Saturday, March 19, 2011

skodeng Kim Hyun Joong sampai mata merah

petang semalam tetibe mata kanan aku merah +pedih
tatahu kenapa
mungkin sebab terlalu banyak menanges disebabkan citer Playfull Kiss
atau mungkin terlalu lama skodeng Km Hyun Joong, hero citer tuh
hensem, cute dowh. i like! i like!

tapi kan kenapa satu belah jer
bukan ker kata orang
cubit mata sebelah kanan, mata kiri turut terasa
eh silap! bukan mata, peha..
hoho

bila dah merah + pedih camtu
cuak la jugak, riso kalo-kalo makin teruk esok-esok
next week dahlah aku ada PBL + OSPE
naya kalo sakit mata

jadi, aku pun terus mencari ubat sakit mata kat farmasi
langkah pecegahan, harus bertindak segera


kecik ciput cmni pun dah berharga rm10

"titik ubat ke dalam mata 2 titik setiap 4 jam"

baik!

sampai je kat bilik, terus titik ke dalam mata

2 titik.

lepas 4 jam, aku terus lupa nak titik ubat tu sampai la bangun pagi tadi
tapi bangun tadi, mata aku dah tak merah dah
dah ok

takkan gila mujarab ubat tu, guna 2 titik je terus elok
ish..aku rasa mata aku merah semalam coz infection dr contat lens jer
bukan sakit mata yang kuar-kuar taik mata tuh

tetibe rasa menyesal pulak beli ubat 10 hengget tuh
bukan guna banyak pun. 2 titik jerk. tak luak pun.
10 hengget tuh, beli topup boleh calling-calling dah...

ada siapa-siapa yang sakit mata skrg?
aku nak jual ubat mata tuh
rm12 jerk. murah je kan kan?

pape pun bersyukur lah, mata aku dah ok :)

22 comments:

Anisa Hang Tuah said...

wahaha.ni mmg peminat setia nih..

lea said...

hahaha. xde maknanya.

budak kampung said...

anda telah di tag oleh saye keh3,contest:pic paling sempoi

http://budakkampung39.blogspot.com/2011/03/contest-pic-paling-sempoi.html

mykhalis said...

minat bebeno ngn korea rupenye..heh

lea said...

bk: taknak jawab..lalala

khalis: minat le jugak

AnNe said...

isk...
mahalnye ubat mata tu...
da la x ley simpan lama ubat mata tu...
klau x salah, da x ley guna lps 3 bulan bukak...
rugi btol...

lea said...

tu ar..
ko nak beli tak?
aku jual kat ko..haha

Qaseh dalia adelia said...

hoh sampai mata merah haha... nasib bek dah ok..lau tak cane nak skodeng lagik haha

AnNe said...

haha~
x nak la...
kalau ko jual RM 1 je kat ak pn ak still x beli coz x tau nak buat pe dgn ubat mata tu...
hahahahaha~

JIJI YU said...

ubat tu leh wat ubat rabun tak..

JIJI YU said...

ubat tu leh wat ubat rabun tak..

Umie said...

akak pun suke dia...cute kan? hihi

mr.syazwan said...

ni pun rasa nak beli eye more je kot

cos naik moto kena angin mata merah kot

huhu

mata da ok ye alhamdulilah

=_=

lea said...

qaseh: yeah! masih meneruskan aktiviti skodeng-modeng, ahaks!

anne: buat main-main pun ok..haha

lea said...

jiji yu: ntah ler. nak try ker?

kak umie: best2...

lea said...

syazwan: takyah beli eye more
beli ubat sy ni jerk..haha

EIPUL said...

amboi, ko da guna dua titik nak jual RM12 pulak, hahaha, siapa nak beli weh?



kan playful kiss tu dah lama kuar, ko baru nak tgk ke? kekeke

lea said...

baru jumpa citer neh...huhu.

FurBall said...

betol ke ko nanges??ish3..sian nye tgok ko..huhu..tgok cte boleh nanges...ngeee

Raji berkata said...

ubat tu asbab jer :P
hahaha ak rasa ubat lgi bgus tdo jer =.="
mata ak slalu merah sblum tdor
tapi lepas bgn neutral balik
hahaha

HEROICzero said...

haha simpan je lah. esok lusa boleh pakai lagi, kan. =)

Puan Capa said...

alasan tak nak gi kelas kan?hehe