Thursday, April 7, 2011

Thanks Incek Wan!


Semalam aku terpaksa pergi ke makmal penyiasatan kebakaran (MPK) KT sekali lagi dan mungkin untuk kali yang terakhir buat masa neh. Ade problem sikit dengan thesis aku, last-last minute baru perasan. Tension betul.

Jadi, semalam aku agak kelam kabut untuk berangkat ke MPK tuh. Abes je kelas pukul 9, kitrg terus bergerak ke KT dengan kereta sewa, seramai 4 orang. Ekceli sebelum bertolak sempat lah aku naik ke bilik, grab barang2 penting untuk dibawa ke sana.

-> Lapt0p..WAJIB bawak, coz aku tahu kat sana mesti b0san time nak tunggu run sample. Lagipun internet kat sana laju, b0leh la aku sambung d0nlod video lagu hindustan. Gile obses!

-> telekung, selipar, bedak compact, perfume, gincu, eyeshadow, blusher. Okeyh, tipu! takde maknanya aku bawak barang2 mekap tuh, lagipun bukan aku pakai pun mende-mende tuh.

-> spek dan s0lution contact lens. Mana tahu kot2 contact lens aku kering ker, b0leh tukar pakai spek.

Jangkaan aku tepat sekali! Mata aku kering dan gatal-gatal, perlu tanggal contact lens dan pakai spek. Masa tu, baru aku perasan, aku tak bawak pun bekas letak contact lens tuh! arghhhh..! sangat tension, nak buang, sayang. Baru pakai tuh. tak sampai sebulan lagi. Then, aku pergi la merayap-rayap sekitar lab tu, cari kedai spek, kot2 ada jual bekas contact lens. Takde! Cari kat Mydin, kot2 ade jual bekas kecik yang sesuai aku letak contact lens. Takde jugak! Kemudian, aku selongkar pulak kat dalam makmal tuh, kot2 ade bekas yang sesuai. Pun Takde!

Then, nasib baik, Encik Wan, pegawai makmal tu sampai ke makmal..

"Encik Wan, ada tak bekas yang kecik. Saya nak letak contact lens.."

"Bekas ye..nak yang tertutup ker?"

"A'ah..kalo tak tmpah lak airnya"

"Ok2, nanti saya try cari"

lima minit kemudian....

"bekas ni ok tak? yang je yang paling kecik"

"hurm..boleh kot. Tapi takpe ke saya nak amek?"

"Amek jela. Keperluan kan?"

"Hehe...ok! terima kasih ye incek Wan"

DONE! Masalah setel. Nak tahu bekas camni yang encik wan tu bagi....

-
-
-
-
-
-
-
-
-
-



comel tak bekas yang en. Wan kasi? comel kan kan? takde jual kat kedai neh.

Suka hati aku je kan nak amek bekas makmal, ahh lantak jela. Orang dah kasi, kita terima jela..ngeh3. btw, en Wan ni memang baik. Suka aku berurusan dengan die, dia memang banyak bantu aku dalam menyiapkan thesis. Thanks ye en wan!


11 comments:

mykhalis said...

bekas apa nie?bekas air suling ke?hehe..sori,,khalis dah lama tak masuk makmal..last darjah 6


Tips supaya blog sentiasa diingati

Kenangan lahir 80-an

Ada apa dengan dara

khalis datang ziarah di sini

lea said...

form 5 x masuk makmal gak ker? hehe

bekas ni boleh je nak letak pape

qasehraihan said...

waaa...sungguh comel bekas itu..hehe
eh lea org trg ke??
kt ne??
blajar kt ne??

DuniakuAbstrak said...

bekas tu bebas dari bahan kimia berbahaya tak? takut nanti mata kau bertukar jadi mata musang..naya je

lea said...

qaseh: yup2 org ganu. but belajar kat kelantan. usm.

lea said...

DA: rasanya bebas dr bahan kimia. c0z die amek dr stor. baru lagi rasanya

Anisa Hang Tuah said...

nis tak penah pakai contct lens
:'(

mr.syazwan said...

en wan: saMA2

huhu
;p

lea said...

anis: takyah pakai....hahaha

wan: *blushing*...
wakakak :P

Quzie Fathihah said...

owh, bekas ni ke....

Raji berkata said...

kontek lens kau kaler ap tuh?