Sunday, August 14, 2011

Cerita PeTang AHad


Tadi ada seorang customer ke kedai, *ok, bahasa rojak ==*. Sambil memilih sambil beramah mesra dengan kami. Aku pun suka melayan customer yang jenis sporting dan banyak cakap. Seronok je. Seronok die bercerita masa muda-muda dia..Zaman muda die pakai starch la apa lah...

Then entah macam mana, terkeluar lak isu neh.....

Customer: Mu ni doh kawen ker?

aku: err belum lagi

Customer: Doh..nok tunggu mende lagi?

Aku: tunggu orang masuk minang la..hehe

Customer: Takleh gitu, pompuan ni kena wat tindakan. nak tunggu tunggu. Payah loni. Pompuan ramai sangat bla bla bla bla

Aku: *diam tak mampu nak kata apa-apa*

Ish...rileks la pakcik ni, saya masih muda la. Baru je abes spm.....5 tahun lepas..ngeh3

Lagipun, aku baru abes belajar, keje pun belum. Kawen?? Fikir kemudian! biarlah aku nak enjoy dulu....

bak kata nora danish..."Kita Enjoy!"





"Tak bersedia nak kawen sekarang la, tapi kalo ada orang masuk minang. Akan dipertimbangkan. keh keh keh"


26 comments:

Umi Asura Sanusi said...

pak cik tu nak mengurat tu...huhu

Tukang Karut said...

meh alamat rumah mak ayah... esok jugak akan dihantar robongan meminang... huhu...

Lea IsNaw! said...

gurlp!

sergeant keroro said...

cepat bagi alamat, boleh hantar rombongan meminang :P

zati embong said...

ke pkcik nk bt sy jd menantu

O.o

dill said...

lea sudah keluar aura gatainye. hihi

dill.

Lea IsNaw! said...

uhuks2


sy sopan lagi comel la dill...

keh keh keh

Nur Farah Hani said...

haha.. siyes ke dia pakcik.. kalo abang2 lagi leh suh die masuk meminang.. :D

Qaseh dalia adelia said...

pakcik tu nak ngorat sebenarya haha

Lisa N.Yusof said...

mesera benor pokcik.

Wanie said...

pokcik tu nak wat menantu tak lea?hehe
jom kawen jom..lalala

bighagenjo said...

eh, kawen muda la best.. fresh lagii.. jjom jom jom kita p kawin. haha! :D

Diana @ bilakukatacinta said...

dear....ayat2 begitu memang biasa diucapkan pd mereka2 yang tak memahami org2 seperti kita... Sis lagi..kawen 27 thn (baru jek kawen..) tp alhamdulillah..org tak pernah nak tanyer2 cos org tahu..sis ni dari diploma ke degree ke master...duk gitu jek tak keje2 ..takkan nak kawen awal pulak kan?...

nanad said...

hoho..pakcik tu berkenan dengan lea lah ;)

tiefazatie said...

hihi..ada2 saja...=)

ILA HonEyBuNNy said...

amboooi pak cik tu...tya soklan agknya nak jodohkan dengan anak dia kot..heheh

nanti ada la tu 0rg msk meminang..heheho

H.J said...

jangan tiru sangat nora danish tu..hak3

syrupmasin said...

haha..perempuan kene kawen awal..laki ta pe enjoy puas2 :P

Far8 budak baik said...

pakcik tu nk ngorat kau lah tuu..
hahahahaha..wehh kene kawen awal lah..
tgk aku pas pinjaman ptptn dpt nnti..
nak terus kwennn..
hahahahaha

maaf lmbt dtg..huh

erysweetie said...

ehem. jangan potong que! hahaha.

muhamad hanif said...

aiseh,

pakcik tu nak pasang lagi tuu..


wahahahaha !!

ïêmå å¢klê§ said...

pakcik nak masuk line la 2..
huhu

SoLy SoLicious said...

org dulu xpe la khwin awal..org la ni, nak kahwin awal, mikir tggungjawab ke mak, ayah lagi..ye dop..haisshh..pakcik2

Bidadari Syurga said...

rugilah adik. tanyalah patutnya... ada anak lelaki ke apa ke? huhuhuhu

Robot | Sakti said...

hehehe...

InsyaAllah ada jodoh nanti :)

zainul zaki said...

enjoy slagi boleh,,dah xmampu nak enjoy baru kawin... gitu ya?
apa kata enjoy slepas kawin..ok x?