Sunday, March 27, 2011

kdrama suka mempengaruhi aku.

hari neh, berjaya juga aku masak spageti carbonara
ni sume gara-gara terpengaruh tengok korean drama, PASTA
tengok diorang masak pasta, buat aku terasa nak masak sama
tengok diorang makan pasta dengan gaya yang menggoda, aku pun terasa nak makan sama
ishh3..kuat betul pengaruh drama tu...

************************************************

aku: seronok pulak aku tengok chef dalam citer Pasta tu gerak2 kan pan no-stick masa masak pasta tuh
mir: abes ko nak wat cmtu gak ker? agak2 ar weyh..kita masak guna rice cooker jerk..
aku: xde ar cmtu...nanti balik umah, aku nak try la. hahaha

*************************************************

dan ekceli, ni 1st time aku masak spageti carbonara
dibantu oleh Fadh, Quzie, Mir & Hazirah
biasanya aku masak spageti bolognese jerk, tapi selepas tengok citer PASTA tu lah
aku jadi gedik nak masak spageti carbonara
dan takdelah susah pun dengan menggunakan PREGO neh.
senang plus jimat



disebabkan kegedikkan plus keinginan tinggi nak masak mende tuh
sanggup aku & Mir pergi mencari kat Nirwana, selepas dapati Mydin xde Prego perisa tuh
Nasib baik ade kat Nirwana tuh, kalo tak mungkin dah melencong ke KBmall or Tesco kot
memang sangat bersemangat waja kan aku neh

bajet nak masak utk 6 orang, but last2 macam untuk berbelas orang
terlajak bajet sudah
memang tak larat nak habis pun coz spageti ni memang cepat muak pun, ada keju kan



lebih kurang cam ni la ghupa spageti yang aku masak tadi
terlupa nak snap picture
coz dah excited nak makan kan..hehe


p/s: rindu zaman kat mpdrm dulu, hampir tiap2 hari kot kitrg bekerjasama masak. dan sangat seronok kot bila masak beramai-ramai. memang kecoh.

27 comments:

Anisa Hang Tuah said...

spegti sedaappp

lea said...

kan? kan? luv spageti!

Wafiy Suzly said...

taktau nape aku tak suka spageti..

lea said...

aku pun tak tahu kena ko tak suka

Raji berkata said...

hahaha kuat betul pengaruh korea kau ;P
ak pernah mkn kt domino dlu spaghetti carbonara
tapi tak masuk owh
=.= ak lgi prefer bolognise nyer je xD

qasehraihan said...

wehuuu....sedap tu!!!
bagi ckit..jiran terliur ni..dosa..haha




eh yg entry saya, lea silap komen tu..saya cakap saya xkesah org suruh folow me back..haha

Puan Kutu said...

uii sedap..dh lma tak msk spageti nie.hehe..

lea said...

raji: a'ah. eckeli bolognese lagi sedap!

qaseh: adeh..tersilap bace le tue..hehe

lea said...

pn kutu: esok g masak ye :)

echah mashuri said...

nmpk xm sedap je sissssss.nakkkkK!!!heheheheh.bgla resepi.;p

Qaseh dalia adelia said...

tlg masakkan untuk saya satu pinggan hehek

lea said...

echah: gambar tu dicuri dr pakcik google la. bukan yang lea buat..ngeh3

qaseh: boleh2..dtg sini

azi nur said...

alamakk sedappnye!!

Naddia said...

google image tak aci! nk tgok spageti kamu jadik ke tak jadik..hehe

lea said...

hahaha..sori la x sempat nak snap. habis sudah. next time..

Quzie Fathihah said...

abes ke spageti tu???

lea said...

mee je yg tinggal. kuah abes..huhu

FurBall said...

bukan kdrama yang suka mempengaruhi ko..tp ko sng terpengaruh..dah masak tuh harus lah bg aku jugak!!!

lea said...

dh abes pun~ :P

mr.syazwan said...

oh suka yang warna putih ni ye

wan suka yg traditional tu

pedas baru UMPH! hahaha

Eazy Izzuddin said...

ouhhh...
sedap tu...
memandang anda da cube..
nak cube gak..
xD

mie said...

gue xpenah makan lagi..
kalo bolognise slalu la..
eheheeee

aLieF si Muncung ManiS said...

nak sikit !!!! eh silap...nak banyak!!! hahaha.. kalau tgok orang korea makan steambot mesti rasa nak makan gak..huhu

Umie said...

K-drama & J-dorama pun suke gak pengaruh akak.. asal tgk cite2 tu mesti lps tu akak cari meggi..bajet feeling2x mkn ramen arr tu..hehe

DuniakuAbstrak said...

pasta ni aku kurang gemar..sebab muak, tapi kalau betul-betul sedap aku layan gak..keh3

Puan Capa said...

x hantar sini pon :(

oranglidi said...

pngaruh korea makin kuat leni..