Tuesday, April 26, 2011

Sangat excited masuk kedai pengantin!

Semalam aku dan 2 kawan aku pergi kedai pengantin. Oh! seriusly aku sangat suka masuk kedai pengantin. Haa...jangan nak tuduh yang bukan bukan. Aku bukan gatal nak kawen ok! walaupun hakikatnya, ada la sikit. Tambah-tambah lepas Ashraff Muslim dah bertunang. Apa kaitannya? Entah.

Ekceli, semalam aku pergi usha-usha barang untuk membuat kad jemputan ke Malam Graduasi PPSK minggu depan. Terpaksa handmade coz kad tu untuk lecturer, dan bilangan lecturer yang dijemput takde lah banyak sangat. So,kalo nak tempah kedai printing rasanya tak berbaloi.

Sejak kakak aku bertunang-->berkawen ari tu, aku jadi excited dengan gubah-gubahan ni. Yelah semasa die nak bertunang dan berkawen dulu, aku lah antara orang penting membantu die gubah hantaran. Sebab tu, sekarang ni, bila masuk je kedai pengantin, aku jadi hepi semacam jer. Seronok tengok reben-reben, bunga-bunga dan macam-macam lagi. COmel-comel semuanya...

ok, ni dia kad yang berjaya dibuat semalam. Tapi baru sekeping siapnya, ada lah 4900 untuk dibuat, eh silap! buang 00 kat belakang tu, tersilap type....ngeh3


terpaksa buat simple je coz bajet tak cukup! har3


********************************

aku tahu mesti ada yang tak berpuas hati pasal kad ni kan kan kan? terutamanya dak kos aku..har3

1 Kenapa mesti ada butterfly?
- sebab bunga tak cantek! butterfly je yang cantek dari segi design dan kaler.

2. Kenapa kaler pink?
- ekceli nak buat kaler purple, bajet tema USM la kan. tapi kertas perfume takde. So, amek la kaler pink.

Tak caya tanya cik mir dan cik Fatin...hihi


31 comments:

^ Uncle Syaf ^ said...

orite ape..smart je tengok

Nafardz said...

nice yunk..unfortunately, maybe tak dapat join :(

hanisah said...

dak biomed pn x puas ati gak..:P

Rozami said...

kalau tak pueh hati lagi... letaklah pic Pakcik Hashim ganti rama2 tu ya

MiR said...

nama kad ni,butterfly pink kan :P

nape aku rasa macam ironik je..

ho3x..

lea said...

uncle syaf: thanks!

nana: ala nana....x best ar ko x join..sob3

lea said...

nisah: haha..ala bukan utk korg pun
utk lecturer :P

kapten: pakcik bangla tuh?
abes rosak kad neh...
har3

lea said...

mir: comel wat....
nama seindah pemilik blog..
har3

Nem0 o0h Nem0 said...

cntiknyerr kadd tu!

lea said...

nak ker? hihi =)

teddygirl49 said...

owhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh baru nmpk...masa ak teman korang beli semalam.....ak x nmpk lg idea nye...hahahahaa

bnykpinkdaripurplenie......... ;P

lea said...

ko memang suka dgn huruf H eh? :P

hahahaha...kecisan ko semalam kitorg beli brg...
asyik xkena je pilihan ko kan
hihi

mykhalis said...

ciut je

~Nabilah~ said...

cantik la....btw,slaloo2 la msuk kdai pngantin 2..mna la nk tau kot nnt lagi cepat kawen.. :)

lea said...

hahaha
ok, pasni hari2 nak masuk kedai pengantin tuh..hihi

hanisah said...

sbb utk lecturer laa xpuas ati.
klw utk nisah, leh wat sendiri2. :P

lea said...

sebab apa tak puas hati?
sebab kaler purple x byk eh? :P

DuniakuAbstrak said...

kalau betul 4900 keping kena buat mau tercabut otot kau

oranglidi said...

siap ada rama2 tu. hahaha. ada letak bedak x kat kad tu?

Wafiy Suzly said...

ni lawa gak ape kad ni

lea said...

duniakuabstrak: kalo 4900, tempah kedai la weyh

orglidi: xyah letak bedak. kad tu memang dh wangi

BLADE EDGE said...

Assalamualaikum...

biasanya org kalo masuk kedai pengantin ni sbb nak kawin or ada sedara mara nak kawin...

happy blogging :-)


regards,
BLADE EDGE

HEROICzero said...

hahaha kad tu sungguh ke-perempuan-an. kalau aku pun x puas hati.

anyway, still cantik. =)

hanisah said...

haha..mana tau nisah ske purple?
tp bkn pasal tu..pasal butterfly.
:PP

lea said...

blade: kalo diri sendiri nak kawen. xleh masuk ker? :P

hero: dh pompuan yg buat...hihi

lea said...

nisah: butterfly lawa apa..hehe

ekceli tak terlintas pun nak butterfly, dan nak beli bunga
tp design bunga sangat tak cantek dan xde kaler yg sesuai...
so, beli la butterfly neh

kau kesah ke?? said...

kretip juga ko ni. hehee.

bighagenjo said...

cun cun!

chanz said...

a typical girl should love a wedding..

ok je kad tu

Doctor on Duty- Siti Soleha said...

kenapa butterfly?? nak bling-bling ngan ropol-ropol..hahaha

masuk kedai kawen mmg besh kan..gubahan-gubahan dia..besh~~

SuFy said...

nak kawennn jugak...hahaha