Sunday, April 17, 2011

Ya, saya memang selekeh!

Tadi aku g cafe, mahu membeli makanan tengah hari, padahal time tu dah pukul 3 petang pun. Masih dikira lunch barangkali. Time nak exam ni, gile malas nak keluar bilik. Apatah lagi nak turun cafe beli makanan. Masa sangat berharga.............kot. Padahal bila update blog, usha-usha page orang, fb orang..menyempat jer. terlupa terus Masa itu EMas. AHaks!

Tengah aku duk cedok-cedok nasi ke dalam kertas pembungkus makanan, terserempak la dengan anak sedara kakak aku. Ok, anak sedara die bukan anak sedara aku. Anak sedara aku tak kuar lagi, lagi 6 bulan....hoho. Ekceli tu anak buah abang ipar aku, jadi merangkap anak buah kakak aku. Best betul kakak aku. Kawen je, terus dapat berbelas-belas orang anak buah. Aku jugak yang kempunan nak dapat anak buah....sabo3...

Aku pun senyum la ke arah anak buah kakak aku tuh. Memang kitrg dah start bertegur sapa, sejak kakak aku kawen dengan pak sedara die. Kemudian, die boleh tengok aku semacam jerk. Mungkin die pelik atau sedang berfikir siapa yang senyum kat die. Then, bila aku tegur-tegur baru die cam..aku..aishhh...

Ok, fine..aku taw la aku sangat selekeh sekarang..
sebab tu, ko tak cam aku
pakai baju main tangkap muat,
x kisah dah match ke tak dengan tudung, seluar
pakai tudung pun serabai
nasib aku pakai tudung, kalo tak mesti rambut aku dh macam hantu kak limah
mahu semua orang nak mitak otograf dengan aku
well, hantu kak limah kan popular..har3

nak buat cmne tu la simptom nak exam...
memang tak sempat nak jangok-jangok (berlawa) pun.

************************************

Esok 1st paper aku,
wish me gud luck deh
dah lama tak masuk dewan peperiksaan neh
berdebor pulop..ngeh3


btw, gud luck kepada mereka yang nak exam tuh
especially my kosmate and final year students

also, all of the PPSK students =)


All the best!!!

The Best Of Luck



p/s: ekceli aku nak suh korang 'wish gud luck' kat aku. Tapi alih-alih aku lak yang wish kat korang........kecelaruan minda betul!


21 comments:

Quzie Fathihah said...

hahaha...igtkn aku sorg je selekeh g kafe...ada teman upenye...


Gud Luck exam

Din_diet said...

ntah2 dia blurr lepas exam kot.

good luck!

lea said...

quzie: ye! kite segeng..hihi

thanks!


din: rasanya die takde exam skrg...

btw, thanks!

cj'alhafiz said...

haha..memang time ni time selekeh...
ak pun rambut dah panjang..serabai..
btw, all the best!!

lea said...

cj: wow! profile pic ko xleh blah...hahaha....

qasehraihan said...

wajah lea comel..selekeh pun xpe..hehe

wish u best of luck..dik

lea said...

comel eh?? hihi

*blushing3*

thanks ye kak! :)

mr.syazwan said...

wah da nak exam ye??

apa2 pun ALL THE BEST!

FOKUS FOKUS FOKUS!

=_=

lea said...

baik baik!

thanks Wan!

chanz said...

allthebest

Umie said...

akak masa study dulu2x pun makan lunch suka hati aje waktunye...tak elok betul la..hehe

papepun, gambare ne!

lea said...

malas kan nak turun g beli makanan..hehe

Bapak said...

hehe..anyway good luck lea!

Wafiy Suzly said...

kuikuikui,bila abis study, dah kerja, menjangok la puas2, hehe

EIPUL said...

haha, all the best utk exam kamu



=D

lea said...

terima kasih utk semua =)

cik ciput said...

tu bkn selekeh, tu stylo namanya..haha

**lea, goodluck ok..mlm ni tido awl tau..jgn main blog aje.. =p

lea said...

exam kita hari ni la cik ciput

so malam ni boleh tido lambat2...

hehe...

mykhalis said...

dah paper belum nie?gud luck k?

lea said...

lgi 2 jam setengah...hihihi

thanks khalis =)

Raji berkata said...

msti segan kalau der pnggl kau mak cik kan?
hahahah good luck weh exam ^^