Monday, August 1, 2011

Abang Bomba call aku Lah..ehem

Petang tadi aku dapat call dari sumone. Tengok pada no phone yang tak dikenali, aku agak call dari mana-mana company nak suh g interview...tapi rupanya...

"Hello cik Lea, saya dari pejabat bomba, kejap, saya hendak sambungkan talian kepada encik Saiful"

Saiful mana pulak ni. Nak main sambung-sambung pulak.

"Hi cik Lea, saya Saiful dari pejabat bomba..awak sedang buat apa tu?Busy ke?"

"Saya tengah kerja sekarang ni..huhu"

"Ok, actually saya ni senior awak, belajar usm jugak dulu..hehe"

"Oh..a'ah..kenal..kenal"

"Kenal ke..hehe"

Actually tak kenal pun, masa aku 1st year, die 4th year.

"Eh, tak..ingat ingat..Dr Nik ada citer pasal awak. Saya pun ada amek no awak dari Dr Nik. Awak jadi bomba kan skrg..ari tu terfikir jugak nak kontek, tapi last-last terlupa lak..hehe"

"Owh..yeke? hehe. Ok. Macam ni, saya dengar awak ada buat projek tesis dengan bomba kan?"

"A'ah..."

"Ok, so bla bla bla bla....."

Dah-dah malas ah nak citer panjang-panjang pasal perbualan kami. Tapi semuanya adalah berkenaan dengan presentation final year project di hadapan pegawai bomba. Bagi yang baru bace blog aku, sebenarnya ari tu aku buat FYP dengan kerjasama bomba. So, aku terpaksalah present result FYP tu depan diorang untuk diorang kaji balik sama ada kerjasama ni bagi benefit kat diorang atau tak, perlu diteruskan untuk junior lain atau tak...

Sepatutnya presentation tu, bulan 7, tapi ni dah masuk bulan 8 pun. Dan hari ni baru pegawai bomba nak call, ingatkan dah lupa terus pasal presentation tuh. Kata incek Saiful tadi, bomba busy bulan 7 ari tuh, tu yang takleh buat presentation tuh.

Dah 3 bulan dah aku viva neh, aku pun ingat-ingat lupa pasal result FYP aku tuh...aish kena study balik neh. Powerpoint ari tu pun tak edit-edit lagi lepas kena 'belasah' kaw-kaw time viva ari tuh....Malas betul nak sentuh menda tu balik..

Tapi kan harap-haraplah presentation tuh ditunda ke bulan 9 dan lagi best kalo lepas konvo, bulan raya ok sikit daripada bulan pose. Bulan-bulan pose neh, malas aku nak pergi terbang ke Putrajaya dari Terengganu. Penatlah. Nanti terkejar-kejar nak buka posa dan sahur. Lagipun kalo bulan raya, best sikit sebab aku agak mesti ada jamuan lepas presentation. ish..ingat makan je. Ala..makan free..sapa xnak kan kan?



gambar lama, diberi nafas baru. (eh?)




27 comments:

justin_lover^^ said...

haha...ak dh lupa dh sal gmbr ni. comel je kan kte semua??
ermm...berbln2 lia nk tnggu ko present,kire halal je xleh ke?? haha^^

Lea IsNaw! said...

tulah, aku ingatkan bomba dah halalkan
rupanya masih setia nak menuntutnya..haha

Tukang Karut said...

ehem ehem... nak ngorat la tu...

Lea IsNaw! said...

isk. xbaik fikir bukan-bukan
hahaha

dill said...

abes kurus pose die. hahaha!

>.<

dill.

Wanie said...

ish3.puasa2 pn smpt lagi tu..
dah abes study tp tak present lagi? huhu

ILA HonEyBuNNy said...

hai abg bomba..ehhehhe

ewahh...nti kirim salam dekat abg2 bomba y lom tawin lagik..ehhehe

ila doakan presentation tu tunda ye bulan 9..ehheh

tiefazatie said...

sempat je eh..hihi..
all da best!

Lea IsNaw! said...

dill: puasa je kurus, badan tak kurus2..sob3

wanie: present lepas lecturer dah..ni just presentation biasa je

Lea IsNaw! said...

ila: thanks ila..harap2 doa ila dimakbulkan. amin

ifa: thanks ifa

tiefazatie said...

most welcome dear..=)

psst..sori tenet slow..so komen je eh..hee

Umedia Network said...

Sudah follow sini. Follow blog saya pula eh. :)

Bidadari Syurga said...

ehem.... suka letew...? wewit....

Lea IsNaw! said...

x suke pun, sekarang maslaha baru timbul
malasnya nak edit presentation tu
huarghhh

HARITH ISKANDAR said...

amboi bkn maen lg ek..hehe :)

syrupmasin said...

perghh dgn bombe..ecece..gatai nih ayat last tuh :D

Far8 budak baik said...

hahahaha basi dahhh presentation kau tuuu..baik vakum sikit..
buang habuk tu..
hahahahaha...
seyes lmbt kot kene reply..
dasyt kau kn..
present sampai ngan bomba2 masuk..
hahahahaha

Lea IsNaw! said...

vakum eh? ade cara lain tak? umah aku xde vakum....har3

bighagenjo said...

:). orang yg suara sedap dalam fon biasanya tak cun/hensem. lau suara x sedap dalam fon normally ensem/cun

Syuxer said...

hahah sempat lagi ko fikir suara kalau lunak mesti hensem..cehhh..hahaha...

present bulan puasa memang sakitkan lidah je..hehe bazir air liur je..lebih2 lagi kena supermankan ke putrajaya heheh

Lea IsNaw! said...

bighagenjo: tu ar..dgr2 mcm tu jugak

syuxer: cmtu cepat doakan aku present bulan 9...

luqman zakaria said...

dari pejabat bomba tuh..hehe..

Khuzrin Kamarudin said...

kat bomba tu ada akak yang chun tak? Ngehehehe...

Mr iz said...

eh suara Ah Tat pun lunak juga...he he he... tapi Ah tat bukan bomba maa...he he he...

muhamad hanif said...

berbaur gatal entri ni..


AHHAAHHAHAHAHA

Scya Lollita said...

dlu cik scya kadet bomba haha

MiR said...

en saiful tu ensem gak..

aku tgk lam profile senior dulu-dulu

:P