200...
sdar2 kuar rm 2000...!!!
tkejot btol...
ak ingat mesin tu tsalah bagi duet (impossible la kan??!)...
hahaha~
ble tengok resit, ada noted rm 2000 utk dikeluarkan...
yg ak bengang, mmber ak buat mke slamber je cam x bsalah...
hahaha~

p.s. pnjang lak cte ak... cam tulis entri kat blog lak...=P

HEROICzero said...

hahaha! lain kali, fokus!

oke, shopping time!

lea said...

anne: wah..memang ko nak type entri baru kat sini..hehehe

hebat! ko double dr aku...hehe

hero: dh p0kai dh..xleh nak shopping2..sob3

Raji berkata said...

hahaha tu larh gle la nasib baik xjadi ap2 kau tkluarkan cash byk2 ni =.="

lepas ni berjimat weh
simpan duit kau lain2 nk elakkan kau terbelanja
hak2