Tuesday, April 12, 2011

salah ke tak hafal besday orang


"salah ke kalo aku tak hafal besday orang?"

"Tak salah pun. Tapi akan menjadi kesalahan kalo ko tak hafal besday aku! hua3"

"satu kesalahan ker?"

"yup2"

"Hmm..bile eh besday ko?"

"24.10..cepat wat reminder..hehe. btw, besday ko 17 september kan kan?"

"wah..hebat la ko leh hafal besday aku. Aku ni susah betul nak hafal besday orang"

"well, aku memang jenis hafal besday orang, tapi orang yang kenal dan rapat jela"

"patutlah ko jadi blogger eh?"

"huh? ada kaitan ker?"

"yelah, ko mesti akan ingat segala peristiwa-peristiwa dan tarikhnya sepanjang tahun, c0z nak catat dalam blog kan"

"hahahaha....ntah ler.."

******************************************

Aku memang jenis suka hafal besday orang, kadang-kadang suka jadi orang 1st wish besday. tu untuk orang yang istimewa la. Kalo tak istimewa tuh, dekat-dekat nak kul 12 pagi hari esoknya kadang-kadang baru teringat nak wish..ngeh3. tapi kira ok lah, coz aku still ingat besday diorang kan....

Aku lagi suka menghafal number berbanding hafal nama-nama pelik cam nak hafal-hafal nama bones, muscles, nerve, capillary bla bla bla. Dah la nama susah nak sebut. terbelit-belit lidah..nak kena hafal pulak..aish..mintak maap ler...

Mesti fail kalo nak hafal mende tuh, sebab tuh aku dapat result teruk untuk subjek anatomi tapi sedikit memuaskan dalam subjek sejarah + maths. Dan sebab tuh jugak, aku taknak jadik doktor...mampus..mesti aku kena repeat banyak kali...huhu.


19 comments:

Anisa Hang Tuah said...

saya selalu lupe besday org
dan org sellau lupe besday saye

huhihihi

takpee

lea said...

adil la tu kan? hihi

teddygirl49 said...

ehem...!!!!
haha...weh...cepat ingt besday ak...
tnpa tgk kalender...
pstikn ko wish pd tarikh yg sepatutnye ea... :P

lea said...

err....okeyh!

4 september...aku akan ingat :)

cj'alhafiz said...

tak salah pun..btw, birthday aku 10 March tau...hahaha!

FurBall said...

lea..bday aku 03/09..ko dah grad..sila bg hadiah awal..time kaseh!!

lea said...

hahaha...dun wori
aku dh siap hafal pun besday group 2

lea said...

owh...sehari seblum fatin...

fiezah91 said...

hahaha..x pernah nak hafal bday org pun.. huhu.. pstt tlg hafal bday saya..wakaka :P

aLieF si Muncung ManiS said...

brthday alief 13 july..ingat k!! kalau alief terjumpa kak lea di jalan,,alief akan tanya...siap la awak..hehe

lea said...

fiezah: bila besday-nya? :P

alieff: hahaha..time tuh sy duduk kat umah kot~ :P

Wafiy Suzly said...

ce hafal besday ku,huhu

DuniakuAbstrak said...

aku jenis tak hafal besday org lain

ok aku mmg jahat

MiR said...

besday aku?besday aku? :P

Robot | Sakti said...

gua ni jenis pelupa.

apa-apa hari yang penting, mesti gua setkan alarm.

hehe

mykhalis said...

khalis jarang nak teringat..alhamdulilah..adanya fb..sll ingat..

liyana said...

sy pun jenis yg igt bday org. suke kot! =D

Liquid said...

bday incek liquid ingat x..?? hee

today health and fitness said...

pelupa ni ade 2 kategori..1.orang yg mudah lupa, orang ni dia akan ingt tapi ambik masa utk ingt balik..2.orang mmg pelupa..ini dia ade penyakit short term memory lost.tapi both of it blh cure..just see ur doctor..tq..