Tuesday, June 14, 2011

Sayang lebih la kat abe-abe bomba neh! hehehe

Selamat Pagi kalian....

Semangat je kan aku nak update blog pagi ni..hahaha

Mesti ade yang tertanya, aku buat apa kat umah? dah keje belum?
Sampai sekarang aku masih menganggur
takde company yang sudi ambil aku bekerja...sob3
huhu..takde rezeki lagi la, lagipun susah la nak cari keje skrang...

tapi nasib baik, atas bantuan kakak aku, aku dapat kerja sementara kejap
Kerjanya aku kena tolong lecturer-nya buat kaji Selidik tentang Pendapatan bas berhenti-henti di area Kuala terengganu selama seminggu
Ekceli ni adalah saranan dari Suruhanjaya Pengangkutan Awam Darat Malaysia dengan kerjasama UiTM Shah Alam

Tugas aku kena kira jumlah orang turun-naik bas
juling la mata aku nak mengira orang,
dah la aku ni fail sikit bab-bab mengira..huuu
selama seminggu aku kena naik bas henti-henti untuk 3 trip sehari.
Pagi-tengah hari-petang. Giloh!
Tapi Rm100 sehari untuk 8 hari, sapa taknak. ye dak? hihi

Dan sekarang aku tengah kebosaan nak tunggu bas pukul 11 nanti
Route aku adalah ke Taman tamadun Islam
best tu, Trip lawatan ke masjid Kristal selama dua hari
Hari ke3 nanti tukar trip lain pulak....

Ekceli ni tumpang gune komputer kat makmal penyiasatan kebakaran, KT
Tujuan asal datang sini tadi. ingat nak clarify balik result FYP ari tu
coz next month aku kena present thesis lagi di Putrajaya
kali ni depan pegawai bomba pulak....

Tapi last-last, melepak depan komputer,
En Wan ada kerja pulak
jadi, suka hati aku je kan buat macam umah sendiri
dah la pegi bukak blog, facebook bagai

"Guna jelah komputer tu, layan diri jela ye. Nanti kalo free-free datang jela"

Gila sporting kan diorang neh
ni buat aku sayang lebih kat abe-abe bomba neh...
hehe


12 comments:

Doctor on Duty- Siti Soleha said...

naik bas tue free ke??

kira orang sambil naik bas..cam besh..hehe

cik Lea said...

free...
duit tambang dh diberi
everything boleh claim

atiqah wadiah said...

x kompius ker time kira manusia2 tuh kak??

Umie said...

dah dapat gaji tu jgn lupe belanja akak sata & sotong celup tepung okay! hehehe

justin lover said...

oo...ni ke keje ko kene wat?? sonok2...hehe,leh jmpa2 org...
next month dtg putrajaya..gtau ak...
ak dtg tgk ko present ngan mak ak ye..hehehe^^

Ali ridha said...

isi la dulu mana-mana borang.sambil tu kerja la dulu kat mana pun.janji gaji kita Halal.

Roza Ami Nanomiya said...

patotlah ko naik status fb smlm
haha

HEROICzero said...

haha pelan2 kayuh. gud experience, btw kan?


*untung dpt yg sporting mcm tu. =)

cik Lea said...

atiqah: pening la jugak..huhu

zirah:ala ngan mummy ko ker?
ish....segan la nak present nanti..hehe

cik Lea said...

kak umie:hahaha.. xabes2 dgn sotong celup tepung. ok! beres..hehe

cik Lea said...

ali: betul2..

kapten:hahahaha!

cik Lea said...

hero: betul2..pengalaman yang menyeronokkan. =)