Monday, July 18, 2011

Terlajak perahu masih boleh diundur, tapi terlajak pilih kos...?

Bulan Februari 2011,

Kawan A: Lea, ko rasa menyesal tak amik forensik?
Aku: Tak adalah sangat biasa-biasa je. Aku suka. Yelah kita amek forensik ni boleh g crime scene, tengok mayat, pegang revolver n autogun. best2...
Kawan A: Tapi susah la nak cari kerja...
Aku: Takpe2 slow2..InsyaAllah adalah.

*Think positive*


Bulan April 2011,

Kawan B: Kau menyesal tak amek forensik?
Aku: Ermm..tak..kenapa ko menyesal ker?
Kawan B: Sangat! Mana ade kerja kosong yang memerlukan mereka yang pegang ijazah Forensik ni. menyesal gila aku amek!
aku: Takpelah, kita try la mitak chemist.
Kawan B: Chemist pun diorang mestilah nak betul2 degree in chemical tak pun engineering chemical...
aku: errmmm

*diam taktahu nak kata apa-apa*

Bulan Jun 2011,

Senior A: Haa..menyesal tak amek forensik? Kami semua rasa menyesal gile amik forensik!
Aku: Tak. Semua tu kan ilmu, tak rasa menyesal pun belajar. Dalam 4 tahun tu, banyak yang saya dapat dan saya rasa, tak semua orang boleh dapat peluang tuh. Pengalaman dan ilmu yang sangat berguna.
Senior A: huhuhu.


tu kisah 6 bulan terdahulu. Masa tu, aku memang rasa tak menyesal amek forensik. Walaupun masa tu ramai gile senior aku duk merungut sampai siap hantar post ni kat metro lagi..huhu
Nak tahu lebih lanjut bace situ..

Sungguh masa tu, aku tak rasa menyesal.

tapi sekarang aku rasa sangat menyesal =.='

Kenapalah aku pergi amek kos neh.
Kang dah susah nak cari kerja.


T____T


"Ya Allah...kau limpahkan rezeki mu seluas-luasnya kepadaku dengan penuh KEBERKATANMU, Ya Allah.....jika rezekiku dilangit Kau turunkan, Ya Allah.....jika rezeki ku dibumi Kau keluarkanlah, Ya Allah.....jika rezeki ku jauh Kau dekatkanlah, Ya Allah....jika rezeki ku sukar Kau permudahkanlah, Ya Allah.....jika rezeki ku haram kau bersihkanlah, Ya Allah....jika rezeki kecil kau besarkanlah"

15 comments:

wanie said...

hish. jangan lah ade rasa menyesal. tapi dulu2 lepas grad mmg aku menyesal amek kos aku yg mana kalo nk maju terus dgn bidang yg aku amek ni, aku kena pegi kursus utk dptkan sijil safety bla bla bla. tp lama2 aku pkir, takpelah. mungkin aku tkde rzeki dgn bidang aku ni, jd try cuba bidang lain. kite anggap je lah bnd yg kite blja dulu2 tu sbgai tmbahan ilmu. hehe jgn give up!

Lea IsNaw! said...

huhu. itulah yang aku sedangkan fikirkan.
sometime aku tak kisah, malah rasa sangat enjoy belajar forensik
tapi bila saat pk pasal kerja
aku rasa sangat sangat kisah...

MiR said...

sabar la..ada hikmah kan..
rezeki kan kita tak leh duga..
InsyaAllah ada la rezeki kita nanti
kalau menyesal pun,tak guna jugak
melainkan ko nak ulang balik dari
diploma:P

Lea IsNaw! said...

diploma? xnak aku
lebih baik amek 2nd degree..haha

ala..sekadar luahan rasa
xde menyesal sgt
sebab aku suka berkenalan dgn kalian sume :)

teddygirl49 said...

wakaakaaa...ak x rase menyesal sgt..sbb belaja bnda baru..dia berjaya wat ak da x minat tgk citer csi...sbb taw betapa remehnya nk cari evidence...insya allah ada rezeki ada laa...at least kita belaja jugak cm mana nk pastikn x ditipu...kita belaja cm mana nk bndingkan handwriting...bnyk lagi yg boleh kita guna kn :)

hanisah said...

All the best in your future endeavors. :)

roq said...

rilex....mane tau pasni CSI ambik berlakon?...huhu

Lea IsNaw! said...

hahaha...kalo dpt berlakon tu best gile..

Naji said...

Kadang-kadang kita marah kenapa tuhan turunkan hujan. Mengganggu aktiviti harian kita. Rupanya tuhan nak beri pelangi yg indah lepas hujan kepada kita...

Lea IsNaw! said...

nice!

thanks dr, dun worry. i'm ok

:)

Kapten Atok said...

sebanrnya degree tu forensik
tp kalau apply admin pon blh

Quzie Fathihah said...

menyesal ke???

tuhan dah tentukan rezki tiap2 hambaNya, yg penting kita usaha dan terus usaha...lambat atau cepat i'Allah ada rezki jugak..

degree forensik tak halang pun kita dr mtk keje dalam bidang lain..

missSenget said...

gading kan kuat...

kalo menara sesungut, nampak benar rapuhnya..

ekekeke..

tiefazatie said...

erk..macho kot menara gading tue..hee..

btw tq dear!

bighagenjo said...

sbb gading ag panjang dari tanduk. :)