Monday, August 22, 2011

Harus Cek Inbox Setiap Kali Bangun Tido

1st henset aku. Kenapa pink? lantak lah...lalalala~

Ehem! Fiq, rindu saya ker? ahaks! Sori weh tak ber-blogwalking semalam. Semalam jiwa tengah kaco. Hilang terus mood nak blogwalking. Sekarang segala masalah dah selesai. Fuhhhh lega :)

Korang! Korang penah tak dapat mesej masa tengah tido, then korang mamai2 reply msg tu. Kadang2 balas msg pun mengarut, msg tanya mende lain, tapi korang reply lain. Takpun ejaan tak betul. Takpun korang mimpi korang dah reply, tapi padahal takde pun. Pernah tak? Pernah tak?

Aku pernah, tapi selalunya aku akan bermimpi aku reply mesej tu, padahal tak pun =.=' Uish sampai masuk dalam mimpi tuh.

Tapi kan pernah sekali tu, aku dapat mesej malam lewat malam. Mesej penting lak tu, seyesly aku x sedar plus tak ingat langsung pun aku pernah bace mesej tu. Cerita die cenggini, masa tu aku 2nd year dan aku terlibat dengan satu aktiviti kampus ni. Satu petang tuh, sedang seronok aku duk on9 main internet kat bilik, tetiba dapat call dari pengarah projek tu..

"Lea, ko kat mana? Nape tak datang meeting lagi? Dah kul 6 ni?"

"Meeting? Ko tak gtaw pun ada meeting hari ni"

"Adalah semalam. Cepat datang sekarang! Semua orang dah berkumpul ni."

Oh! Aku pun terus la bersiap pakai baju tudung semua. Dalam hati duk membebel dah. Ish pakcik ni, bila masa pulak dia gtaw ada meeting ari ni, rasanya takde. Dahlah gtaw last minit camni, aku paling pantang orang cakap last minit dengan aku. grrrr. Nasib baik aku duk kat bilik sekarang, kalo kat Kbmall. Haa..cmne

Sampai je kat bilik meeting, sume orang dah ada. Ada lah dua tiga duk jeling-jeling dengan aku datang lambat. Ala..dah pengarah gtaw lambat, salahkan pengarah lah.....

Habis je meeting tu, aku pergi jumpa pengarah tu..

"Nape tak gtaw aku sal meeting ni semalam?"

"EH adalah, aku ada msg ko semalam."

"Tak dapat pun"

"Jap aku cek henset. Haaa...delivered je msg aku kat ko"

"EH?" aku pun cek henset aku pulak.

Daaannnn.....oh! ada rupanya msg nya..tersimpan elok dalam inbox.

"Perhatian kepada semua HICOM dan ketu exco, esok ada meeting pada pukul 6 di bilik mesyuarat. pliz be punctual!"

Bila tengok je msg tu, terus aku tekan back. Taknak pengarah aku nampak msg tu. Kemudian, nasib baik lah ade seorang exco datang berbincang dengan pengarah. So, isu pasal msg ni terus hilang dibawak angin bayu.

Nasib baik weh, kalo tak malu aku. Dahlah g marah pengarah cakap tak hantar mesej, padahal dia ada hantar. Dan aku dah siap bukak pun msg tu, cuma bukak tapi tak bace. Tengah syok tido, mana nak perasan. huhu.

Lepas kejadian tu, memang setiap pagi, aku akan cek inbox henset aku. Riso kalo-kalo berulang lagi kes camni.




p/s: rindu zaman 'busy' kat universiti dulu.

32 comments:

apik pehe said...

hehehe..jadinyer..henset kena sentiasa ader kat tangan

My Name is Mar said...

Alaaaaaaaaaa....
Blh je orang tu CALL terus kalau emergency...
Huhuhu

mr.syazwan said...

uhhh bahayatu

tpi kalau benda2 mcm tu lainkali call la kan

xpe2 situasi ini awk x slh

cehhh

;p

aimi adilah said...

pasang volume plg tgi.. konpem akn taw msj masuk :)

muhamad hanif said...

lain kali kena anta surat dekat kau jelah kalau ada pape emergency case.



waaahhahahaha!!

Iffah Afeefah said...

erk slalu msj2 smpai ttdo

erk

cek inbox dl2 je

skng da tkde da

zainul zaki said...

hehe,,tu lah tu,,paling bahaya klu mamai

(http://www.fcbbux.com) Join me ^.^

chiLleD...!! said...

pernah jugak mimpi reply msg..bngun pagi terus je cek fon tkut betol2 jdik..kang nayo..hehe

1st yang dilihat lepas bangun tido ialah fon.

nanad said...

samalah..selalu jadi mcm tu jugak..kdg2 terlampau mengantuk sampai nak tekan button send pun tak berdaya =.=" btw, henset pertama kita sama :D 3310 yang ohsem >.<

Eazy Izzuddin said...

kena selalu check inbox...
kot2 benda penting...

rindu juga zaman busy...
xD

CIK PARO! said...

pernah gak jadi cam ni..
Hp kat tgn tapi tak berbals..
kelakar kan..

i am S!L4H.. said...

tdo sambil pgg fon, bgun2 ade msg x dihantar. lpas tu tbe2 dapat hentaman. hahahhaa

merahitujambu said...

sy cukup gelisah lau handphone xde kt tgn..=p..salam syawal..

nk doodle free jom laaa

Anif Abdullah| AA said...

haha.. lepas ni jangan mamai lagi nanti kena tarik sijil ajk..hehe..

Anif Abdullah| AA said...

haha.. lepas ni jangan mamai lagi nanti kena tarik sijil ajk..hehe..

H.J said...

comel je cover henfon tu..tak nak kasi ke?haha

tiefazatie said...

comel hp!pinky!

Lea IsNaw! said...

dh hilang mana ntah hp tuh...huuuuu

Lisa N.Yusof said...

cane leh x terbaca ni??

KJ-kun said...

aku selalu x balas...sebab tido mati x dengar hahaha

ILA HonEyBuNNy said...

ahhh....kalau msg dapat tengah malam masa kita mamai...mesti xingat dah kan pagi tu..heh

pagi2 bgn mesti cri hp dlu..ehheh...suka2...ehhe

Cik Bell said...

pin tu comel..bell penah kena..mamai2 send msg kat kwn.kejadahnya salah sent kat org..siap kena ugut kena saman.eee..geram btOl.haha

putra87­™ said...

Untunglaaa ade org nak msg... :P

Lea IsNaw! said...

ceh! ayat sedih je abang ni..

hehe

zulhilmi.tempoyak said...

hahaha....mcm tu la org bz kn...;p

aShaBuLz said...

pernah jadi juga....hahaha. tapi siapa suruh diorang msj waktu kita tgh tido..hihihi

Syuxer said...

hahah sekarang dah jadi trauma kelas pertama hehe..sentiasa akan alert untuk elak pisang berbuah dua kali..tapi x mengapa,itu akan mengajar diri untuk sentiasa alert..heheh

Run Away♥ said...

walaupun tak selalu tapi penah dear...kah...besok pagi mangun tgk..kita pun tak paham...;d

Lia-De-Pinky-Leo said...

wahahha... check inbox itu penting.. :)

Bidadari Syurga said...

heeeeeeee... rindu sms menderu masuk ya....? takpa2... nanti dah bercinta sokmo nanti... sampai tak deru nanti... heeeeeeeee... tomei sungguh entry nie... maluuuuuuuu uwek tak maluuuuuuu...

sergeant keroro said...

haha, biasa la tu :P

bighagenjo said...

haha,

pnh je jd kt aku.