Saturday, April 9, 2011

Blogspot jangan buat camni lagi, nanti saya nanges.

Tadi, berlakunya peristiwa yang mencemaskan, sungguh! tak terlintas di fikiran aku akan melalui itu semua...

imagine...bila aku try bukak page blog aku...

-leabutterflypink.blogspot.com has been remove-

Refresh banyak kali, still kuar mende yang sama. Tension gile baban! Then, aku suh kawan aku try bukak. Yelah mana tahu kot-kot laptop aku je camtuh. Dia pun cakap mende yang sama...aishhhhh

Masa tu, aku dah cuak dah. Teringat kat nasib kawan aku. Blog die pun pernah jadi camtu dan sampai sekarang still xleh bukak. Last-last buat blog baru..

Aku...buat blog baru??? Owh...tidak! Taksanggup aku nak menduakan blog aku. Walaupun hakikatnya, aku dah ade dua blog lain pun, tapi blog tu ntah pape jerk.

Banyak kenangan aku bersama Perjalanan Hidupku. Aku start menulis pun sejak second year dan sekarang dah final year. Opkos banyak peristiwa aku dah citer kat dalam blog neh...

Bila aku tension dengan study, CA, final exam, assignment yang bertimbun..aku akan luahkan kat dalam blog

bila aku hepi habiskan masa bersama kawan-kawan,...aku cerita kat dalam blog

bila aku rasa sedih..aku cerita kat blog

daripada blog ni jugak la aku kenal beberapa blogger dan seterusnya jadi kawan di alam maya - Kapten Luffy, Sharamli, Kak Capa, Incek Liquid, kak umi, kak zuris dan ramai lagi......

banyak cerita aku kongsi kat dalam blog...jadi untuk mulakan blog baru dan biarkan Perjalanan Hidupku terkubur tidak sama sekali....langkah mayat dinosur dulu...kenapa dinosur? sebab dinosur dah tak wujud zaman skrg, kalo wujud pun mesti susah nak cari. Jadi, kesimpulan memang takkan berlaku aku akan wujudkan blog baru mengganti blog neh!

Jadi aku berusaha gigih untuk menyelamatkan blog aku..klik situ klik sini. then google suh aku verify account. Kena masukkan no phone coz beliau nak hantar verification code kat aku. Yelah, email dah takleh nak bukak...

Mula-mula rasa tak berani nak bagi no phone, tapi aku try kasi jugak. Yeah! tak lama kemudian dapat mesej dari google..kasi verification code tuh. Then, aku type code tuh kat ruangan yang sepatutnya.........Finallly!! berjaya bukak balik google account aku dan seterusnya boleh bukak balik blog aku.................syukur sangat sangat sangat.......

22 comments:

Anisa Hang Tuah said...

waa..same dgn umur kesingle-an
:P

Uchi kay-f @hmad said...

gune gmail sbgi email blog spot kan?

budak kampung said...

fuhhh sangat bahaye

lea said...

uchi: taklah..guna yahoo.mail sebagai google account

Hafzan Sarah said...

jgn la jd kat blog gwa plak..huhu

aLieF si Muncung ManiS said...

harap2 xjadikt blog alief...syukur alhmdulillah blog kak lea selamat...:P

sharamli said...

keh keh keh.
macam2..

jen0h la 0i kal0 ilang..

Umie said...

blogspot bgtau tak nape jd mcm tu? at least leh berhati2x pasnih..

qasehraihan said...

uitttt..nape jd lagu tu ek..
klu saya pun cuak gak tu..haha

Cik Bucken said...

saje men cak2 la tu blogspot niii =P

lea said...

alief: dah takyah panggil kakak la...rasa pelik lak..haha

lea said...

kak umie: tak ckp la pulak...tak tahu nape jd cmtu tiba2...

lea said...

sharamli: memang sgt jenoh la...kalo hilang jugak..ingat nak bersara terus dh..mcm sha..hehe

unanswerable sunset said...

aku kene lagi teruk ari tu...bukan setakat blog...FB skali..hampehhhh~..skang aku xtau passwrd baru yg aku guna..x ingt~....huhuhu~

lea said...

owh yeker? lagi sadis...
patut dh tak nampak on9 fb...

FurBall said...

kesian kakak lea..mesti nak nangis td kan..ko larang alief aku plak yang nak join sekaki kata ko kakak..ahahaha...

weyh..bila nak blanje aku??ko dah nak grad tuh..

lea said...

gedik sungguh mung
ko sebaya dgn aku je kot....

wajib ke belanja ko?
tak...kan...~ :P

mie said...

uihh!!
sampai macam tu skali..
bahaya gak ye..
eheheheee

Nesa Wazir said...

bspot gurau2 ngan lea :P

mykhalis said...

wahhh..satu usaha yang gigih..teringat masa khalis kontek facebook sbb nak balik akaun facebook yg hilang kerana dalamnya ada chips poker,,hehe

Qaseh dalia adelia said...

tulah kan ..takut jugak kalu tbe2 blog kite hilang huhuk

Liquid said...

incek liquid dh dua kali jadi cmni. senang cite cik lea bukak account wordpress, then import blogger pny entry kat sane. kira cam backup la. dia ley import semua au skali comment2 skali. incek liquid dh wat dh so xde risau sgt bile jd tuh. ade backup kan hee