Thursday, April 21, 2011

Mak Cik Cafe Lap Pinggan Pakai Spender

Di satu petang, di kolej matrikulasi johor, 2006.

aku: ko tahu, mak cik cafe lap pinggan pakai spender.

wani: hah? mana ko dapat citer ni?

aku: dah kecoh dh la wanie. ko tak tahu eh pasal ni?

wani: ko biar betul lia.

aku: betul la...

wani: yang mana ni? yang indon tu ke?

aku: err..a'ah la...tapi rasanya semua kot...

wanie: ala....eiii...patutlah ko selalu tapaw makanan, tak makan situ.

aku: emm..a'ah..tu la....huhu

wani: ala..gelinya aku..menyesal nya aku makan kat cafe td....yucks! pasni aku nak tapaw jugak la..

aku: tapi kan, aku rasa die bukan stakat lap pinggan je pakai spender, lap periuk tu semua pun kot. *muka serius*

wani: hah? abes cmne ni. eiii..tak sanggup aku nak makan.... *muka macam nak muntah jer*

aku: ermmm...ekceli kan...mak cik cafe tu opkos lah die pakai spender time lap pinggan tuh. aku tak cakap pun die lap pinggan guna spender....wakakkakaka

wani: Sengal!!

aku: haha.. *gelak guling-guling*

kesian kat mak cik indon, tak pasal kawan aku pandang serong kat die sekejap...hehe. tapi kenyataan la kan kan kan? btw, aku suka bawak citer neh kat orang. Suka tengok reaksi dan mimik muka diorang bile membayangkan mak cik cafe lap pinggan pakai spender. Muka penuh ke-geli-an dan buat gaya nak muntah..haha. padahal, diorang salah tafsir ayat tuh...

jahat kan aku..eh silap, cikgu aku pesan tak elok cakap jahat...

Nakal kan aku...hahahahah..

lu kena beb!



ala, sebelum aku kena kan orang, opkos la aku kena dulu...huhu..



30 comments:

mykhalis said...

tak baik tau kenakan orang.. mujur member tue tak gi serang terus..ishh.. tapi suka arr cite nie..hehe

kau kesah ke?? said...

senah nyanyi pakai spender, aku taip ni pakai spender. ops! ko memang meriah!

lea said...

khalis: ala..sebelum tu aku dh kena..so, kenakan orang balik! hehe

kaukesahker: ok, aku taip pun pakai spender neh. tak senonoh ar ko~

EIPUL said...

lawak ni selalu kitorang kena dengan lab assistant, dia kata

"awak kalau nak benda tu lagi sedap, kacau la pakai kasut"



sebijik macam kau dol, hahaha

lea said...

kaco apa weyh?

kaco dodol?

hahaha....


amboi korang..bab2 spender laju je ye :P

Raji berkata said...

hahahaha ak pernah dgr nih
siyut jer ak pun percaya awal2 -.-"

lea said...

hahahaha
itulah permainan kata-kata

('',)kapie_art'sLover('',) said...

hai3.. kite singgah n follow blog ni.. :)

Anisa Hang Tuah said...

kadang-kadang best gila kenakan org.hiks

lea said...

kapie: ok! thanks kapie


anis: hehe...seronok2..tapi bile kite yg terkena..bengang je kan...

Rozami said...

tp ada org buat
spender jd lap
ko jaga2

lea said...

hahaha...

ko pun kena jaga2 :P

HEROICzero said...

aiseh... terkena.

=__________________=

Wafiy Suzly said...

mase bace ni pun terasageli,yekkk, hahah, rupa2nya..

lea said...

hahahah....

ko pun terkena

:P

MiR said...

aku pulak ingatkan mak cik tu
pakai spender je waktu mengelap
pinggan..

bra,baju,suar sume dia tak pakai

Wau~~ 0_0 (ayat gatal :P)

lea said...

ayat tergantung tu mir...

nak ckp sume tak larat ar weh..

mak cik cafe pakai spender, bra, baju, kaim, seluar, tdung....penat dowh..haha

CikBulat said...

HAHAHAHA ! PRANK terbaek... hahahaha ! bangla tol.. hahahaha ! idea utk prank kwn nie.. hahaha

chanz said...

keciknye tulisan cik lea oi.........

lea said...

kecik?
punye gedabak kot...
ko kena jumpa doktor mata neh

wanie said...

HAHAHAHAHA vongek lah kauuuu duluuuu! matik matik aku caya tauuuu dulu. kikiki kesian makcik indon tuu. dah lah nasi goreng die sedappp..hahahah!

mie said...

fuh!!!
selalu istilah pakai disalahertikan..
hehheeee

lea said...

wanie: kekekekke...a'ah nasi goreng die sedap!
rindu2....


mie: hahahahaha

Shamsuddin Amin said...

haha...
kan maen caye lg mule2...
klakar la...LoL

nikillas said...

nak quote dari entry atas..

"aku: tapi kan, aku rasa die bukan stakat lap pinggan je pakai spender, lap periuk tu semua pun kot. *muka serius*"

tu bukan ke ada perkataan lap..? huh?

nikillas said...

eh.. jap.. salah baca rupanya.. wakakaka... sorry.. sorry.. sila abaikan komen sebelum ini... XD

nikillas said...

eh.. jap.. salah baca rupanya.. wakakaka... sorry.. sorry.. sila abaikan komen sebelum ini... XD

FurBall said...

ap nak jadi nih lea???ish3...

ko kena kan aku membaca entry ko..ahaks...tergelak aku membaca nya di pagi buta kot..nasib bek aku yg tgh tahan berak nih tak terberak terus.

lea said...

nikillas: haha, ok!

mus: selekeh ar ko~ :P

nak berak, baru tak pakai spender kan kan? :P

ko tahan berak coz takde air eh?hehe

Nem0 o0h Nem0 said...

tipah tertipu..hahaha memula bc,rs nk muntah tp lastnyer..hahaha